BISKUPSKÉ GYMNÁZIUM, ZŠ a MŠ BOHOSUDOV.  našim spolužákům vytvoříme koutek, kde by se cítili bezpečně a příjemně  našim učitelům vytvoříme „Přírodní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

START. TÉMA 1 TÉMA 2 TÉMA 4 TÉMA 3 TÉMA 6 TÉMA 5 TÉMA 8 TÉMA
Shrnutí výhod při použití plukotraku 1.
ZŠ a MŠ Ostrov u Macochy.
Význam malých vodních ploch pro krajinu
Rostliny našich rybníků 4.ročník
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Aby se mu lépe vedlo… ?…Dobrovodskému potoku
Soutěž RISK Poznávání měkkýšů Hrát. Soutěž RISK Poznávání měkkýšů Hrát.
Mateřská škola u Bílého králíka, s. r. o
Rostliny rybníka a jeho okolí
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Obnova a revitalizace pražských nádrží. Odbahnění vodního díla Džbán -kompletní odbahnění včetně odvozu (celkem cca m3 bahna) bylo provedeno pouze.
Přírodní společenstvo řeky
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
- VYJADŘUJÍ ČÁST Z CELKU - PŘIČEMŽ CELEK JE VŽDY 100 %
Mnohobuněční bezobratlí živočichové
Rostliny rybníka a jeho okolí 2
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Péče o nářadí a bezpečnost při údržbě nářadí Kód VM:VY_52_INOVACE_37_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin.
EKOSYSTÉM RYBNÍKA Ekologický přírodopis pro 6
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Čištění povrchové vody
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
1.Cesta do školy (animace) 2.Vyučované obory 3.Historie 4.Prostory školy a vybavení 5.Exkluzivity ( vč. ECDL a CISCO )ECDLCISCO 6.Uplatnění absolventů.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_58.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Nástroje a nářadí – základní sortiment Kód VM:VY_52_INOVACE_36_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vnější stavbou těla ryb a mírně.
Žákovská prezentace Následující práce, je prací žáka (žáků) ZŠ T. G. Masaryka Jihlava. Je určena pouze jako prezentace výsledků práce žáků školy
Žahavci, ploštěnci, měkkýši
Vodní a mokřadní rostlinstvo a živočichové
VODNÍ EKOSYSTÉMY V ČR přirozené: umělé: se stojatou vodou:
01.11 Projekt pro úpravy a osetí cvičného pozemku ve dvoře Ing. Magda Pavezová Projekt Praktický výcvik žáků v Malém hospodářském dvoře byl spolufinancován.
R O S T L I N Y R Y B N Í K A A J E H O O K O L Í
Urči název a zařaď do příslušné skupiny
RYBNÍK JAKO CELEK.
EKOSYSTÉM RYBNÍK, POTOK, ŘEKA - poznávačka
 Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem  Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka  projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Taxonomie měkkýšů.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: AZ – kvíz Ekosystém rybníka Číslo vzdělávacího materiálu: ICT 5/17 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
PRODUKTY BIOSUNTEC – DOTACE NZÚ SAMOSTATNÝ OHŘEV VODY FOTOVOLTAIKOU I. (VEŠKERÉ CENY U VŠECH PŘÍKLADŮ JSOU VČETNĚ DPH) INSTALOVANÝ VÝKON:1,5 kW.
POČÍTAČOVÉ PIRÁTSTVÍ. V naší prezentaci se budeme v první části zabývat druhy softwaru a tím co je pro jednotlivé druhy povoleno a co naopak zakázáno.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Jméno:. * Pstruh říční * Zelené řasy * Rak říční * Kapr obecný * Štika obecná * Skokan hnědý * Blatouch bahenní * Leknín bělostný * Kachna divoká rybník.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Název prezentace (DUMu): Trvalky
HYDROBOTANIKA Prezentace sinic, řas a makrofyt
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Autor: Mgr. Věra Martincová VY_32_INOVACE_25_U vody – ve vodě
Ekosystém rybník Rostliny
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Reklama aneb letní výprodej
Základní společenstva – vody, mokřady a prameniště
Kdy: VE STŘEDU Čas: odpoledne, OD 15,30 Bude potřeba: Zahradní nářadí-
Mokřady II. Život v mokřadech Autoři: Doc. RNDr. Jan Pokorný, CSc.
Finanční gramotnost Ekonomické dovednosti, úlohy.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
HODNOCENÍ VODNÍCH PRVKŮ
VY_52_INOVACE_13_ Rostliny v okolí řeky
Na zahradě Mgr. Lenka Stará
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVO
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: RYBNÍK
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Poznávačka živočichové a rostliny vod
Transkript prezentace:

BISKUPSKÉ GYMNÁZIUM, ZŠ a MŠ BOHOSUDOV

 našim spolužákům vytvoříme koutek, kde by se cítili bezpečně a příjemně  našim učitelům vytvoříme „Přírodní učebnu“, kde by se svými žáky pozorovali ekosystém jezírka a skalní rostlinky Koutek bude využíván k relaxaci, ale i jako přírodní učebna.

1. Diskuse s Mgr. Schenkem nad tím, jak je třeba upravit jezírko k chovu ryb. Pro kladnou údržbu a úspěšné fungování jezírka je potřeba pořídit a odborně instalovat i kompletní filtrační set (filtr 4000 Kč, čerpadlo 2000 Kč, UVC lampa 200 Kč, odborná instalace 4500 Kč), bude třeba i vybavení pro zazimované rostliny (akvárium 4000 Kč, filtrace a ostatní 2000 Kč)

2. Rozmyslet, jaké rostliny koupíme. Je třeba koupit vodní rostliny, ale i trvalky na skalku. Na jejich koupi (včetně ozdobných keramických květináčů) máme celkem 8000 Kč. Příklad: trvalky na skalku, rostlinky do jezírka a kolem něho (rákos, leknín růžový a žlutý, voďanka, ostřice, mařice, kosatec, kalatka, orobinec, chrastice, puškvorec, sítina, šípatka).

3. Rozmyslet, jaké živočichy koupíme. Na jejich nákup máme 3000 Kč. Mohli by to být: ryby (závojnatka, karas, koi kapr) a měkkýši (plovatka bahenní, okružák ploský).

4. Vymyslíme a umístíme informační cedule k jednotlivým rostlinám a živočichům. Na těchto cedulích by neměly chybět základní informace o organismech včetně různých zajímavostí. Cedule budou pak pomáhat žákům při studiu v Přírodní učebně. Na výrobu cca 10 cedulí máme 4500 Kč.

5. K úpravě atria samozřejmě potřebujeme i nářadí (rýče, konve, lopaty, lopatky, koště, pracovní rukavice, podběráky, sítě…) – na koupi máme 1000 Kč. Dalších 1000 Kč máme na koupi zahradního substrátu, keramzitu a kamínků na skalku.

6. Aby byl koutek příjemný na odpočinek a také mohl sloužit jako Přírodní učebna, je potřeba koupit lavičky. Máme na ně Kč.

7. Během projektu proběhne projektový den: „O poklad jezerní královny“, pro který vymyslíme disciplíny, rozdělíme si jednotlivá stanoviště, navrhneme skupinky soutěžících spolužáků, navrhneme diplomy a pracovní listy). Náklady na pořádání projektového dne a výuky v Přírodní učebně (nákup pomůcek, tisk pracovních listů, věcné ceny…) nás vyjde na 4500 Kč.

8. Každý správný projekt potřebuje medializaci, aby se o naší skvělé práci vědělo. Důležitá je i evaluace projektu, kdy se formou dotazníků a rozhovorů zeptáme svých spolužáků, zda se jim projekt líbil a co by na něm případně pro příště vylepšili. Na kopírování infoletáků a evaluačních dotazníků, pořizování fotodokumentace a medializace máme 2500 Kč.