Anotace: materiál slouží k vyvození a procvičení anglické abecedy, určeno pro žáky 3. třídy. Zpracováno jako doplňkový materiál k učebnici New Chatterbox.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.27 Ověření.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.26 Ověření.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Pořadové číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: II/2 Sada: VY_22_INOVACE_AJ.3.25 Ověření.
VYVOZENÍ PÍSMENE, HLÁSKY L,l
Flat shapes - obvod geometrických útvarů - matematika Holasová Alena - ZŠ a MŠ Ostrava - Zábřeh, Kosmonautů 15 Metodické pokyny pro učitele Předmět:
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Človíčku na slovíčko ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_5,čj.
Matematika a její aplikace Číslo a početní operace ve 4. třídě Jednotky, desítky, stovky VY_32_INOVACE_06 Sada 24 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org. Autor: Helena Jordánová, Mgr. VY_32_INOVACE_1,čj.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice,
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Alphabet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Anglická abeceda a hláskování
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci říkají abecedu a hledají písmena na ploše. Určují, která.
Geometrical shapes - matematika Mgr. Jana Horáková - ZŠ Brno, Antonínská 3 Metodické pokyny pro učitele Předmět: matematika Jazyk: AJ Jazyková úroveň:
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Základní části obličeje
VY_22_INOVACE_59 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Seasons. 1. ročník únor 2012 Mgr. Kateřina Šujanová Autumn.
Structures, tunnels - zeměpis Růžena Dryeová - ZŠ SNP HRADEC KRÁLOVÉ Metodické pokyny pro učitele Předmět: zeměpis Jazyk: AJ Jazyková úroveň: A2 Rok: 2010.
Světový den výživy – 16. říjen
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
GENETICKÁ METODA ČTENÍ
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum :  Název : VY_22_INOVACE_2.2.1.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Miroslava Jarkulišová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ Jazyk anglický TEMA: The alphabet ČÍSLO PROJEKTU:
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Název DUM: VY_32_INOVACE_XV_12_Alphabet Šablona číslo: XV Sada číslo: 1 Pořadové číslo: 12 Autor: Mgr. Kateřina Zídková.
Jméno autora: Mgr. Hana Zakopalová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): listopad 2012 Ročník: 3. Tematická oblast: Početní operace v oboru přirozených.
Geometrické tvary Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Početní operace v oboru přirozených čísel
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_High numbers
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKY.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Štěpánka Vaňková Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_II.JZ_ČTENÍHŠ_HLÁSKA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 10_My school
Charakteristika výukového materiálu
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
ZÁPIS ČÍSEL POMOCÍ MOCNIN
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Téma: Určování mluvnických kategorii u sloves
Početní operace v oboru přirozených čísel
Autor: Matra Drozdová Název : VY_32_INOVACE_06AJ_4tr_SLOVICKA2.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Název : VY_32_INOVACE_01_Téma
Němčina pro 9. třídu Rozkazovací způsob.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Anglický jazyk – Cvičení na podporu konverzace
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
VY_32_INOVACE_Sei_I_05 Alphabet Název projektu: OP VK
Úpravy algebraických výrazů
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_16_12_vyjmenovaná slova
Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Autor: Mgr. Marie Hartmannová Název : VY_32_INOVACE_7B30Fy6_Hmotnost 2
ZŠ A MŠ NECHANICE MARTINA DUNDOVÁ
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
Elektronická učebnice - I
NÁZEV ŠKOLY:ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
DÉLKA KRUŽNICE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Němčina pro 9. třídu Rozkazovací způsob.
MATEMATIKA pro 1. stupeň ZŠ
VY_32_INOVACE_Sei_I_03 Instructions Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

