Vliv významných nádrží a soustav na hydrologické extrémy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Programy prevence před povodněmi v gesci Ministerstva zemědělství.
Advertisements

Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Voda jak ji neznáme Povolení k nakládání s vodami k Ing. Jana Zmeškalová.
Vodní díla na cizích pozemcích Praha
8/9/12 Povodeň červen Vltavská kaskáda (Orlík, Lipno) - průběh a hydrologická charakteristika povodně v povodí Vltavy TOMÁŠ KENDÍK Povodí Vltavy,
Protipovodňová opatření vč. možnosti vyvlastňování Přehrady a povodně - možnosti regulace seminář Senát PČR 29. října 2013, Praha Král Miroslav.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.
Ing. Ladislav Sýs vedoucí oddělení správy povodí Ministerstvo zemědělství w w w. v o d a. g o v. c z w w w. w a t e r. g o v. c z w w w. v o d a. g o v.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 11Číslo.
POVODEŇ Povodeň je přechodné výrazné zvýšení hladiny vodních toků nebo jiných povrchových vod, při kterém voda zaplavuje území mimo koryto vodního toku.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory –Ochrana před živelními pohromami ve vztahu k cyklu krizového managementu Operační program Vzdělávání pro.
Vytápění Úprava vody. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Studie možného VD Hanušovice Generel LAPV Strana 2 Proč byl Generel LAPV pořízen: za posledních 50 let se postupně zvyšuje průměrná roční.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Hana Matoušková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Hlásná předpovědní a povodňová služba a odborné pokyny pro její provádění Mgr. Ondřej Kosík Regionální předpovědní pracoviště ČHMÚ, pobočka Ostrava.
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Pouště Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Porovnání dat za referenční období 1931–1980 a 1981–2010
Členská schůze MAS Nepomuk,
Prezentace k obhajobě bakalářské práce
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
ZVLÁŠTNÍ TYPY LOTICKÝCH HABITATŮ
Optimalizace výkonu linek pro stáčení piva do lahví
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sídla.
Dispečerské řízení zahrnuje
SMĚRNICE 2000/60/ES Evropského parlamentu a Rady z 23
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Odbor strategického rozvoje kraje oddělení regionálního rozvoje
Pracovní skupina ŘKV Finance
Hodnocení efektivnosti řízení zásob
VY_52_INOVACE_49_Vodstvo ČR
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Seminář k problematice IPPC
MAŠINKY - bludiště Prostorová orientace.
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Hoover SSS 1500C parní mop Steamjet maximální výkon 1500 W  
Současný stav předpovědní povodňové služby v povodí řeky Moravy
Rozvoj matematického modelování na Povodí Moravy od roku 1997
Řešení nerovnic Lineární nerovnice
Zásobování vodou Masada.
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Zvládání sucha a stavu nedostatku vody
Větrné elektrárny v ZÚR
Tisková konference ČMKOS
Štikovský rybník, k.ú. Štikov
Vytváření podmínek pro podporu populací vranky obecné (Cottus gobio) v EVL Krkonoše Přednášející : Jiří KŘESINA.
Výrobní středisko a jeho vybavení
Slovní úlohy o společné práci
PŘEDZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Zpráva o postupu prací na Plánu oblasti povodí Ohře a dolního Labe
PŘÍLEŽITOSTI NOVÉ KRAJINY
Výstrahy ČHMÚ DISTRIBUCE
Vývoj prostorové struktury sídel a komunikací Příklad využití starých map a nástrojů GIS Geografické aspekty středoevropského prostoru Brno,
Transkript prezentace:

Vliv významných nádrží a soustav na hydrologické extrémy

Hospodaření na nádrži Priority účelů: 1)Voda pro pitné účely 2) Voda pro půmysl 3)Nadlepšování průtoků pod hrází 4)Částečná ochrana před povodněmi 5)Využití hydro - energetického potenciálu Hro – Hladina retenčního ovladatelného prostoru Hz – Hladina zásobního prostoru Hs – Hladina stálého nadržení Hm – Hladina mrtvého prostoru Objem pro povodně Objem pro hospodaření

Hospodaření na nádrži Hro – Hladina retenčního ovladatelného prostoru Hz – Hladina zásobního prostoru Hs – Hladina stálého nadržení Hm – Hladina mrtvého prostoru

Hospodaření na nádrži Hro – Hladina retenčního ovladatelného prostoru Hz – Hladina zásobního prostoru Hs – Hladina stálého nadržení Hm – Hladina mrtvého prostoru roky hodiny, dny

Hospodaření na nádrži Hro – Hladina retenčního ovladatelného prostoru Hz – Hladina zásobního prostoru Hs – Hladina stálého nadržení Hm – Hladina mrtvého prostoru roky hodiny

Vodohospodářský dispečink - poslání - Řídí vodní díla a vodohospodářské soustavy v reálném čase - Je součástí hlásné a předpovědní povodňové služby Provozuje rozsáhlou monitorovací síť Provoz je plně zajištěn 24 hodin denně

Rozhodovací proces VHD

Hodnocení extrémů Hydrologický extrém Hodnocení situace se závěry a doporučeními Úprava Manipulačního řádu popř. vodohospodářského řešení

Významné nádrže s vlivem na řeku Ohři

Vliv VH soustavy Skalka – Jesenice - Nechranice Sucho 2015 Vliv VH soustavy Skalka – Jesenice - Nechranice

Sucho 2015 Vliv VH soustavy Skalka – Jesenice - Nechranice

Sucho 2015 Vliv VH soustavy Skalka – Jesenice - Nechranice

Vliv VH soustav na průběh Povodně Povodně 01/2011 a 06/2013 Vliv VH soustav na průběh Povodně

Průběh a vliv vodních děl na povodeň z ledna 2011 na Ohři Povodeň 01/2011 Vliv VH soustav na průběh povodně Průběh a vliv vodních děl na povodeň z ledna 2011 na Ohři Bez vlivu všech VD na Ohři Bez vlivu VD Nechranice Skutečný vliv VD na Ohři

Průběh a vliv vodních děl na povodeň z června 2013 na Ohři Povodeň 06/2013 Vliv VH soustav na průběh povodně Průběh a vliv vodních děl na povodeň z června 2013 na Ohři

Děkuji Vám za pozornost Michal Tanajewski ved. odboru vodohospodářského dispečinku Státní podnik Povodí Ohře Bezručova 4219, Chomutov 430 03