EFT, Autopatie, Hypnóza, Reiki, Mentální léčba

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Advertisements

Vliv hluku na lidské zdraví
= pramáti všech léčebných systémů světa
Doping- metody, omezení, negativní účinky a budoucnost
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
OBEZITA.
Návrat k přírodě.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Masáže Liberec Svlečená 12 Liberec Tel:
Vliv barev na psychiku člověka
MEDITACE SAHADŽA JÓGY.
PSYCHICKÉ JEVY.
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Přednáška č. 2 Kinezioterapie v kontextu rehabilitace, dělení kinezioterapie, metody kinezioterapie.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.18 TEMATICKÁ OBLAST: Vybraná témata z teorie tělesné kultury Zdravý životní styl. TYP: DUM výkladový Předmět: TVZ.
Emoce (city).
Stres Vypracovala:Terezie Stránská
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY doplňkový seminář k projektu
Návykové látky, závislosti
Vliv hudby na mozek Michal KOROL.
Lapis Lazuli Jakub Hudák.
VY_32_INOVACE_PSYPS15060ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Alkoholismus.
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
Zvládnu i náročné životní situace I.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
*sych5c2/ 260*352ace s*61en/ s 4ž9v8n90 dr6g A24b 5nař92.
Akupunktura a akupresura
Tělesné sebepojetí.
Potřeba spánku a odpočinku
2. DUŠEVNÍ VÝVOJ OSOBNOSTI, PORUCHY VÝVOJE OSOBNOSTI
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí ve výchově ke zdraví v ročníku. Poruchy příjmu potravy Autorem materiálu a všech jeho částí,
Muzikoterapie.
Psychologické aspekty zdraví
Hypertermie Pavel Lstiburek.
Ivana Petriková, Tomáš Vebr
AROMATERAPIE.
Neurotické poruchy, poruchy vyvolané stresem
MUDr.Kateřina Kapounková
Název školyStřední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
Civilizační choroby. otylost nadměrné hromadění energetických zásob v podobě tuku.
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Jana Novotná Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_PEDAGOGIKA_PSYCHOLOGIE_03.
Autohypnóza Denisa Šilhánová Matěj Tvrzník 2011/2012.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 03 – Psychologie a psychiatrie NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
Craving a emoce při léčbě návykových poruch Jana Richterová 4.ročník.
Poruchy příjmu potravy. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendulka Kudlíková. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Co je to učení?. Učení je jeden ze základních vývojových procesů, jehož výsledkem je relativně trvalá změna vyvolaná zkušeností. (Denglerová, 2009)
Návykové látky VY_32_INOVACE_14_36.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Psychické stavy Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Březen 2016.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Psychosomatika a její souvislost s fyziologií zátěže
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Neurovědy 2015 Helena Kholová
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Mgr.Michal Vičar Emoce.
CITY A JEJICH PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
Vyrovnávání se stresem
Neurotické poruchy, poruchy vyvolané stresem
Stres a jeho zvládání.
Stres.
Náročné životní situace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

EFT, Autopatie, Hypnóza, Reiki, Mentální léčba Jiřina Koldová www.metodaeft.cz Celá prezentace je chráněná autorským právem. Nic není povoleno měnit.

Tak to jsem já.

Metoda EFT – Emotial Freedom Techniques EFT je založeno na objevu, že PŘÍČINOU VŠECH NAŠICH NEGATIVNÍCH EMOCÍ JE PORUCHA V NAŠEM TĚLESNÉM ENERGETICKÉM SYSTÉMU EFT je meridiánová terapie, která stejně jako akupunktura pracuje přímo se systémem meridiánů v těle, ale bez jehel EFT je technika, která kombinuje fyzický léčebný efekt (působením na meridiány) s mentálním efektem (zaměření se přímo na problém) EFT vytvořil Standfordský inženýr Gary Graig z metody dr. Roberta Callahana z Terapie myšlenkového pole EFT jako první do Čech přívezla pí. Sindy Katayama www.metodaeft.cz

