Erasmus+ na všpp 2018/2019 Institucionální koordinátor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Informace pro studenty vyjíždějící s programem LLP- ERASMUS v ak. roce 2012/2013 Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. LLP - ERASMUS.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
ERASMUS+ (2014 – 2020) Petra Riou ZO DIFA JAMU
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
ERASMUS 2012/2013 mobilita studentů Oddělení mobilitních programů Rektorát VUT v Brně Antonínská 1.
Možnosti studia v zahraničí pro studenty doktorského studia
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
TRAINEE-PROGRAM ŠkodaAuto
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Informační schůzka k programu. Erasmus+ Program ERASMUS+ se zaměřuje na spolupráci vysokoškolských institucí a vysokoškolských institucí s podniky. Program.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Odborné praxe na ÚISK Informační schůzka. Program setkání  Základní informace o praxích na ÚISK v roce 2013  Důležité termíny  Postup při výběru vhodné.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Program Socrates/Erasmus Jana Procáková Petra Veselá Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Formální náležitosti. Co musím udělat, aby se má škola mohla zapojit do nového programu? Promyslet si, o jakou aktivitu mám zájem Najít si partnerskou.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Stipendia – Pracovní stáže
2008 Možnosti pracovní stáže v programu Erasmus Miroslava Cedidlová – Mezinárodní oddělení.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Zkušenosti s využitím jednotek výsledků učení při výuce v domácím prostředí SOŠ a SOU Kralupy nad Vltavou.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Personální strategie mezinárodní firmy
Birmingham Anna Kolářová
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Markéta Tomanová. Obsah Povinnosti Výhody (kurz)
Stáže a stipendia - další programy a možnosti I DZS – Dům zahraniční spolupráce (programy pro mobilitu jednotlivců: CEEPUS, AKTION, Norské fondy a fondy.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Silvie Doubravská AIA AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ Bc. Tomáš Lády  program Evropské unie pro podporu:  mobility jednotlivců na všech úrovních  strategických partnerství mezi.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
ERASMUS Brno Připravila: Mgr. Hana Kuzdasová.
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Praxe v Anglii - Portsmouth Lucie Samcová A3B. VÝB Ě ROVÉ Ř ÍZENÍ  Grant od Erasmu+ v rámci projektu Praxe v EU  Přihláška + motivační dopis Pohovor.
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Math Exercises for You (Math4U)
Cesta k uplatnění na trhu práce
Birmingham 16. dubna 2016 – 14. května CZ01-KA
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Ostravská univerzita (1991 → )
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Praxe - Anglie 2015 Veronika Bartáková.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ODBOR ZAHRANIČNÍCH VZTAHŮ
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Bc. Tomáš Lády, Bc. et Bc. David Gurník
Pracovní stáže
Informační schůzka k programu
Erasmus+ na všpp 2017/2018 Institucionální koordinátor:
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Anglické programy na LF UP
Transkript prezentace:

Erasmus+ na všpp 2018/2019 Institucionální koordinátor: Mgr. Jan Skipala jan.skipala@vspp.cz

Jak je možno vycestovat? DRUH POBYTU ZKRATKA DÉLKA POBYTU KDY MŮŽE VYJET STUDENT studijní pobyt na partnerské univerzitě SMS 3 – 12 měsíců od 2. ročníku VŠ studia praktická stáž v podniku SMP 2 – 12 měsíců kdykoli AKADEM. PRACOVNÍK výukový pobyt na partnerské škole vlastnící ECHE STA 2 - 60 dní mimo cestovních min. 8 výukových hodin týdně (i při kratší době nežli týden AKADEMICKÝ PRACOVNÍK +THP školení zaměstnanců na partnerské škole s ECHE nebo v jiné organizaci v oblasti vzdělávání a odborné přípravy staff weeks, job shadowing, jazykové kurzy apod. STT 2-60 dní mimo cestovních

POSTUP ZAJIŠTĚNÍ PRAKTICKÉ STÁŽE PRO STUDENTY Student si sám vybere podnik, kde chce stáž vykonávat. Výběrové řízení pro vyslání studenta na SMT: dodání originálu Cover letter podepsaného (v JA: co od SMT očekáváte, co předpokládáte, že budete ve firmě dělat, na kterých pozicích budete, co se naučíte včetně jazykových dovedností a osamostatnění studenta… dodání CV – osobně Osobní pohovor v angličtině – prověření jazykových schopností

