Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Péče o pacienty s chronickým onemocněním. Dispenzarizace.
Advertisements

Možnosti propojení sociálních služeb a domácí zdravotní péče u jedinců s psychiatrickým onemocněním Ing. Pavel Andrejkiv Agentura domácí péče LADARA, o.p.s.
Etická hlediska péče o staré občany
Myšlenky pro současnost a budoucnost MUDr.Bohumil Skála,PhD
Kulatý stůl-Paliativní medicína evropské zkušenosti
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Workshop - internetové poradenství. Vzdělávání v oblasti IP Nová oblast Nová oblast  Pro nás  Obecně Do současné doby se kurzům IP věnovaly zejména.
Fórum prevence dětské nadváhy a obezity Hana Zamrazilová Školní stravování 2014, Praha, 20.–
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Neurorehabilitace – jak se zorientovat? Neurorehabilitace – jak se zorientovat? Příručka pro osoby se získaným poškozením mozku a jejich rodiny.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Koncepce péče o staré občany
TRANSPLANTACE LEDVIN.
ČESKÉ ILCO a CRC duben Sdružení stomiků OstravaOpavaZlínNový Jičín EOA IOA České ILCO Světová asociace Doc. Kleinwächter bývalý prezident Evropská.
Víkend rodin dětí se syndromem Prader-Willi HOTEL PAVLA NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
Představení CZEDMA a jejích aktivit Lenka Nováková Lubomír Stříž Předsedkyně asociace Výkonný ředitel.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Péče o seniory.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Nestátní nezisková organizace pro předčasně narozené děti a jejich rodiny Lucie Žáčková výkonná ředitelka Nedoklubko z.s.
Plán aktivního stárnutí ve městě Brně součást projektu „Rozvojové dokumenty Strategie pro Brno“ Rodina spojuje generace Projekt Brno-Zdravé.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
Kulatý stůl k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Hledání společné cesty řešení problémů financování českého zdravotnictví Ing. Ondřej Mátl, MPA,
Model transkulturní péče
Didaktická část diplomové práce
Když je 50 % víc než 100 %. Základní informace Cíl: Zhodnocení mediálního pokrytí a obrazu organizace Fórum 50 % v období Metoda:
Krajská zdravotní, a.s. Sociální péče 3316/12A, Ústí nad Labem IČ: společnost vedená Krajským soudem v Ústí nad Labem, oddíl B, vložka.
Tisková konference 9.dubna 2015 Program  9.00 – 9.15 Představení Světového dne investičních fondů a dalších aktivit AKAT Jan D. Kabelka, předseda AKAT.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
INTERVENČNÍ TÉMA – KVALITA ŽIVOTA Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech.
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Současnost a budoucnost univerzitního vzdělávání seniorů v ČR Konference o seniorském vzdělávání na českých vysokých školách, Kostelec-Zlín
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
CELOSTÁTNÍ PACIENTSKÉ SETKÁNÍ 31. října 2014 LYMFOM HELP, o.s.
Martin Gregora.  Podvýživa je stav nerovnováhy mezi potřebami organismu a skutečným příjmem, který vzniká v důsledku nedostatku živin důležitých pro.
Tisková konference 13. dubna 2016 Program  – Prezentace ke Světovému dni investičních fondů Jana Brodani, výkonná ředitelka AKAT 
Pracovníci ve zdravotnictví a řídící pracovníci ve zdravotnictví - resortní analýza potřeb pracovníků jednotlivých profesí a oborů s výhledem do roku 2015.
EVito systém aktivního zdraví Součást prevence a léčby civilizačních nemocí Ing. Filip Linhart, MBA, 13. listopadu 2014.
Jan Bodnár Deinstitucionalizace: cesty vpřed 14. – , Praha Reforma psychiatrické péče v ČR.
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Organizace Screeningových Programů z Pohledu MZ ČR Josef Vymazal Poslanecká sněmovna září 2015.
Reklama, léčiva, informace očima pojištěnce JUDr. Ondřej Dostál, Ph.D., LL.M. Platforma zdravotních pojištěnců ČR, o.s.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Sdružení mladých sklerotiků Pacientská organizace pro zkvalitnění života s roztroušenou sklerózou.
KULATÝ STŮL k budoucnosti financování zdravotnictví v ČR Ing. Ondřej Mátl, MPA, MSc. koordinátor projektu Úřad vlády ČR 11. června 2007.
Celostátní setkání pacientů 4. listopadu 2016
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Zaslouží si lékařská posudková služba koncepční změnu?
V téměř 50% zařízení je více než 50 inkontinentních pacientů/klientů
Koncept poskytování paliativní péče MZČR Konference Kvalita- Bezpečnost- Efektivita MUDr. Martina Novotná ředitelka odboru zdravotních služeb 3. června.
Standardizace odborné zdravotní péče
Prof. MUDr. Jan Škrha, DrSc. Česká diabetologická společnost
ÚLOHA STÁTU VE ZDRAVOTNÍ POLITICE
Zaměření a funkce sociálního lékařství (SL)
SmoČR a senioři v obcích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Obor zdravotních služeb MZ
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Budoucnost domácí péče
Transkript prezentace:

