Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studentská PARDUBICE 2
Advertisements

Vysoká škola zdravotnická, o.p.s. možnost vystavení mezinárodní studentské karty ISIC přímo ve škole!
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující.
Informace pro studenty
IS MU krůček po krůčku.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
KIV/ZI cvičení 2 Tomáš Potužák.
Studijní informační systém (SIS)
PREZENČNÍ STUDIUM Volba praxe – prezen. studium I. ročníky –praxi jsou povinni studenti absolvovat na recepci KÚ Jihočeského kraje, na inform. centru.
Studijní informační systém (SIS)
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/7.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ (pro kombinované studium)
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
2. infoschůzka.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/8.
KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
1 Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Informační systémy na FHS UK
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/6.
CZ.1.07/2.2.00/ Centrum interaktivních a multimediálních studijních opor pro inovaci výuky a efektivní učení Těší mě, já jsem IS, Informační systém.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ KATEDRA FRANCOUZSKÉHO JAZYKA A LITERATURY DNE 15. LEDNA 2011.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/6.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2011/2012. Struktura a plán semestru 8 hodin 8 hodin 2x2h (6h) 2x2h (6h) 1x80min(2h) 1x80min(2h) 1. Úvod, organizace.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do bakalářského studia.
INFORMACE PRO STUDENTY 1. ročníku bakalářského studia v kombinované formě na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně v ak. roce 2008/2009.
Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do navazujícího studia.
Studentská PARDUBICE 2
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Důležité aplikace v IS MU
FŽP ČZU v Praze & ICT Tomáš Kott.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Zápis do studia na FF UHK
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
Pokyny ke zkoušce z biologie 2008/2009
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Důležité aplikace v IS MU
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Kreditní systém studia
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
Zápis do 1. ročníku BSP kombinované studium
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Adresa:
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Zápis do studia 2019/2020.
Transkript prezentace:

Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium Ing. Andrea Valentíny Zápis do studia 19. 6. 2019 17.9.2019 akademický rok 2019/2020

Prostor pro doplňující informace, poznámky Umístění prezentace Stránky Ústavu informačních technologií: UIT.OPF.SLU.CZ Obsahem stránek jsou návody týkající se informačních technologií jak v procesu výuky, tak i při provozu studijních, ekonomickosprávních a administrativních agend. csvukrs Prostor pro doplňující informace, poznámky

Vše co musím udělat po zápise, než začnu studovat Zaregistrovat se do CRO (centrální registr osob) Podat si žádost na vytištění identifikační karty studenta Zjistit si osobní číslo/UČO Zaregistrovat si předměty Zjistit si informace k úvodnímu administrativnímu soustředění ----------------------------------------------------------------------------------------------- Informace pro studenty, kteří již na OPF studovali csvukrs Prostor pro doplňující informace, poznámky

1. Centrální registr osob (CRO) Centrální registr osob (CRO) umožňuje pohodlný přístup k ICT službám pomocí jednotných přihlašovacích údajů, tudíž není nutné si pamatovat velké množství uživatelských jmen a hesel. Registrací na https://moje.slu.cz/ získáte uživatelské jméno (např. xyz1234). Tímto uživatelským jménem se přihlašujete do těchto systémů: portál IS/STAG (pouze do 30.8.2019), IS SU (od 1.9.2019), elektronická pošta Horde, e-learningový systém Moodle. Po celou dobu studia máte pouze jednu identitu CRO. Svou CRO identitou si zapamatujte a nikomu ji nesdělujte !!! Zapomenuté heslo na zablokovanou CRO identitu si obnovíte sami zde: https://moje.slu.cz. Heslo k síti Eduroam si také nastavujete v záložce „Nastavení“. csvukrs Lze provést následující den po zápise !!!

Web SU OPF v Karviné Hlavní stránka Moje SU moje.slu.cz Pro registraci budete potřebovat univerzitní číslo (máte jej uvedeno na pozvánce nebo jej jistíte na stag.slu.cz > Uchazeč > E-přihláška). Návod na založení nové identity naleznete zde: https://uit.opf.slu.cz/student. Pro registraci do CRO klikněte na odkaz „zde“. Hlavní www stránka Moje SU, obrázek 1 Prostor pro doplňující informace, poznámky

2. Identifikační karty studenta Indentifikační karta slouží jako průkaz studenta. Povinností studenta SU v Opavě je mít na půdě univerzity platný studentský průkaz. Průkaz studenta opravňuje ke vstupu do budovy, knihovny, ke stravování, tisku. Pro vydání karty je nutné vyplnit elektronickou žádost na internetu: https://karty.slu.cz. Na této adrese sledujete i stav výroby Vaší karty. Přihlašujete se na ni CRO identitou. Součástí žádosti je nahrání standardní průkazová fotografie v elektronické podobě. Studenti prvních ročníků Bc. a NMg. (kteří, na SU studují poprvé) si kartu vyzvednou na kartovém centru, místnost A422 v úředních hodinách. Dotazy ohledně ID karet emailem: karty@slu.cz Vzhledem k přechodu na nový informační systém IS SU doporučujeme podat žádost a zaplatit nejpozději během července. Lze provést následující den po zápise, po zaregistrování do CRO !!!

