česká asociace sdílené ekonomiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční vzdělávání jako pilíř ochrany spotřebitele na finančním trhu Ing. Dušan Hradil sekce Finanční trh Ministerstvo financí ČR 27. listopadu 2009.
Advertisements

Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Úřad vlády České republiky Modernizace elektronických knihoven Informačního systému ODok Úřadu vlády Úřad vlády České republiky.
Mezinárodní nevládní organizace, transvládní organizace
Radim Vysloužil Michal Babák. PŘÍSPĚVEK NA PÉČI - sociální dávka určená osobám závislým na pomoci druhých osob a to zejm. z důvodu nepříznivého zdravotního.
…od myšlenky k realizaci franchisingového konceptu.
Moravská asociace podnikatelek a manažerek PODPORA PODNIKÁNÍ JAKO MECHANISMU PRO SOCIÁLNÍ ZAČLENĚNÍ DOPORUČENÍ VZEŠLÁ Z MEZINÁRODNÍHO PARTNERSTVÍ TASE.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Sektorové dohody Ano či Ne? Jednání Svazu dopravy
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Netradiční formy práce – nástroj rovnováhy mezi pracovním a rodinným životem Sociologický výzkum – mnohopřípadová studie Martin Pobořil Daniel Topinka.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
MSEK – sdružení právnických a fyzických osob, které podnikají převážně na území Moravskoslezského kraje v odvětvích energetického průmyslu. Klastr sdružuje.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Liberalizace poštovního trhu v roce 2013 Ing. Petr Angelis Seminář Fontes Rerum Praha
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Společná budoucnost Evropy a jejich měst Městská dimenze jako jedna z priorit kohezní politiky Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Marketingové prostředí
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Stát a ekonomika Petr Machala. ekonomie je věda (teorie) ekonomika je praxe 1.Co vyrábět 2.Jak vyrábět 3.Pro koho vyrábět Víte jaký je rozdíl mezi ekonomií.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Diskusní seminář ŘEMESLA V ČR Praha,
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
patentový a známkový zástupce
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
INSPIRE Stav a výhled.
Ing.K.Šimeček Stav otvírání trhu s energií v ČR z pohledu SVSE Září 2002.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
MARKETINGOVÝ MIX.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
Zákon o koncesních smlouvách a koncesním řízení ( koncesní zákon) – č. 139/2006 Sb. ze 14. března 2006, nabyl účinnosti 1. července 2006 Příprava zákona.
Elektronický identifikátor jako průkaz pojištěnce zdravotního pojištění Ing. Radek Papp vedoucí projektu EI Informace o projektu.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Boj proti daňovým únikům – iniciativy ČR v EU 10. března 2015, IFA Praha
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Je to horší než si myslíme? Adriana Krnáčová Několik poznámek k míře korupce v ČR.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
1 ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  42 členů  cíle:  prosazuje prostředí vhodné pro rozvoj leasingu, úvěrů a factoringu  těžištěm je financování.
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
Setkání expetního týmu pro přesahové nástroje a přístupy
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Elektronický obchod z pohledu České republiky
Nové obchodní modely Sdílená ekonomika a možnosti její regulace
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Informační zdroje české veřejné správy
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

česká asociace sdílené ekonomiky www.sharingeconomy.cz

česká asociace sdílené ekonomiky proč jsme tady česká asociace sdílené ekonomiky asociace aktuálně sdružuje 9 společností z různých segmentů sdílené ekonomiky společně hájíme principy sdílené ekonomiky, ne šedé ekonomiky sdílení je pojem pro lepší společnost a nemá být nástrojem politiků a kritiků z řad zastaralých byznysů našim zájmem není destabilizovat podnikatelské prostředí, ale uvádět nové business modely na trh podporujeme dobré nápady a mladé týmy poskytujeme informace, statistiky a zkušenosti z praxe k tvorbě správné legislativy

česká asociace sdílené ekonomiky jak postupujeme česká asociace sdílené ekonomiky myslíme si, že problémy by měly být řešeny na základě úplných informací, a ne na základě emocí a tlaku okolí podle studie Deloitte je potenciál trhu sdílené ekonomiky v ČR na úrovni 60 mld. Kč záleží nám na životním prostředí, lepším využitím zdrojů a trvale udržitelném rozvoji abychom zjistili, co pomůže tento potenciál naplnit, zeptali jsme se na názory běžných lidí, kteří jsou hlavními aktéry tohoto trhu analýzu pro nás realizoval partner asociace pro výzkum trhu, společnost IPSOS

česká asociace sdílené ekonomiky základní přehled N=1006 (18-65 let) česká asociace sdílené ekonomiky Kolik % respondentů využívá/nevyužívá služeb sdílené ekonomiky a jaké jsou TOP 3 důvody? 27 % využívá 63 % nevyužívá 64 % ji považuje za finanční úsporu 25 % ji využívá kvůli lepší kvalitě služeb 21 % slouží k výdělku a nebo přivýdělku 33 %  nedostupné v místě bydliště 20 %  má obavy ze sdílení s cizími lidmi 12 %  nesympatizuje s ideou sdílené ekonomiky

česká asociace sdílené ekonomiky hlavní obavy uživatelů N=1006 (18-65 let) česká asociace sdílené ekonomiky Jaké jsou nejčastější obavy nebo překážky dotázaných při využívaní služeb sdílené ekonomiky? 46 % požaduje jasná legislativní pravidla by přivítalo co nejvíce informací o uživatelích platformy překoná obavy na základě lepšího prověření poskytovatele platformou 37 % 31 %

česká asociace sdílené ekonomiky názory na regulaci N=1006 (18-65 let) česká asociace sdílené ekonomiky Z uvedených obav tedy vyplývá, že stát by měl v první řade zaměřit na jasná legislativní pravidla a ochranu spotřebitele. Jaké jsou ale názory na regulace? 33 % nesouhlasí 38 %  si myslí, že stát by neměl zasahovat do dohod mezi lidmi 12 %  vyhovuje vstup nových hráčů na trh a líbí se jim konkurenčnejší prostředí 11 %  upřednostňuje levnejší ceny na těchto platformách 63 % souhlasí 31 %  požaduje stejné podmínky pro všechny 17 %  vidí regulaci jako zavedení spravedlivosti na trhu a zamezení podvodům 12 %  zastává názor, že je potřeba správně definovat daně a zabránit daňovým únikům

česká asociace sdílené ekonomiky Na základě těchto informací je zřejmé, že pokud stát vyřeší daňové otázky poskytovatelů služeb a správně nastaví ochranu spotřebitele, existuje veliký potenciál pro naplnění potenciálu sdílené ekonomiky v ČR. Regulace je dle většiny dotázaných potřebná, avšak přílišná regulace může znamenat ztrátu přínosů pro uživatele těchto služeb. Asociace zastává názor, že je potřebné definovat prvky, které současná  legislativa nezná, ale naopak je také potřeba zmírnit aktuální regulace, které jsou mnohdy několik desítek let staré a vůbec nereflektují vývoj technologií a internetu, vývoj kultury společnosti a způsoby vzdělávání mladých generací. Rádi se budeme podílet na přípravě nové legislativy a doufáme, že státní správa nás přizve na tato jednání jako odborníky z trhu, a nerozhodne o nových pravidlech bez názorů nás a názorů široké veřejnosti.

česká asociace sdílené ekonomiky www.sharingeconomy.cz