KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI MULTIMEDIÁLNÍ TVORBY „UMĚNÍ A MULTIMÉDIA“ INOVACE UMĚLECKY ZAMĚŘENÝCH STUDIJNÍCH PROGRAMŮ V OBLASTI.
Advertisements

Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Obchodní akademie ELDO, o. p. s.
Základní škola a Mateřská škola Louňovice pod Blaníkem 15. srpna 2009
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Aktivizační programy pro seniory
Environmentální výchova pro základní školu
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Informace o škole  Zaměření školy na Informační technologie, Elektrotechniku, Automatizační techniku a Strojírenství, studijní a učební obory.  Počet.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Projekt Knihovny Kroměřížska spolufinancovaný Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Univerzita volného času po třech letech činnosti
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Úvod do předmětu Požadavky k zápočtu Požadavky k zápočtu Požadavky ke zkoušce Požadavky ke zkoušce Organizace výuky Organizace výuky.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
Pedagogika volného času (VČ)
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Veronika Peslerová Konference Knihovny současnosti 2011 Informační vzdělávání uživatelů ve veřejných knihovnách není nutné zlo.
Informace pro studenty kombinovaneho studia AJ PEF, FLD, FŽP
Vzdělávání veřejnosti formou Univerzity volného času
O PROJEKTU Projekt realizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v rámci nadačního programu ČESKÁ STAVEBNÍ AKADEMIE Projekt.
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Průvodce CR – specialista pro Jihomoravský kraj (CZ.1.07/3.2.04/ ) Regionální poradenské a vzdělávací centrum Akademie J.A. Komenského o.s., Malinovského.
HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ Metodika kurzů snižování nadváhy adolescenty
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
Learning English during summer? Martina Guzova 12 May 2011.
Cvičení I. Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D. 16. –
Podpora poradců Podpora poradců
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Regionální knihovna Karviná Informační oddělení Kde nás najdete? Centrum 2299 Karviná – Mizerov.
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Společný regionální operační program Obchodní akademie, Česká Lípa, nám. Osvobození 422, příspěvková organizace.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich nabídky a vzdělávání jejich poskytovatelů.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod Elektronické podatelny KrÚ, kongresový sál, 9. května 2005.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Akademie třetího věku. 1.Základní kurz V průběhu 4 semestrů poznávání regionu poznávání regionu průřez historií od antiky po současnost průřez historií.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Vývoj vzdělávání a školství v krajích ČR Problémy a perspektivy středního školství Jan Kovařovic Seminář k projektu ESF Kvalita II Praha a Brno, 15. a.
Úvod Proč studovat informatiku?
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Zdravá škola.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Vzdělávání na Univerzitách třetího věku v ČR Zlín, 26. –
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Komunitní a otevřená škola
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Transkript prezentace:

KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY

KDE NÁS NAJDETE Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkovo náměstí 87 580 02 Havlíčkův Brod 2 Telefon: + 420 569 400 499 GSM: + 420 777 327 844 Fax: + 420 569 400 490 E-mail: knihovna@kkvysociny.cz

ÚSEK CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ E-mail: valecka@kkvysociny.cz Telefon: 569 400 493

ÚSEK CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITA VOLNÉHO ČASU „Celoživotní učení jako cesta životem" ● projekt zájmového celoživotního vzdělávání pro veřejnost ● smyslem - přiblížit celoživotní učení co nejširšímu spektru zájemců ● zájem o obor ● načerpání nových vědomostí a dovedností ● aktivní využití volného času ● setkání s lidmi podobných zájmů –posílení sociálních vazeb

UNIVERZITA VOLNÉHO ČASU „Celoživotní učení jako cesta životem“ ● forma přednášek – jednotlivé obory ● externí lektoři a pedagogové ● žádné zkoušení, žádné testy ● předchozí vzdělávání není podmínkou ● prezentace poutavou, populární formou

UNIVERZITA VOLNÉHO ČASU „Celoživotní učení jako cesta životem" ● Zahájení činnosti UVČ – září 2002 (4 nepočítačové obory, 60 posluchačů; 4 PC obory, 32 posluchačů) ● růst nabídky nepočítačových i počítačových oborů ● růst počtu posluchačů LS 10/11: Nepočítačové obory (11) Počet posluchačů Zdravý životní styl 14 Filozofie 18 Dějiny hudby 25 Dějiny Havlíčkobrodska : Havlíček a Masaryk Psychologie 42 Slohový vývoj architektury v Čechách 98 Francouzská klasická literatura 24 Historie evropské a české krajinomalby 73 Život našich předků : kapitoly z etnologie 20 Poznáváme sebe a region (ATV) 16 Nenechte mozek zlenivět Nepočítačové obory celkem 358

