Florida Dostupné z:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Monako (Principaute de Monaco) Monako je maličký evropský státeček, který patří mezi nejbohatší a nejvyspělejší země světa…
Advertisements

Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
Výlet po řeckých ostrovech Připravte se právě začínáme …
K u b a T r i n i d a d Ostrovy v Karibském moři jsou hornaté a většinou je pokrývají bujné tropické lesy. Nacházejí se zde nádherné písčité pláže, lemované.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Finská republika je severská země v severovýchodní Evropě
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 7. ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor / předmět: Zeměpis Tematický okruh:
Jihoamerické regiony Brazílie a její sousedé
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Subtropický pás Subtropické lesy.
SEVERNÍ EVROPA II. Jan Dušek.
USA United States of America
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
OHROŽENÁ PŘÍRODA Půdní eroze – úbytek půdy Růst počtu obyvatel
KUBA.
Portugalsko Info a obrázky.
VY_32_INOVACE_19 Střední Amerika - Mexiko
Střední Amerika.
Maledivy Martin Hroch.
Uganda Zš a Mš Křesetice Únor 2012 Vypracovali: Štěpánka Henzlová,
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Portugalsko III2-Z7-III-04
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
AMERIKA poloha, rozloha, členění
ŘECKO Vlajka Řecka Vlajka prezidenta.
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
AMERIKA USA – Základní údaje III2-Z7-I-12
Maledivy Martin Hroch.
Téma hodiny: Brazílie – základní údaje, přírodní poměry
Finsko – země tisíců jezer
Vzdělávací oblast/obor
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Peter Gabaĺ – 5.A.
Gran Canaria Kanárské ostrovy
Amerika – Severní Amerika
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
VELKÝ BARIÉROVÝ ÚTES a NP AUSTRALSKÉHO SVAZU
New York New York je nejlidnatější město Spojených států. Socha svobody je americký symbol.
Queensland.
Dominikánská republika
COMENIUS – Partnerství škol Sociální učení ve škole a svět práce v Evropě 2009 – 2011 Pracovní setkání žáků a učitelů ve dnech 8. – v I.E.S.
Cookovy ostrovy.  Cookovy ostrovy je svrchovaný stát a skupina ostrovů ležících v Tichém oceáně. Na severovýchodě sousedí se souostrovím Kiribati (asi.
* Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Jazyk a jazyková komunikace, Anglický jazyk, Florida Autor: Michaela Galbavá,
Kuba.
CESTA KOLEM SVĚTA ANDREA MARŠALÍKOVÁ, 1.B. LONDÝN LONDÝN JE HLAVNÍM MĚSTEM VELKÉ BRITÁNIE NAJDEME ZDE NAPŘ. ZNÁMÉ LONDÝNSKÉ KOLO, TOWER BRIDGE, BUCKINGHAMSKÝ.
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Chorvatská republika Základní údaje: Poloha: Poloha: pobřeží Jadranského moře, východní okraje Alp a Panónská nížina na východě.
Jihočeský kraj Tereza Lérová Martina Závodná. Symboly kraje:  Vlajka  Znak.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Katalánsko – severovýchodní Španělsko
Připravte se právě začínáme
Karibik Karibik je region v nejjižnější části Severní Ameriky.
Zelený, „smaragdový“ ostrov
Základní škola, Hradec Králové
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Chilská republika Dostupné z :
VY_32_INOVACE_ 19_BRAZÍLIE
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
USA Spojené státy americké United States of America Martin.Mencl.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Melanésie
STŘEDNÍ AMERIKA ostrovní část
Transkript prezentace:

Florida Dostupné z:http://cs.wikipedia.org/wiki/Florida#mediaviewer/Soubor:Flag_of_Florida.svg

Základní údaje: Poloha: jihozápad USA, sousedí s Alabamou a Georgií Čtvrtý nejlidnatější stát USA – 18mil. Pojmenován „La Florida“ prvním evropským dobyvatelem ze Španělska Juanem Ponce de León v roce 1513 Hlavní město – Tallahassee Úřední řeč: angličtina, španělština (20% Hispánci) Významné turistické oblasti: Miami, Tampa, Orlando, Jacksonville Proslulé pláže v Miami Beach Bažinaté území v NP Everglades s bohatou faunou a florou

Národní park Everglades Jižní část Floridy USA Známý pro rozsáhlé mokřiny a specifickou faunu a floru, unikátní ekosystém Zaujímá plochu o rozloze 610 684 hektarů Domovem mnoha živočišných druhů jako aligátoři, krokodýli, pumy, mývali, želvy, veverky šedé atd. Turistickým lákadlem na projížďku mokřady je vznášedlo – anglicky „airboat“ ri

Everglades - mokřady

Obyvatelé Everglades Dostupné z: http:http://cs.wikipedia.org/wiki/Everglades_National_Park#mediaviewer/Soubor:Everglades_National_Park_cypress.jpg Dostupné z : http://cs.wikipedia.org/wiki/Everglades_National_Park#mediaviewer/Soubor:Everglades_Natl_Park_Alligator.jpg

Miami Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Miami#mediaviewer/Soubor:Brickell_Avenue_aerial_20100211.jpg

Key West – nejjižnější ostrov souostroví Florida Keys

Fort Lauderdale – nazýván „americké Benátky“ díky rozsáhlému systému vodních kanálů Obrázky bez uvedeného zdroje : z vlastního archívu

Floridu sužuje častý výskyt tropických cyklón - hurikánů Dostupné z : http://cs.wikipedia.org/wiki/Tropick%C3%A1_cykl%C3%B3na#mediaviewer/Soubor:Hurricane_Floyd_1999-09-14.jpg

Zdroj informací : http://cs.wikipedia.org/wiki/Florida