3. Osobní číslo / UČO K 1.9.2019 Slezská univerzita v Opavě přechází na nový informační systém IS SU. V současnosti SU používá IS STAG, ten ještě poběží v období červen – srpen 2019. STAG do 30.8.2019 Osobní číslo slouží k jednoznačné identifikaci aktuálního studia při komunikaci s vyučujícími. Studentovi je osobní číslo přiděleno při zápise do studia informačním systémem STAG. Vždy začíná velkým písmenem O (např. O18xxxx). Vaše (svoje) osobní číslo naleznete zde: stag.slu.cz > Moje výuka. IS SU od 1.9.2018 Univerzitní číslo osoby (UČO) slouží k jednoznačné identifikaci aktuálního studia při komunikaci s vyučujícími. Vždy se jedná o číslo. UČO vám zůstává např. i pokud ukončíte studium a po několika letech se na školu opět vrátíte. Vaše číslo UČO naleznete po přihlášení vedle Vašeho jména. Lze zjistit následující den po zápise, po zaregistrování do CRO !!!

4. Registrace předmětů Nezapomeňte si zaregistrovat volitelný předmět Registrace předmětů dle SZŘ článek 14 do zimního semestru akademického roku 2019/2020 si studenti provedou sami na IS SU: https://is.slu.cz/auth/student/začátek Zápis předmětů (přednášky) od 9. 9. 2019 od 17:00 hod Zápis do seminárních skupin od 9. 9. 2019 od 18:00 hod Nezapomeňte si zaregistrovat volitelný předmět „Úvodní školení BOZP a OPF“ se zkratkou OPF/BOPF !! Prostor pro doplňující informace, poznámky

Prostor pro doplňující informace, poznámky 4. Registrace předmětů Rozvrhy se nemění !!! Návody na registraci předmětů jsou k dispozici na uit.opf.slu.cz > Návody > IS SU > Student > Zápis předmětů a zápis do seminárních skupin. Problémy s registrací předmětů řešte se sekretariáty kateder (kapacity předmětů) emailem nebo na helpdesk@opf.slu.cz nejpozději během prvního výukového týdne. Vždy uvádějte svoje UČO. Předměty uvádějte ve tvaru „kód předmětu a název předmětu, např. pro Bc. studium FIUBPFIP, pro NMg. studium EVSNPMIB. Prostor pro doplňující informace, poznámky

Prostor pro doplňující informace, poznámky 5. Výuka Prezenční forma studia Informace k „Zahájení akademického roku 2019/20“ pro 1. ročník prezenční formy studia naleznete v aktualitách na www.slu.cz/opf/cz, termín zveřejnění 17.9.2019. Výuka probíhá od pondělí do pátku. Z důvodu možných změn si rozvrhy vytiskněte až od soboty 28.9.2019. Kombinovaná forma studia Informace k „Úvodnímu administrativnímu soustředění“ pro 1. ročník kombinované formy studia naleznete v aktualitách na www.slu.cz/opf/cz, termín zveřejnění 17.9.2019. Výuka probíhá ve třech soustředěních za semestr. Termíny pro první soustředění jsou 31.10. – 2.11.2019 (upřesňující dny a hodiny viz. rozvrh na IS SU). Z důvodu možných změn si rozvrhy vytiskněte až od středy 30.10.2019. Prostor pro doplňující informace, poznámky

6. Informace studentům, kteří již u nás studovali 1. CRO V záložce „Nastavení“ si změňte adresu hlavního emailu na Vaše aktuální, tedy nejvyšší osobní číslo !!! 2. Karty O novou kartu není nutné žádat. Platnost obyčejné ID karty se obnoví automaticky. Studenti, kteří mají licenci ISIC kartu, si nezapomenou prodloužit její platnost, revalidační známkou. 3. UČO Nutno zjistit, s novým IS SU dostáváte nové. Pokud v podpisovém vzoru na emailu máte uvedeno osobní číslo, je nutné je změnit !!! 4. Výuka Doporučujeme, znovu se účastnit úvodních soustředění, některé věci se i během roku změnili. Prostor pro doplňující informace, poznámky

6. Informace studentům, kteří již u nás studovali 5. Zápis předmětů Nezapomeňte si zaregistrovat volitelný předmět, „Úvodní školení BOZP a OPF“ se zkratkou OPFBOPF, neuznává se. Způsob registrace předmětů uznaných a z vyšších ročníků bude upřesněn v září 2019. 6. Žádost o uznání předmětů Způsob uznávání předmětů bude upřesněn v září 2019. Neuznávají se tyto předměty: Úvodní školení BOZP a PO Seminář k bakalářské práci Bakalářské práce Prostor pro doplňující informace, poznámky