Základní škola, Praha 13 Mohylová Mohylová Praha 5 tel

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

odloučené pracoviště Perunova 6 „Škola Perunka“ - 1. stupeň ZŠ
Mateřská škola Sluníčko Hradec Králové,Třebeš
Projekt Budu školákem Program pro předškoláky a jejich rodiče:
Mateřská škola Olomouc - Holice
Tábor na Suchém Dole se koná prvních 14. Dní o letních prázdninách.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických.
ZŠ Kostomlaty pod Milešovkou
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
Moderní učebny Atrium s malým vodním prvkem, Zajímavou výuku s …
ŠKOLNÍ DRUŽINA Školní družinu mohou děti navštěvovat denně od 6,00 hod. do 17, 00 hod. Prožijí zde čas plný her, soutěží a zábavy.
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Vysoké mýto.
Ve školním roce 2010/2011 byly otevřeny dvě přípravné třídy. Přípravné třídy naší školy byly zapojeny do projektu "Společně to dokážeme". Je to program.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Merhautova 37
ACPD Mazánek a ADSN Lvíček
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
odloučené pracoviště Teplice, Kapelní 2
Zpracovala: Alice SVOBODOVÁ (vychovatelka)
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem.
ArtParty uvádí. CM (Community Music ltd.) je nezisková organizace zaměřená na moderní hudbu. Sídlí v Londýně a úspěšně působí již od roku Cílem.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
1. Gymnázium Oty Pavla Základní údaje
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
se sportovním zaměřením IČO
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Základní škola a Mateřská škola Janovice Školu navštěvuje 196 žáků v deseti třídách Učí na ní šestnáct učitelů I.a II.stupně Dále pak dvě vychovatelky.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám.44, příspěvková organizace Zřizovatel školy: Statutární město Brno, Brno – MČ Bosonohy Ředitelka školy:
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Základní škola Dobrovského
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Základní škola Lenešice
KLUB RODIČŮ NADANÝCH DĚTÍ
Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22 Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22.
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Závěrečná besídka Loučení se školním rokem. Nejprve úvodní slovo paní učitelky.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Vítáme Vás na AG Dotazy Mgr. Jan Košárek, ředitel AG
Analytická část MAP pro SO ORP Český Brod
Aktuální informace o stavu
Základní škola a Mateřská škola Sazovice
ZŠ VRCHLICKÉHO ŠKOLNÍ družina.
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
Š A B L O N Y II.
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
SVČ Fokus Nový Jičín Červen 2019 KROUŽKY A KURZY 2019/2020
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OKŘÍŠKY
PaedDr. Dagmar Kuzníková
Transkript prezentace:

Základní škola, Praha 13 Mohylová Mohylová 1963 155 00 Praha 5 tel Základní škola, Praha 13 Mohylová Mohylová 1963 155 00 Praha 5 tel.: 235 510 002 - 3 družina: 602 205 909 605 876 252

Plánek okolí školy

O škole Máme všechny předpoklady být dobrou školou rodinného typu. Úspěšná spolupráce s rodiči působí příznivě na výsledky práce dětí i jejich učitelů. Při počtu asi 180 žáků ve škole jsou vztahy mezi dětmi navzájem i mezi dětmi a učiteli velmi přátelské a otevřené. Prospěšná je i spolupráce s mateřskými školami. Některé, např. MŠ U Rumcajse, MŠ Balónek a Církevní MŠ Podpěrova, nás pravidelně navštěvují. Při těchto setkáních se děti seznamují s atmosférou ve škole a se vším, na co se mohou do budoucna těšit.

Výuka Výuka probíhá již ve všech ročnících podle vlastního vzdělávacího programu „Dům stavíme od základů.“ Do výuky zařazujeme prvky kritického myšlení a projektového vyučování.

Škola očima žáků

Pedagogický sbor Pedagogický sbor je složený z kvalifikovaných a zkušených pedagogů.

Jak nás vidí naši žáci

Jak nás vidí naši žáci

Jak nás vidí naši žáci

Jak u nás probíhá školní rok: Začínáme „Vítáním prvňáčků“.

Následuje podzimní setkání táborníků.

