EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/21.0911.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spolu za vzděláním Název operačního programu:  Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název oblasti podpory: Rovné příležitosti.
Advertisements

Mediální prezentace projektu
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA II. Bc. Jana Vaňkátová
JAK MLUVÍ ZVÍŘATA Bc. Jana Vaňkátová
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI Ing. Zdenka Kučerová.
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_110.
KVETE A VONÍ VY_32_INOVACE_Čt z 1
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Středisko rozvoje sociálních služeb, o.p.s. Jeseník
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Kdo chce být milionářem ?
Dělení se zbytkem 2 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Volitelné předměty ve 3. ročníku
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
EU peníze středním školám
Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Základní škola, Praha 2, Londýnská 34
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“
Základní škola a Mateřská škola Horní Stropnice Školy pro venkov.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
Rámcové a školní vzdělávací programy
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
PROJEKT ŠABLONY CZ.1.07/1.5.00/ Zpracovala: RNDr. Dagmar Fialová SŠP, Brno, Jílová 36g
EU peníze školám II.Cizí jazyky Koordinátor: Věra Křížová akreditace - DVPP ze
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Projekt EU PES ● je přímo řízen MŠMT ● je financován z ESF, z operačního programu ● "Vzdělávání pro konkurenceschopnost" ● je často pojmenován jako "Šablony"
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
EU peníze středním školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.5 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SŠ Učíme se pro.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Karlovy Vary EU peníze středním školám Projekt MODERNÍ ŠKOLA Operační program Vzdělávání.
1 Příprava projektů na základní škole a využívání ICT ve výuce pro základní školy Liberec, Liberecký kraj
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Projekt,,Šablony v SZŠ Příbram“ OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Projekt je.
Komplexní řešení „Šablon klíčových aktivit“ projektu EU peníze školám 1 Nahlédnutí do tvorby metodických materiálů.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
KURIKULUM V SOUČASNÉ ŠKOLE
Š A B L O N Y II.
Školní vzdělávací program
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/

Realizace projektového záměru  Přehled témat a šablon  I. Čtenářská a informační garmotnost  II. Cizí jazyky  III. Využívání ICT  IV. Matematická gramotnost  V. Přírodní vědy  VII. Inkluzivní vzdělávání 2

Vzdělávací oblasti, které podpoříme  Jazyk a jazyková komunikace (český jazyk, cizí jazyk)  Matematika a její aplikace (matematika)  Informační a komunikační technologie (informatika)  Člověk a jeho svět (prvouka, přírodověda, vlastivěda)  Člověk a společnost (dějepis, občanská výchova)  Člověk a příroda (fyzika, chemie, přírodopis, zeměpis)  Umění a kultura (hudební výchova, výtvarná výchova)  Člověk a svět práce (praktické činnosti) 3

Přehled témat a šablon aktivit  I. Čtenářská a informační gramotnost  Vytvoříme 6 sad DUMů (DUM – digitální učební materiál, 1 sada 36 vzdělávacích materiálů)  O absolvování DVPP získá 2 osvědčení 20 pedagogů 4

 II. Cizí jazyky Odučíme 2 x 72 vyučovacích hodin anglického jazyka ve dvou ročnících, kde podpoříme individualizaci výuky 5 Přehled témat a šablon aktivit

 II. Cizí jazyky Vytvoříme 6 sad DUMů 5 sad anglického jazyka 1 sada ruského jazyka 6

Přehled témat a šablon aktivit  II. Cizí jazyky Metodický kurz pro učitele AJ (rozsah 4 hodiny), osvědčení Roční jazykový kurz pro učitele AJ (rozsah 60 hodin), osvědčení 7

Přehled témat a šablon aktivit  III. Využívání ICT  Vytvoříme 6 sad DUMů (DUM – digitální učební materiál) 1 sada 20 vzdělávacích materiálů 3 sady jsou určeny pro tři tematické oblasti 8

Přehled témat a šablon aktivit  III. Využívání ICT O absolvování DVPP získá 2 osvědčení 21 pedagogů za 2 vzdělávací kurzy v rozsahu 4 hodiny 9

Přehled témat a šablon aktivit  IV. Matematická gramotnost Odučíme 72 vyučovacích hodin ve volitelném předmětu Seminář z matematiky, kde podpoříme individualizaci výuky 10

Přehled témat a šablon aktivit  V. Přírodní vědy Vytvoříme 2 sady DUMů pro dva obory vzdělávací oblasti Dva metodické kurzy pro učitele a 2 osvědčení o absolvování 11

Přehled témat a šablon aktivit  VII.Inkluzivní vzdělávání  Prevence rizikového chování – osmihodinové bloky pro kažkou třídu s aktuálními tematy  Zapojení speciálního pedagoga 12

Technika  4 interaktivní tabule  Software, ozvučení a instalace  4 dataprojektory  4 Notebooky  1 tiskárna  1 server – úložiště  1 kamera 13

Financování  Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a rozpočtem ČR.  Celkem ,-Kč 14

Autoři digitálních učebních materiálů  Lenka Ernstbergerová  Šárka Dusilová  Michal Fiala  Helena Jančová  Pavlína Nikaschová  Jaroslava Šůsová  Ivana Vondrová  Martina Pytlová  Lada Zavázalová 15

Manažer a finanční manažer Ověříme si, zda jsme si všechno zapamatovali. Dana Fialová 16