DVTV Jak děláme seriózní internetovou televizi... 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROJEKT - WebRangers ALŽBĚTA a KLÁRA. Dvě nejlepší kamarádky, Kláris a Betty, se hodlají sejít jedno odpoledne, aby Kláris pomohla Betty založit Facebook.
Advertisements

Jsou televize dalším ohroženým druhem?
ô BARVY ŽIVOTA odkaz: Pozitivní noviny AInformace o projektu SENIOŘI K POČÍTAČŮM! (pro další šíření v médiích) ● POZITIVNÍ NOVINY jsou tvůrcem.
BOJOVNÍCI PROTI TOTALITĚ. Funkce  Režisér  Produkční  Scénárista  Dramaturg  Kameraman  Osvětlovač  Zvukař  Skript  Kostymér  Maskér.
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Výukový program pro 2. třídu ZŠ,
SOFTWARE operační systémy
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar ZŠ Na Planině 1393/3, Praha 4 Krč Zdroj obrázků: Alfacomp.cz (pokud není uvedeno jinak)
Milan Šmíd - Tisková konference UPC UPC European Television Survey české detaily Co ještě ukázal panevropský televizní průzkum UPC?
Online jazyková výuka v praxi. rychlost srozumitelnost efektivita Přenos informací.
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
Představujeme službu Samepage
VZNIK KRÁTKÉHO FILMU. Fáze vzniku krátkého filmu s komentářem 1. Přípravná fáze 2. Natáčení 3. Zpracování 4. Titulkování Je vhodné sledovat reportáže.
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý.... Halo tady je Claudia Hofhuberová. Nemohu dostat z počítače disketu... Helpdesk: Stiskla jste tlačítko.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Elektrotechnika Přenosová technika
použitelnost webu (usability)
Programování Michal Žůrek.
On-line reputation Adam Zbiejczuk (influencer.cz)
Michal Krsek Za hranice YouTube Michal Krsek
Proč Sport nebyl Super Norbert Gulevič a Lukáš Marvan.
Mini tisk Mini tisk skončil,ale přebral si ho se souhlasem:p.t.s,met,.Šéfem je teď ondrattt s dvěma pomocníky:Tomáš,Vojta.Tak vás prosíme přejte nám hodně.
Příchod set-top-boxu do domácnosti Kvalitativní průzkum z Domažlic o vztahu digitalizace a diváků Jan Kálal, FSV UK.
zpracování dat pomocí atlas.tI
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
Vzestup online komunikace, nová komunikace s hostem.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Referát č.8 Daniela Venusová.
Software pro správu multimediálního díla VY_32_INOVACE_Mul4r0114Mgr. Jiří Mlnařík.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
1. 2 Hypertextové odkazy Na stránce se mohou nacházet místa, na která když klepnete myší, dostanete se na jinou stránku, na jiný server nebo na jinou.
Mikroprocesor.
Metody sociálního výzkumu 5. blok Denní studium LS 2007/
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
1. 2 Zabezpečená mobilní komunikace 3 Private Circle chrání Vaši komunikaci před odposlechem či narušením. Jedná se o komplexní řešení pro zabezpečení.
Než začnete podnikat Kdo je můj klient. Kdo je můj klient? S touto otázkou souvisí spousta dalších: Jak velký je „můj trh“? Je tam pro mě místo? Kolik.
Pexeso Projekt sspš Michal Svoboda.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Proč s aplikací pracovat?. Aplikace Stopy mé Ekoškoly má jednoduché ovládání a snadno prezentovatelné výstupy. Zábavnější práci s analýzou Kvalitní a.
Měření sledovanosti obrazovek připojených k internetu Tomáš Bičík INNOVATION DAY, 7. října 2015.
Petr Mikšovič CEO, SOVA NET, s.r.o. Význam on-line strategie v B2B.
0 možnosti videoreklamy reklama a měření instant messaging aplikací reklama a měření v mobilech NETRADIČNÍ ZPŮSOBY INTERNETOVÉ REKLAMY A JEJÍ MĚŘENÍ (Robert.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Co o HBBTV tušíte, ale nevíte. „Jak si vychovat hybridní televizi tak, aby monetizovala obsah” Lukáš Hnilička Innovation Day Days
Bajka VY_32_Inovace_09KM-7
Miroslav Hübner listopad 2014 Jak sehnat peníze na IT ANEB zamyšlení jak si koupit, co potřebuji.
25 / 1 / 2011.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
Měření multimediálního obsahu
ČÍM CHCI BÝT, AŽ VYROSTU? Václav Pfleger.
Co dokážeme připravit pro HbbTV v ČR?
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
SOFTWARE II Aplikační software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
Příchod set-top-boxu do domácnosti
Podpůrná opatření včera, dnes a zítra
Software (programy) Vypracoval: Mgr. R. Jančar
Helpdesk: Jaký máte počítač? Zákaznice: Bílý...
Opakování učiva pro 8. ročník
MARKETING V NEZISKOVÉM SEKTORU
Volnočasová pedagogika
Přehled televizorů vybavených technologií podporující DVB-T2 H
SOCIÁLNÍ SÍTĚ JAKO PARTNER PRO NEZISKOVKY Gabriela Sedláčková
Transkript prezentace:

DVTV Jak děláme seriózní internetovou televizi... 1

Úvodní znělka 2

DVTV - co vám chci říct Seriózní videoobsah jako vabank - alespoň z počátku Jak to děláme Kolik máme diváků a fanoušků Budoucnost DVTV Ptejte se, jestli chcete 3