Metoda EFT působí na: fyzické bolesti, kožní problémy, deprese, stres, strachy a fobie, úzkosti a panika, častá únava, nespavost, nadváha, závislosti, stud a vina, nízké sebevědomí, ženské problémy, neplodnost, traumata, poruchy příjmu potravy, pocit viny, závislosti, poruchy učení a chování, ztráta blízké osoby, ztráta motivace, uzavření do sebe, alergie, dětské problémy, vztahové problémy, výkonnost, práce, finance, vážné a chronické nemoci EFT nepotřebuje žádné zvláštní pomůcky, tak se dá užít kdekoliv a kdykoliv, záleží jenom na nás www.metodaeft.cz

AUTOPATIE Patří do oboru celostní medicíny – neléčí jednu nemoc, potíž Základy má v homeopatii a používala se již ve středověku Na rozdíl od homeopatie nepoužívá na ovlivnění jedince látku podobnou, ale stejnou – vlastní informaci – slinu, dech Znovuobjevitelem autopatie je Mgr. Jiří Čehovský K přípravě preparátu se používá speciální lahvička Autopatie se dá použít jak na psychické tak fyzické potíže Je vhodná i u chronických nemocí a bolestí www.metodaeft.cz

Hypnóza Hypnóza je schopnost jedince se absolutně soustředit, a tak dokázat to, co chce. Hypnóza je stav hluboké relaxace a zostřeného vědomí, který je podobný dennímu snění nebo meditaci Naše mysl se dostává do tzv.“hladiny alfa“ během dne několikrát. Například při dívání na televizi, poslechu hudby, denním snění Sugesce jsou základní kameny pro změnu v hypnóze Zakladatelem hypnózy je německý lékař působící v Paříži France Mesmer Hypnóza není kontrola mysli, učí podvědomou mysl pracovat produktivněji,neoslabuje sílu vůle, nevyžaduje spánek nebo ztrátu vědomí, i když usnutí není na překážku, nikdo nemůže být trvale držen v hypnóze proti své vůli, člověk v hypnóze nemusí říkat pravdu www.metodaeft.cz

Užití hypnózy: Zvyšování sebevědomí Úzkostné poruchy, deprese, zlozvyky Nespavost Obezita Migréna Závislosti, kouření Velký vliv na imunitní systém www.metodaeft.cz

Reiki Metoda Reiki je víceméně uznávaná léčitelská metoda vycházející z východních filozofií. Země původu je Japonsko. Metoda Reiki předpokládá existenci energetických center (čaker) a drah (meridiánů) v lidském těle. Hlavních čaker je sedm a mají klíčový význam pro naše fyzické zdraví, vitalitu a duševní pohodu. Každá čakra se váže na vnitřní orgán a ovlivňuje části těla. Metoda Reiki je jemná a nenásilná metoda praktického uzdravování. Je to léčení a navozování harmonie prostřednictvím přikládání rukou. Metoda Reiki zvyšuje energii, zmírňuje bolest, umožňuje hloubkovou relaxaci a navozuje pocit harmonie. Stimuluje samoléčebný mechanismus člověka. Reiki působí jak na fyzickou tak i na duchovní úroveň. Metodou Reiki se dá působit i na dálku. www.metodaeft.cz

Použití Reiki: K samoléčbě i k léčení druhých s jejich souhlasem Harmonizace čaker Mírní nebo přímo odstraňuje bolest Podpůrná léčba před i po operacích Podpůrně se využívá při masážích www.metodaeft.cz

Mentální léčba Mentální léčba působí právě tam, kde je to třeba. Mentální léčba umožňuje terapeutovi odkrýt pravou příčinu zdravotního problému, a pak například působit právě tam, kde je to třeba Mentální léčba a intuitivní diagnostika se odehrává na úrovni našeho podvědomí. Mentální léčba a intuitivní diagnostika terapeutovi dovolí podvědomě navštívit tělo léčené osoby a najít v něm problém a jeho příčinu Mentální léčba je vhodná k samoléčbě a i k léčení druhých s jejich souhlasem www.metodaeft.cz