Školní záhrada a hřiště Tyto prostory jsou využívány školou na tělocvik, v době velkých přestávek se na něm můžou děti za dozoru paní učitelek proběhnout, školní družinou na odpolední aktivity a také Radou rodičů na pořádaní některých akcí jako je zahradní slavnost, ukončení přípravného kurzu Školička, podzimní setkání táborníků. Součástí školní záhrady je i skleník, kde si děti s paními učitelkami mají možnost prakticky vyzkoušet pěstování některých plodin.

Adventní dílna

Vánoční výstava Zde najdete pár fotografií z vánoční výstavy, na kterou žáci všech tříd společně udělali betlém. Výstava byla zahájena vystoupením žáků pátých a prvních tříd pro rodiče a veřejnost.

Školní družina Do družiny mají možnost chodit děti 1. až 5. tříd denně ráno od 7:00 do 8:10 (příchod končí v 7:50) a odpoledne po vyučování do 17:30 hod. Se školní družinou děti navštěvují různé akce i mimo Prahu.

V rámci družiny pracují tři kroužky, které vedou paní vychovatelky 1. Přírodovědný 2. Sportovní 3. Kroužek šikovných rukou Do těchto kroužků se můžou přihlásit žáci navštěvující školní družinu.

V lednu se koná zápis do prvních tříd

Přípravný kurz pro budoucí prvňáčky - Školička Cílem tohoto projektu je usnadnit dětem přestup ze školky do školy, seznámit se s prostředím naší školy, se svými případnými budoucími spolužáky, s paními učitelkami.

Velikonoční výstava Obdobně jako vánoční je koncipována i tato výstava.

Noc s Andersenem Cílem mezinárodní knihovnické akce „Noc s Andersenem“ je podpořit zájem dětí o literaturu. Letos se jí účastnilo přes dvě stě knihoven, škol a školek. Naše škola byla jednou z nich. Obsahem je každoročně v různých obměnách asi toto: děti tráví v knihovně či škole celou noc. Během dlouhého večera vystřídají několik činností, hrají různé literaturou motivované hry a mohou si na internetu „povídat“ s ostatními účastníky v jiných školách a knihovnách o tom, jak zorganizované to kde mají.

Branný den Ve spolupráci s Armádou ČR pořádáme každoročně na jaře branný den, kde mají děti možnost vidět vojenskou techniku a také si zasportovat.

Dětský rozhlas Vyučování začíná od úterý do pátku dětským rozhlasem, kde žáci všech tříd informují ostatní spolužáky o svých poznatcích získaných jak z výuky tak na výletech, z přečtených knížek, návštěv různých koutů naší vlasti, případně něco zahrají nebo zazpívají.

Stravování       Naše škola má vlastní jídelnu, kde vaří vždy usměvavé a milé paní kuchařky. Teď ji pro děti nově vymalovaly a nazvaly "U Brouka Pytlíka".

Splutí Sázavy

Zahradní slavnost

Mohyláček       Zajímavé události ve škole zachycují žáci ve školním časopisu MOHYLÁČEK. Děti tu najdou své oblíbené rubriky, soutěže, rozhovory a ukázky z vysílání ranního dětského rozhlasu. Na vydávání mají největší zásluhu žáci 5. ročníku, ale přispívají žáci všech tříd. Ukázka na www stránkách školy

Rada rodičů        Rada rodičů existuje při škole již několik let. V současné době se díky dobré spolupráci s učiteli, vedením a celým technickým zázemím školy rozeběhlo několik společných projektů, jež napomáhají vzniku nového pojetí školy jako místa pro vzdělávání, ale i pro setkávání se a sbližování. Znamená to, že škola nejen pracuje na velmi dobrém systému vzdělávání svých svěřenců, ale zároveň buduje něco, co bychom mohli nazvat komunitním centrem.

Kroužky pořádané Radou rodičů Seznam kroužků najdete na internetových stránkách školy. Žáci pod vedením učitelů, studentů mají možnost rozvíjet své dovednosti v oblastech, které je zajímají a na které není dostatek času v době výuky.

Letní tábor Již přes deset let pořádá naše škola letní dětské tábory. Jezdívalo se do Sv. Kateřiny, přivítali nás Čertoryje u Hrubé Skály, také jsme byli v rekreačním středisku Sv. Štěpán u Zbiroha, v červenci 2005 nás hostila chata Luž v Lužických horách, v roce 2006 jsme „bojovali o přežití“ na břehu Lužnice u Soběslavi...