Tisková konference 12.9.2018 Představení pacientského sdružení INKO-GNITO, z.s. Jana Navrátilová

Inkontinence Jeden z nejčastějších zdravotních problémů Kdyby všichni lidé trpící inkontinencí utvořili stát, byl by třetí největší zemí světa Jeden z nejčastějších zdravotních problémů Celosvětově inkontinencí trpí 4-8 % populace V ČR se s inkontinencí potýká více než půl milionu osob Z demografických údajů ČR se dá předpokládat, že počet osob s inkontinencí dále poroste Netrápí pouze stárnoucí populaci, ale i těhotné a mladé maminky nebo mladší osoby po operaci

Vznik pacientského sdružení 12.09.2018 Vznik pacientského sdružení S únikem moči se potýká mnohem více lidí, než se může zdát. I přesto se o tomto onemocnění příliš nemluví. Ani samotní pacienti většinou nechtějí kvůli studu problém s únikem moči přiznat. Tím se dostávají do sociální izolace a připravují se o možnost získat cenné rady. Pacientské sdružení Inko-gnito chce pomoci těm, kteří bojují s inkontinencí… přímo  pacienti s inkontinencí i nepřímo  jejich blízcí – pečující osoby Na problém s inkontinencí nejste sami! Je tu někdo, na koho se můžete obrátit. Život kvůli inkontinenci rozhodně nekončí! Pro správnou činnost pacientského sdružení a dosažení cílů je třeba, aby bylo podporováno svými členy, tedy aby se pacienti i pečující angažovali v jeho aktivitách.

Cíle pacientského sdružení Poskytnout pacientům a jejich blízkým: Důležité informace o onemocnění, možnostech léčby či související úpravě životního stylu Pomoc v orientaci v systému sociální péče a nároků pacientů na pomoc a podporu Psychologickou pomoc a morální oporu Podporu ve společenské i politické diskusi včetně problematiky léčby a jejích úhrad

Spolupracující odborníci a organizace Odborné pokrytí oblastí, ve kterých si lidé často neví rady: Zdravotní urologické problémy Psychické následky nemoci či péče o pacienta – blízkého Sociální sféra Správná péče o blízké osoby v domácích podmínkách

Informační platforma pacientského sdružení Webová stránka www.inko-gnito.cz

Informační platforma pacientského sdružení Struktura webové stránky: O inkontinenci (informace o onemocnění, prevenci, léčbě) Přečtěte si (články se zajímavými aktualitami a tématy) Vaše příběhy (příběhy osob trpících inkontinencí a jejich blízkých) Úhrady (průvodce úhradami inkontinenčních pomůcek) Zeptejte se (prostor pro dotazy členů sdružení)

info@inko-gnito.cz