Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
Digitální učební materiál
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vytvořit prezentaci
PowerPoint. PowerPoint Co je to PowerPoint? Program PowerPoint slouží k tvorbě prezentace. Pracuje se zde s tzv. snímky. Každý snímek tvoří jednu obrazovku.
postup tvorby prezentace
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Vkládání kreslených útvarů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Jak vytvořit prezentaci
Tvorba záhlaví, zápatí ve Wordu 2010 ; číslo stránky.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Vkládání objektů do textového editoru Autor:
Power Point– popis prostředí
Informační a komunikační technologie PowerPoint
Identifikátor materiálu: EU
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Vlastnosti stránky VY_32_INOVACE_10_2_11_AP.
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Vytvoření hypertextového odkazu
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Digitální učební materiál
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_10.
PREZENTACE JAK NA TO?.
Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Téma: Word - záložka "Vložit" Klíčová slova: Záložka vložit, obrázek,
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Symboly, rovnice, obrazce
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_5B_06 Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:5. Tematický okruh,
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
Číslo v digitálním archivu školy
WordArt Autor: Mgr. Jiří Maršík
WordArt, SmartArt, Tvary
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
WORD Používání písma Word Art – pozvánky, diplomy, apod.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
Název: VY_32_INOVACE_MA_8A_12I Škola:
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_7A Škola:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Zpracování a využití informací
Název: VY_32_INOVACE_ICT_5B_12 Škola:
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Zpracování a využití informací
Transkript prezentace:

Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_11B Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor: Mgr. Milena Vacková Ročník: 7. Tematický okruh, předmět: Využívání informačních a komunikačních technologií, ICT Téma: Tvorba prezentací v Power pointu – úprava grafiky – text, symboly, mediální soubor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2336 Datum: 15.2. 2013 Anotace: Druhá hodina je propojení výkladu a práce s PC. V této části se žáci seznámí s vkládáním různých objektů do prezentace. U této lekce se předpokládá, že žáci umí pracovat v programu Word a zvládnout úpravu objektů.

Tvorba prezentací v programu Power Point Úprava grafiky v prezentaci – text, symboly, mediální soubor

Text WordArt WordArt přes tuto nabídku vkládáme do prezentace: textové pole (vložení textu např. do objektu) záhlaví a zápatí (možnost vložení na každý snímek obrazovky datum, čas, číslo stránky – ukázka dole na tomto snímku) WordArt – vloží do prezentace okrasné písmo – u písma je možné upravit barvu, rámeček, efekty, obrys Textové pole WordArt WordArt Prezentace v Power Pointu 19.7.2019

Symboly do prezentace lze vkládat rovnice a symboly rovnice – vložení rovnic po vložení rovnice se v pásu karet otevře možnost NÁVRH, kde je možné vybírat z různých matematický znaků (mocniny, odmocniny, zlomky, funkce ...) symboly – vloží speciální znaky, které nejsou na klávesnici př.:    1 ä 6 9 +2,52 − 3 3 5 =

Mediální soubor prezentaci lze vylepšit videem nebo zvukových souborem video – lze vkládat ze souboru nebo z webových stránek ze souboru – vybrat uložené video z PC z webových stránek – např. ze stránek youtube – musí se do odkazu vložit kód videa, který se ukazuje pod tlačítkem Sdílet (www.youtube.com) zvukový soubor – lze vkládat ze souboru nebo z webových stránek