Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.
Advertisements

Projekt je financován z programu OPL ZZ a státního rozpočtu.
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Prezentace k projektu REPRO CV
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Název projektu: KLÍČ K ROZVOJI PROFESNÍCH KOMPETENCÍ Soukromá vyšší odborná škola sociální o.p.s., Jihlava (projekt.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Regionální individuální projekt OSOBNÍ ASISTENCE A PRÁCE V OBLASTI SOCIÁLNÍ PÉČE zkrácený název „Pomoc potřebným“ Reg. č. CZ.1.04/2.1.00/
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Pomáháme dětem vkročit do života PROJEKT KÁMOŠ. Nejpřirozenější prostředí pro dítě je rodina.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Podporované zaměstnávání -metoda boje proti nezaměstnanosti osob se zdravotním postižením reg. číslo: CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Expertní panel pro GS JPD Propagace rovnosti šancí mužů a žen prostřednictvím médií - prezentace - Šance pro společnost, občanské sdružení.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Regionální individuální projekt „Program aktivizace a podpory uchazečů a zájemců o zaměstnání se zdravotním omezením v Královéhradeckém kraji“
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci.
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Aktivní politika zaměstnanosti – úvodní konference.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
Transkript prezentace:

Prezentace projektu

Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde o rovnost mužů a žen na trhu práce. Z tohoto důvodu jsou realizovány projekty zaměřené na rovné příležitosti a odstranění diskriminace tam, kde k ní dochází – oblast přístupu k zaměstnání, možnosti spojit péči o děti a zaměstnání nebo oblast finančního odměňování. Proč tento projekt

Realizátor projektu: ASISTA, s. r. o. Partneři projektu: Krušnohorské centrum pro rodinu a sociální péči o. s. (KCR) Oblastní Charita Most Kdo se na projektu podílí

Cílem projektu je informovat a motivovat zaměstnavatele v regionu Mostecka, aby v praxi uplatňovali rovné příležitostí žen a mužů na trhu práce a tak vytvořili podmínky pro spojení pracovního uplatnění a rodinného života. Realizovat informační kampaň zaměřenou na podporu RP a slaďování rodinného a pracovního života, včetně prezentace přístupů, příkladů dobré praxe a přínosu projektu pro zaměstnavatele. Uskutečnit 4 genderové audity u vybraných zaměstnavatelů. Následně proškolit konkrétní zaměstnance a zaměstnankyně z oblasti lidských zdrojů (HR) a provést monitoring změn v přístupu zaměstnavatelů k rovným příležitostem. Poskytnout 40 osobám z cílové skupiny projektu cílenou rekvalifikaci nezbytnou pro konkrétní prac. místo. Může jít jak o místo dotované v rámci projektu, tak o běžné pracovní místo, pro které je daná kvalifikace nezbytná. Na základě jednání se zaměstnavateli podpořit vytvoření 16 pracovních míst u vhodných zaměstnavatelů. Bude se jednat o pracovní místa na zkrácený úvazek, sdílená pracovní místa, nebo pracovní místa umožňující práci z domova – home office.. Cíl projektu

• Osoby pečující o závislého člena rodiny – tzn. osoby pečující o děti • Dlouhodobě nezaměstnané ženy, jedná se o ženy nezaměstnané déle než 6 měsíců. • Ženy vracející se po rodičovské dovolené nebo péči o závislého člena rodiny na trh práce • Zaměstnavatelé – pracovníci a pracovnice v oblasti lidských zdrojů a personalistiky Pro koho je projekt určen

• Oslovení a zapojení nezaměstnaných žen a mužů do projektu • Oslovení zaměstnavatelů, zaměstnanců, zaměstnankyň z oblasti HR a jejich zapojení do projektu • Genderové audity u zaměstnavatelů, školení pracovníků a pracovnic HR a tvorba příručky • Zprostředkování zaměstnání, tvorba pracovních míst a monitoring průběhu zaměstnání • Příprava a realizace cílených akreditovaných rekvalifikačních a vzdělávacích kurzů • Pracovní asistence, pracovně - právní, sociální a psychologické poradenství • Příprava a realizace Informační PR kampaně k problematice RP na trhu práce Klíčové aktivity projektu

Příprava a realizace cílených akreditovaných rekvalifikačních a vzdělávacích kurzů - bude se jednat např. o tyto rekvalifikační kurzy: • Administrativní pracovník - pracovnice • Dispečer - dispečerka logistiky • Kurzy zaměřené na práci s PC - začátečníci, pokročilí, ECDL, tvorba www stránek, pracovník grafického studia • Účetní a daňová evidence s využitím výpočetní techniky Podle úrovně jazykových znalostí účastnic a účastníků kurzů budou kurzy budou doplněny odbornou jazykovou přípravou z oblasti administrativy, ekonomiky a výpočetní techniky Blíže k některým klíčovým aktivitám

• Zprostředkování zaměstnání, tvorba pracovních míst a monitoring průběhu zaměstnání V průběhu projektu bude vytvořeno celkem 16 pracovních míst na zkrácený úvazek. • Celkem 10 míst na 6 hodin Mzdový příspěvek ,- Kč včetně odvodů, tj ,- Kč hrubého • Celkem 6 míst na 4 hodiny Mzdový příspěvek 9 380,- Kč včetně odvodů, tj ,- Kč hrubého Příspěvek na 1 pracovní místo bude poskytován maximálně po dobu 12 měsíců. Vyřízení administrativních náležitostí trvá 1,5 – 2 měsíce. Během zaměstnání budeme se zaměstnavatelem v pravidelném kontaktu. Místo musí být udrženo nejméně 6 měsíců. Blíže k některým klíčovým aktivitám

Červen 2012 Informační schůzka a podpis smluv o vstupu do projektu ( ) Červenec – srpen 2012 Individuální schůzky a konzultace s cílem blíže zjistit možnosti zaměstnání, potřeby vzdělávání a rekvalifikace atd. Pracovně - právní, sociální a psychologické poradenství, pomoc a asistence při hledání zaměstnání – příprava na výběrové řízení Od září – říjen 2012 Cílená rekvalifikace potřebná a využitelná v budoucím zaměstnání Od listopadu 2012 Postupný vznik dotovaných pracovních míst na zkrácený úvazek Časový harmonogram - jak vše proběhne

• Úhradu cestovného účastníků kurzů, workshopů a workshopů a poradenských aktivit • Úhradu lékařské prohlídky a dalších poplatků v souvislosti s nástupem do zaměstnání. (výpis z rejstříku trestů, ověření dokladů o vzdělání) • Hlídání dětí v průběhu výuky jednání se zaměstnavatelem atd. • Příspěvek na péči o dítě a další závislé osoby pro účastníky a účastnice kurzů, při návštěvě zaměstnavatele atd. Co dále v projektu nabízíme

O místě konání dané aktivity budete předem informování • ASISTA, s. r. o. Budovatelů 1987, Most (2.patro) • KCR o. s. Karla Marxe č.p. 798, Most • Oblastní charita Most Františka Malíka 973, Most, Místa konání projektových aktivit

ASISTA, s. r. o. – Andrea Humpolcová tel.: , ; Krušnohorské centrum pro rodinu a sociální péči o. s. Ilona Radicsová, tel.: ; Oblastní charita Most – Petr Fadrhons tel.: ; Děkuji za pozornost Na koho se obrátit - kontakty