Praktický modul - zadání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS ACCESS - DOTAZY DATABÁZOVÉ SYSTÉMY.
Advertisements

Databáze Dotazy.
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Databáze.
Microsoft Office Access
Microsoft Access Jiří Beran MS Access Jiří Beran.
Microsoft Office Access
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
Microsoft Access.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Výpočetní technika Akademický rok 2006/2007 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Václav Martínek. Evidence předení koček Vytvoření nové databáze - Po přihlášení se k databázovému serveru (Database Engine) si ze všeho nejdříve vytvoříme.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.7 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Databáze - sestava Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Databáze Jiří Kalousek.
Databáze velké množství dat - pevně daná struktura data spolu souvisí
Registr přechodných pobytů
Databáze Úvod.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
KIV/ZIS cvičení 1 Tomáš Potužák.
Relační databáze.
KIV/ZIS cvičení 6 Tomáš Potužák. Pokračování SQL Klauzule GROUP BY a dotazy nad více tabulkami Stáhnout soubor studenti_dotazy_sql.mdb.
MS ACCESS parametrický dotaz
Informatika pro ekonomy II přednáška 10
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KIV/ZIS cvičení 2 Tomáš Potužák.
MS ACCESS.
KIV/ZIS cvičení 3 Tomáš Potužák.
Úvod do MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Softwarové aplikace Oldřich Trenz CO JE MICROSOFT ACCESS je databázový nástroj pro tvorbu jednoduché aplikace typu seznam CD až po náročný,
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo – název šablony klíčové aktivityIII/2.
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
Databázové modelování
Access Vysvětlení pojmu databáze - 01
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
Databázové systémy Informatika pro ekonomy, př. 18.
ACCESS ÚVOD DO PROGRAMU - 02 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
KIV/ZIS cvičení 4 Tomáš Potužák. Dotazy - úvod Umožňují pracovat s databází –Získávat specifické informace z tabulky, případně z více tabulek najednou.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
IKT MS Office Access Sestavy Ing. Jana Horáková
ACCESS TVORBA TABULEK, CVIČENÍ - 05 Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Alexandra Sekničková Tvorba comba v pohledech. Úkol: n Vytvořte pro firmu Hurá, a. s. databázi všech jejich pracovníků.
Rozvrh výuky – pátek :15 – 10:451. část Úvod předmětu 1 Databáze (do kap. 1.3) 11:00 – 12:302. část 1 Databáze (od kap. 1.3) 2 Relace (do.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 1.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
ACCESS DOTAZY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze MS ACCESS 2010.
Rozdíl mezi databází a tabulkou Rozdíl mezi Accessem a Excelem
Úvod do databází zkrácená verze.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
● Databaze je soubor dat,slouží pro popis reálného světa(např.evidence čkolní knihovny..) ● Relační databaze je databáze založená na relačním modelu.
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Význam relací Typy relací Vytvoření relace Nastavení relace Podtypy relace Referenční integrita.
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Databáze MS ACCESS 2010.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr
Průvodce vzorovým příkladem
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Informatika pro ekonomy přednáška 8
Vytvoření IS pro správu místností v prostředí WWW
Transkript prezentace:

Praktický modul - zadání 19.8.2019 Databáze Praktický modul - zadání Autor: Mgr. Michal Přikryl

Základní pojmy, prostředí MS Access Návrh databáze 19.8.2019 Základní pojmy, prostředí MS Access Návrh databáze Realizace databáze v MS Access (databázová část) Dotazy Formuláře a sestavy (aplikační část) Jednoduchá databázová aplikace Databáze

1. Prostředí MS Access - zadání 19.8.2019 V prostředí MS Access proveďte: Spuštění MS Access. Založení nové prázdné databáze, např. Knihovna. Vytvořte v návrhovém zobrazení tabulku Autoři. Do tabulky doplňte v zobrazení datového listu data. Databáze

2. Návrh databáze - zadání 19.8.2019 Navrhněte databázi pro evidenci knih v domácí knihovně. Budeme evidovat: knihy v knihovně autory těchto knih žánry Databáze

3. Realizace databáze - zadání 19.8.2019 Vytvořte databázi evidence knih dle předchozího návrhu v MS Access. Budeme vytvářet databázovou část - tabulky: tvorba tabulek (atributy, datové typy, další nastavení) nastavení primárních klíčů, cizí klíče vytvoření vztahů („relací“) integritní omezení (referenční integrita, nastavení) Databáze

4. Dotazy - zadání Vytvořte následující dotazy: 19.8.2019 Vytvořte následující dotazy: Výběrový dotaz na základě tabulky Autoři, kterým zobrazíme položky jméno, příjmení a národnost. Výběrový dotaz na základě tabulky Knihy, kterým za užití kriteria s parametrem zobrazíme všechny knihy od zvoleného nakladatelství. Databáze

5. Formuláře a sestavy - zadání 19.8.2019 Vytvořte následující formuláře a sestavy : Formuláře pro práci s tabulkami autoři, knihy a žánry. Tabulkové sestavy pro práci s tabulkami autoři a knihy. Tabulkovou sestavu knih seskupenou dle žánrů. Sloupcovou sestavu autorů, kde jeden autor bude vždy na jedné stránce. Databáze

6. Databázová aplikace - zadání 19.8.2019 Vytvořte z databáze evidence knih jednoduchou aplikaci: tvorba Hlavního přepínacího panelu nastavení Možností aplikace název aplikace spouštění hlavního přepínacího panelu Databáze