Anotace: materiál slouží k vyvození a procvičení anglické abecedy, určeno pro žáky 3. třídy. Zpracováno jako doplňkový materiál k učebnici New Chatterbox 1 – Unit 1 (OXFORD UNIVERSITY PRESS). List 4: seznámení s abecedou, písmena učitel postupně zobrazuje a vyslovuje, žáci výslovnost opakují. List 5: žáci vyjmenují chybějící písmena nebo je napíšou. Kontrola – zobrazením chybějících písmen. List 6: žáci seřadí písmena podle abecedy, řady písmen píšou na papír nebo na tabuli, poté proběhne kontrola zobrazením a přečtením správně uspořádaných písmen. List 7: podle transkripce žáci určí písmeno, ústně nebo písemně, kontrola zobrazením písmen. List 8, 9 : karty na hru Bingo (12 ks), k vytisknutí . List 10 : kartičky k odškrtávání již jmenovaných písmen – pro učitele. List 11: pracovní list, učitel diktuje v libovolném pořadí písmena jednotlivých slov, žáci je v řádku tabulky vyhledávají a vybarvují, přečtou slovo, které je na řádku ukryto.

The English Alphabet Anglická abeceda

F E G D H C I B A J P O Q N M K R L S T U V W X Y Z Říkej anglickou abecedu. Opakuj ještě jednou. F /ef/ E /i:/ G /dži:/ D /di:/ H /eič/ C /si:/ I /ai/ B /bi:/ A /ei/ J /džei/ P /pi:/ O /Əu/ Q /kju:/ N /en/ M /em/ K /kei/ R /a:/ L /el/ S /es/ T /ti:/ U /ju:/ V /vi:/ W /dabl ju:/ X /eks/ Y /wai/ Z /zed/

F E G D H C I B A J P O Q N M K R L S T U V W X Y Z Která písmena chybí ? F /ef/ E /i:/ G /dži:/ D /di:/ H /eič/ C /si:/ I /ai/ B /bi:/ A /ei/ J /džei/ P /pi:/ O /Əu/ Q /kju:/ N /en/ M /em/ K /kei/ R /a:/ L /el/ S /es/ T /ti:/ U /ju:/ V /vi:/ W /dabl ju:/ X /eks/ Y /wai/ Z /zed/

Písmena seřaď podle abecedy, napiš a přečti. Kontrola. Písmena seřaď podle abecedy, napiš a přečti. W N I M H H I M N W L CH O Q T CH L O Q T E F R N G E F G N R S U B X R B R S U X J P Z Y T J P T Y Z A C K S Z Z A K S C

E I U H A J Q C G Y /i:/ /ai/ /ju:/ /ejč/ /džei/ /ei/ /si:/ /kju:/ Která písmena se takto vyslovují ? Napiš. E I /i:/ /ai/ U H /ju:/ /ejč/ A J /džei/ /ei/ Q C /si:/ /kju:/ G Y /wai/ /dži:/

E B I H J N C A G Y W R U F Q P J D U A O X Q S H E C R G K I Y F L I Karty na hru Bingo pro 12 žáků (list 8, 9). E B I H J N C A G Y W R U F Q P J D U A O X Q S H E C R G K I Y F L I T R P Z V G A Q J U Y H E G K R Y B A S I U M E C H J Q U E A G J C H R L I T D Q N Y X I J Y Q M Z E H G A C R V O U

A O E H G W N Y B C U R J F I Q P J U K D I C O R A H S E Y W G I R T E Q Y F L G X C U H J A O W A J G S K C Y I Z R O E U M H R A C J Y E H O L G N I T B U V U Y W A E G I R V C D P H M J O

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z A B C D E F G H I Karta pro učitele na odškrtávání již jmenovaných písmen (list10). A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A J H I G E T L D Z B F V O C N P M Y S X U K Q W R A J H I G E T L D 1. A J H I G E T L D Z B F V O C 2. N P M Y S 3. X 4. U K 5. Q 6. 7. W R 8. 9. 10. 1.hello 2.name 3.listen 4.thanks 5.look 6.goodbye 7.today 8.again 9.Bean 10.Shadow Odstřihnout. Tabulku vystřihnout, rozdat žákům. Učitel diktuje v libovolném pořadí písmena jednotlivých slov, žáci je v řádku tabulky vybarvují, přečtou slovo, které je na řádku ukryto. Viz příklad. 1. A J H I G E T L D Z B F V O C

Zpracovala Martina Skalová , ZŠ HLUŠICE.