4. výzva Pavel Lukeš Ministerstvo pro místní rozvoj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

 Není teorií a výkladem, je praxí a zkušeností  Je o diskusi, aktivním přístupu  Předpoklady: znalost integračního procesu EU, institucí EU, politik.
 Není teorií a výkladem, je praxí a zkušeností  Předpoklady: znalost integračního procesu EU, institucí EU, politik EU  Východiska vyučujícího.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Danuše Nerudová PEF MENDELU Brno. Úvod 6/2011 označuje Komise FTT jako možný nový zdroj rozpočtu EU (k již stávajícím – celním poplatků, odvodu z DPH.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Základní informace k aktuálnímu stavu finančních prostředků Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Inovace v maloobchodu ČR
 2007 Ministry of Industry and Trade, Energy Department Česká elektřina pro CE region Jak zapadá výroba elektřiny v ČR do energetické politiky EU Ladislav.
1 Ministry of Education, Youth and Sports CZECH REPUBLIC PROGRAM EUREKA – Evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing.Josef.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
DISKUSNÍ FÓRUM OLOMOUC Zemědělství a rozvoj venkova v období 2014 – prosince 2012 Ing. Jan Veleba, prezident AK ČR.
Střednědobé hodnocení Operačního programu Rybářství Ing. Kateřina Krylová.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Rada vlády pro BSP; 23. dubna 2009, pplk. ing. Josef Tesařík Rok 2008 Nehody na pozemních komunikacích a jejich následky; Česká republika Připravil: pplk.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
1 2 Microsoft Dynamics NAV Frýdlant nad Ostravicí 7. prosince 2006 Ing. Jaromír Skorkovský, Csc. Training Manager.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
EURES EURopean Employment Services Evropské služby zaměstnanosti.
EuroGlobalMap Jitka ŠKROTTOVÁ, Pavla VÁLKOVÁ. Myšlenka globální mapy Celosvětová konference OSN (Summit Země) v roce 1992 v brazilském Rio de Janeiru.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
Sharing solutions for better regional policies European Union | European Regional Development Fund Program meziregionální spolupráce Interrer Europe 16.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
GRANTY Praha, duben 2017 Jaromír Levíček Delegace EU ve Skopje.
ROP JV – informace o novém programovém období
Interreg V – A Česká republika - Polsko
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Praha, 23. února 2017 Alice Štollová Kovandová
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Praha, 14. února 2017 Alice Štollová Kovandová
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Praha, 31. března 2016 Alice Štollová Kovandová
Praha, 23. března 2017 Alice Štollová Kovandová
OP Meziregionální spolupráce
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Praha, 23. června 2016 Pavel Lukeš
Program Eurostars.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
5. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2018Praha.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Podpora žadatelů Alice Kovandová Ministerstvo pro místní rozvoj
„Index vnímání korupce 2015“
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Teorie mezinárodních vztahů Vyučuje: PhDr. Roman Míčka, Th.D., Ph.D.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Interreg EUROPE Alice Kovandová Ministerstvo pro místní rozvoj
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

4. výzva Pavel Lukeš Ministerstvo pro místní rozvoj Pavel.lukes@mmr.cz 10.4. 2018Praha

4. výzva – základní charakteristika termín: 7. května 2018 – 22. června 2018 Alokace: celá zbývající alokace podle jednotlivých priorit Tematické zaměření: všechny priority

4. výzva - novinky Zjednodušení: způsobilost & fáze 2 – jednotková cena Geografické pokrytí: nový požadavek Důraz na období 2014-2020: výsledky projektů Trvání projektu: zkrácení fáze 2 na 1 rok

1. Termín výzvy Termín: otevření: 7. května 2018 (iOLF zpřístupněn) uzavření: 22. června 2018 ve 12:00 7 týdnů (kratší než u 3. výzvy) Balíček pro žadatele dostupný již od dubna Schvalování předložených žádostí: nejdříve konec 2018

2. Rozpočet výzvy Celý zbývající rozpočet programu (74 mil. Eur)

2. Dostupný rozpočet Dostupný rozpočet podle priorit nehraje roli při hodnocení Přesun financí mezi prioritami možný po rozhodnutí Monitorovacího výboru Pouze kvalita se počítá!

3. Tematická koncentrace Všechny investiční priority otevřeny

3. Tematická koncentrace 184 schválených projektů/ často opakovaná témata Má Váš projekt přidanou hodnotu? Řízení/správa RIS3 Klastry v rámci RIS3 Inovace v oblasti zdraví Inovace v oblasti potravin Internacionalizace MSP Podnikání Oběhové hospodářství Městská mobilita Energetická účinnost budov

3. Tematická koncentrace Málo zastoupená témata Kvalita vody Obnovitelná energie Odpadové hospodářství

4. Zjednodušení V oblasti způsobilosti: Z „Partner Declaration“ odstraněno pole uvádějící částku spolufinancování projektu příjemcem Přílohy jsou automaticky generovány v iOLF

Jednotková sazba pro fázi 2 4. Zjednodušení V oblasti implementace: Jednotková sazba pro fázi 2 Poprvé v rámci programů Interreg! Nový způsob uvažování: jednotková sazba je vázána na výstupy projektu a ne přímo na skutečně vynaložené výdaje Jaké to má výhody: Jednoduší kontrola (pouze na úrovni JS) Jednoduší příprava rozpočtu pro fázi 2

5. Geografické pokrytí Vyšší kvalita žádostí Alespoň 3 ze 4 níže uvedených oblastí musí být zastoupeny v každém projektu Oblast Země Sever Denmark, Estonia, Finland, Germany, Latvia, Lithuania, Norway, Sweden Východ Austria, Bulgaria, Czech Republic, Hungary, Poland, Romania, Slovakia, Slovenia Jih Croatia, Cyprus, Greece, Italy, Malta, Portugal, Spain Západ Belgium, France, Ireland, Luxembourg, Netherlands, Switzerland, United Kingdom

5. Geografické pokrytí Geografické pokrytí: často se opakující nedostatek v předložených žádostech V případě nedostatečného geografického pokrytí: vyřazení žádosti z hodnocení (pravidlo 80%) Všechny v současnosti schválené žádosti tento požadavek splňují

Dosud nezapojené subjekty v programu jsou vřele vítány 5. Geografické pokrytí Dosud nezapojené subjekty v programu jsou vřele vítány

6. Vliv na období 2014-2020 Současné programové období se již chýlí ke konci, ale: Výsledky mohou být dosáhnuty již v rámci 1. fáze projektu Různé možnosti jak zlepšit řešené politické oblasti Zaměření není výlučně na programy Strukturálních fondů

7. Trvání projektu Trvání 2. fáze projektu zkrácena ze 2 let na 1 rok kontext: původně doporučené trvání projektu 5 let, není možné (všechny projekty musí skončit do: března 2023) Důvody zkrácení trvání 2. fáze projektu: Fáze 1 je klíčová pro programu Interreg Europe Zkrácení fáze 1 = výzva pro dosažení výsledků Přidaná hodnota 2. fáze na konci programového období?

Otázky? Děkuji za pozornost Pavel Lukeš Odbor evropské územní spolupráce Ministerstvo pro místní rozvoj E-mail: pavel.lukes@mmr.cz Web: www.dotaceEU.cz www.interregeurope.eu Tel: 224 862 331