UNIVERZITA VOLNÉHO ČASU „Celoživotní učení jako cesta životem" Počítačové obory (9) Počet posluchačů PC 1 : první kroky s PC a internetem(1 kurz) 8 PC 3 : PC pro pokročilé (1 kurz) Práce s multimédii (1 kurz) 7 Žijeme on-line 1 (2 kurzy) 17 Žijeme on-line 2 (1 kurz) 5 Žijeme on-line 3 (1 kurz) Digitální fotografie (1 kurz) PC děti (1 kurz) 6 Počítačové obory celkem 63 ● letní semestr 2006/2007 – navázání spolupráce s Centrem Vysočiny o. p. s. ● realizace vzdělávacího projektu na bázi rozvojového partnerství ● propojení UVČ a ATV v komplexní celek; zachování autonomie a rozdílných podmínek pro účast v jednotlivých projektech

Nabídka letního semestru 2010/2011 UVČ - nepočítačové obory: Čtvrtky sudé: Zdravý životní styl (9.00-11.00) Dějiny hudby (14.30-16.30) Francouzská klasická literatura (17.00-19.00) Čtvrtky liché: Dějiny Havlíčkobrodska (9.00-11.00) Život našich předků (11.30-13.30) Psychologie (14.00-16.00) Umění portrétu (16.00-18.00) Úterý: Nenechte mozek zlenivět (13:00-15:00) Malíři českého venkova (16.15-18.15) Filosofie (17.00-19.00)

Psychologie – ukázka náplně oboru LS 10/11 3.2. Mgr. Luboš Novotný: Vliv médií, komunikační a virtuální techniky na naši osobnost 17.2. MUDr. Milada Radosová: Sourozenectví v rodině, vrstevnická podpora a její význam pro dospělost 3.3. PhDr. Jarmila Nováková: Nezaměstnanost a bezdomovectví a jejich vliv na psychiku člověka 17.3. Lenka Losertová: Využití léčivých mandal v běžném životě

Psychologie – ukázka náplně oboru LS 10/11 31.3. PhDr. Hynek Bouchal, PhD.: Lidský mozek: vědomí, bezvědomí a spánek, sociální mozek 14.4. PhDr. Petra Viktoříková: Léčba návykových nemocí v psych. léčebně Havlíčkův Brod 28.4. Mgr., Ing. Eva Teclová a Milan Žák, DiS.: Asertivní jednání a způsoby řešení konfliktů 9.6. Mgr. Luboš Novotný Působení různých vlivů okolního prostředí na zdraví i naši psychiku

Nabídka letního semestru 2010/2011 Počítačové obory: Pondělí – čtvrtek (PC učebna KKV HB, PC učebna CV) Prohlubovací: ● PC 1: První kroky s počítačem a internetem ● PC 2: Počítač pro mírně pokročilé ● PC 3: Počítač pro pokročilé ● PC 4: Užitečné programy názorně ● Počítač: Žijeme on-line 1,2,3 (pro seniory)

Nabídka letního semestru 2010/2011 Počítačové obory - nově: Monotematické zaměření ● Práce v textovém editoru MS Word ● Práce v tabulkovém procesoru MS Excel ● Práce s multimédii ● Práce s Internetem ● Digitální fotografie (teorie + workshop) – výstava prací absolventů

Baltík - programovací kurz pro děti (9 – 11 let) ● cílem: naučit hravou a zážitkovou formou: ● základům práce na PC ● základům programování ● efektivnímu vyhledávání na Internetu rozvíjení představivosti, prostorového vidění a smyslového vnímání zvládnutí některých matematických funkcí („náskok“ do školy)

UNIVERZITA VOLNÉHO ČASU „Celoživotní učení jako cesta životem" Zápis do studia zimního semestru 2011/2012 se uskuteční ve dnech: 12.9.2011 od 9 do 17.30 hodin 13.9.2011 od 12 do 16.30 hodin v Krajské knihovně Vysočiny v Oddělení specializovaných služeb (vchod z vestibulu vedle půjčovny pro dospělé)

Propagace Tištěné informační brožury UVČ Tištěné plakáty a letáky Tiskové zprávy, rozhlas Webové stránky KKV HB http://www.kkvysociny.cz/

UNIVERZITA VOLNÉHO ČASU „Celoživotní učení jako cesta životem" Výuka Univerzity volného času probíhá v budově Staré radnice (sál, salónek, PC učebna knihovny) a je přístupná všem cílovým skupinám veřejnosti. Poplatky: Kurzovné za 1 obor a jeden semestr Pracující v produktivním věku Senioři, matky na mateřské, zdravotně znevýhodnění, nezaměstnaní Nepočítačové obory 300 Kč 200 Kč PC obory 500 Kč

UNIVERZITA VOLNÉHO ČASU „Celoživotní učení jako cesta životem" Akademie třetího věku se koná v salonku Staré radnice a v učebnách společnosti Centrum Vysočina o. p. s. v ulici Barbory Kobzinové. Výuka je však určena výhradně seniorům. Poplatky: Kurzovné za 1 obor a 1 semestr: Nepočítačové obory: Poznáváme sebe a region 200 Kč Počítačové obory: Žijeme on-line 300 Kč

NEJEN VIRTUÁLNÍ NÁVŠTĚVU! TĚŠÍME SE NA VAŠI NEJEN VIRTUÁLNÍ NÁVŠTĚVU!