POSTUP ZAJIŠTĚNÍ PRAKTICKÉ STÁŽE PRO STUDENTY 3. International Office: připraví smlouvu LEARNING AGREEMENT mezi VŠPP a.s., studentem a zástupcem podniku. Student dodá k vyhotovení smlouvy: jméno a příjmení kontaktní osoby v podniku, která studenta přijme planned period of the mobility number of working hours per week traineeship title detailed programme of the traineeship period knowledge, skills and competences to be acquired by the trainee at the end of trainee monitoring plan evaluation plan

POSTUP ZAJIŠTĚNÍ PRAKTICKÉ STÁŽE PRO STUDENTY 4. International office: vystaví účastnickou smlouvu včetně stanovení výše grantu (částka se převede studentovi na účet vedený v Eurech nebo vyplatí v hotovosti – záleží na studentovi) 5. Student si s penězi hospodaří sám – zejména zajistí cestu a ubytování Výše grantu – praktická stáž 1. Skupina zemí Finsko, Itálie, Norsko, Rakousko… 600 EUR / měsíc 2. Skupina zemí Belgie, Chorvatsko, Německo, Řecko.. 500 EUR / měsíc 3. Skupina zemí Malta, Polsko, Slovensko… 400 EUR / měsíc

POSTUP ZAJIŠTĚNÍ PRAKTICKÉ STÁŽE PRO STUDENTY 6. Student přinese potvrzení o zajištění pojištění (zdravotní, úrazové, odpovědnosti za škody) na celou dobu trvání stáže 7. Student vyplní test JA v OLS – výsledek se uvede do smlouvy 8. Student zrealizuje online kurz JA v OLS 9. Přijímající podnik vystaví: Traineeship certificate (start date, end date, krátký obsah a zhodnocení) podepsaný od kontaktní osoby v přijímacím podniku

POSTUP ZAJIŠTĚNÍ PRAKTICKÉ STÁŽE PRO STUDENTY 10. Student vyplní závěrečnou zprávu v Mobility tool 11. Student znovu vyplní test JA v OLS pro zjištění případného zlepšení v JA Student má uznán předmět Odborná praxe – povinný předmět ve 3. ročníku studia. Zahraniční stáž se studentovi objeví v Diploma Supplementu.

Často kladené otázky Mohou vyjet i studenti kombinované formy studia? Ano, mohou. Mohu vyjet v průběhu semestru na praktickou stáž? Ano, student má omluvenou docházku, může vyjet i v průběhu studia. Musí se však individuálně domluvit s pedagogy na plnění úkolů. Student může vyjet i v průběhu letních prázdnin. V jakém podniku mohu realizovat stáž? V jakémkoli (nezáleží na oboru ani velikosti).

Často kladené otázky Jak najít podnik, kde vykonat stáž? V databáze závěrečných zpráv http://erasmus-databaze.naep.cz Musím ovládat JA? Do určité míry ano. V závislosti od krajiny určené pro mobilitu Bude to pro mně přínosné? Více než to, student si odnese nezapomenutelné zážitky a naučí se fungovat v mezinárodním prostředí

Přínosy erasmu Cestovaní Zlepšení jazykových znalostí Samostatnost na Erasmu je možnost a čas cestovat a poznávat jiné krajiny i kultury Samostatnost zahraniční pobyt během studií významně přispívá k osobnostnímu rozvoji a samostatnosti studentů a tím zvyšuje jejich šance na úspěšnou kariéru Zlepšení jazykových znalostí 9 z 10 studentů, zaznamenalo zlepšení jazykových dovedností

Přínosy erasmu Kontakty Kariéra Student získá mezinárodní kontakty, které může kdykoli využít při jeho zahraničních cestách Kariéra Absolventi vysokých škol, kteří byli během studií na Erasmu, získali do deseti let od dokončení studia manažerskou pozici v 70 % případů, ve srovnání s pouhými 40 % těch, kteří nikam nevyjeli.

Erasmus: Mění Životy

Přínosy erasmu Zaměstnanost Zaměstnavatelé navíc uváděli, že mezinárodní zkušenosti významně zohledňují i při výběrových řízeních a pracovníkům, kteří byli v minulosti v zahraničí, svěřují zodpovědnější pozice a nabízejí vyšší platy.,“ dodává vedoucí výzkumného týmu Uwe Brandenburg ze CHE Consult.

Přínosy erasmu NOČNÍ ŽIVOT Na Erasmu student nabírá kontakty nejen ve škole, ale také na společenských událostech ;-)

Máte strach z mezinárodní zkušenosti? Nevadí! Každý ho měl. Důležité je ho překonat a vyjet za největším dobrodružstvím, které pozitivně ovlivní tvůj život.☺ Strach tě neposune ERASMUS jo! Děkuji za pozornost