DVTV - vabank…? Milan Šmíd: “Myslím si, že to neustojí, a pokud se neobjeví [Daniela Drtinová] v nějakém velkém a sledovaném médiu, pak bohužel bude směřovat do zapomnění. Co se týče DVTV na internetu, dokud tento podnik [DVTV] bude vydavatelství [Economia] dlouhodobě financovat, jistá budoucnost by tady byla. Nejde jen o sledovanost, ale také o prestiž a citovanost média. Už jste někde našla nějakou citaci z rozhovorů, které tam dělají?” Zdroj: www.louc.cz/pril01/SalonSmid.doc Rozhovor pro Salon Práva, 7.8.2014 - v obsáhlejší verzi na www.louc.cz/pril01/SalonSmid.doc 4

DVTV - jak to děláme Jednoduchá rovnice: 3 moderátoři + 2 editoři + 1 produkční + 2 kameramani + 1 střihač + 1 rešeršista + 1 vedoucí týmu = 3 až 4 rozhovory každý všední den nebo 1 rozhovor na den volna _________________________________________________ ➡ 11 lidí každý den 3 až 4 rozhovory/diskuze a cca 45 minut unikátního obsahu supernízké náklady, točíme na foťáky, osekali jsme co jsme mohli - a technickou stránku musíme samozřejmě vylepšit, ale princip se osvědčil 5

DVTV - jak to děláme + Jednoduchá rovnice: + + + ➡ vybavení si dokážeme obstarat v eshopu za zlomek TV investic supernízké náklady, točíme na foťáky, osekali jsme co jsme mohli - a technickou stránku musíme samozřejmě vylepšit, ale princip se osvědčil 6

Monetizace - videoreklama DVTV - jak to děláme ONLINE PARTNERS s.r.o. Economia a.s. synergie, plánování, náklady atd. DVTV.cz Monetizace - videoreklama PROJEKT DVTV Videoobsah na klíč ECONOMIA a.s. Aktuálně.cz Centrum.cz další... supernízké náklady, točíme na foťáky, osekali jsme co jsme mohli - a technickou stránku musíme samozřejmě vylepšit, ale princip se osvědčil 7

DVTV - co nás překvapilo Kritika rozkouskovaných videí po startu DVTV + zvuk v tovární hale 35% diváků zhlédne rozhovor/debatu do konce Detaily a technická kvalita vadí už jen kameramanům/nejen našim:-)/ Obrovská odezva diváků a fanoušků přes sociální sítě + crowdfunding!!! čekali jsme, že diváci budou chtít koukat na spoustu krátkých videí, místo toho byla kritika, proč jsme to tak rozsekali - ke zvuku: pilotovali jsme obvykle v pozdním odpoledni, večeru, když už přece jen byl prostor prázdnější, v prvních dnech jsme se chtěli vytáhnout známými jmény a točili i přes den - proto hluk - ale koupili jsme nové mikrofony, naučili se trochu lépe vše ovádlat a dirigiovat a dnes si už prakticky nikdo nestěžuje, snad kromě kameramanů, kterým vadí detailní záběry: ale co jiného chcete vidět na mobilu a tabletu i počítačové obrazovce... 8

DVTV - kolik máme reálných uživatelů NOVÉ ÚDAJE ZDROJ: GOOGLE ANALYTICS 9

DVTV - TOP 5 videí 1. Měšťák: Pitný režim je jen byznys, lidé jsou na něm závislí, mohou mít otok mozku nebo zemřít 2. Češka s 9 kg heroinu? Není obětní beránek, věděla, že pašuje drogy, gang ji asi udal, říká Engelová 3. Senátor Veleba odešel Veselovskému ze studia. Nedokázal vysvětlit, kdo platí kampaň Zemanovi 4. Koukalová: K biatlonu se vrátit nechci. 5. Landa: Konvička je blbeček, po mně jdou radikální islamisté... Měšťák 720t shlédnutí stránek, Engelová 522t, Veleba 448t, Koukalová 391t, Landa 376t, další videa nad 250t: Kazma, Stropnický, Pohlreich, Mareš - mix 10

DVTV - vzhůru na mobily... Zhruba třetina sledovanosti se odehrává na mobilech - a bezesporu dramaticky roste i sledovanost nejen na wifi. K tomu navíc ještě sledovanost na Apple TV - PARADOX, jsme čím dál víc na nejmenších obrazovkách, ale vracíme se i na ty velké - aplikace DVTV byla nejstahovanější aplikaci na české Apple TV (+ 02, T-Mobile TV apod.) 11

DVTV - další plány... Obsah je král - důraz na přípravu a rešerše! Nutnost mít ty správné hosty v pravou chvíli! Další platformy i možnosti šíření obsahu - audioverze a podcasty, textová verze rozhovorů, ale především LIVE STREAMING!!! Chybí nám v tuto chvíli dedikovaný datový tok, musíme bastlit… 12

DVTV - další plány... Chybí nám v tuto chvíli dedikovaný datový tok, musíme bastlit… 13

DVTV - další plány... Chybí nám v tuto chvíli dedikovaný datový tok, musíme bastlit… 14

DVTV - další plány... Chybí nám v tuto chvíli dedikovaný datový tok, musíme bastlit… 15

Závěrečná znělka 16

DVTV ...díky za pozornost a rád zodpovím otázky! 17