Setkání kariérových poradců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STIPENDIJNÍ PROGRAM. LEPŠÍ POHLED NA SVĚT Meopta – optika, s.r.o. Významná mezinárodní firma s dlouholetou tradicí již od roku 1933 Světový výrobce opticko-mechanických.
Advertisements

Rozvoj a zdokonalení integrovaného diagnostického, informačního a poradenského systému v oblasti vzdělávání a volby povolání Priorita 3 Rozvoj celoživotního.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
 Vzdělávací mobilita jednotlivců podporuje mobility v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže, rozsáhlé akce Evropské dobrovolné služby a sdílené.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Individuální projekt národní – „K2“ Kvalita a konkurenceschopnost v neformálním vzdělávání.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
Střední průmyslová škola elektrotechnická, Praha 10, V Úžlabině 320
Individuálně, ale společně a jinak
Informační a poradenské centrum ZČU
Dokument KAP MSK - obsah
Matematická gramotnost v realizovaných projektech
Ing. Kateřina Lichtenberková
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Nástroje „POSPOLU“ Průvodce pro zaměstnavatele a publikace Kráčíme POSPOLU tipy a návod (metodika) pro praktickou závěrečnou zkoušku ve firmě u oborů.
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Inovace a regionální rozvoj
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Společenská odpovědnost ve školství
Proč je důležité podpořit rozvoj KP ve škole
Techniky práce s mentálně postiženými
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Kvalitní řízení vede k úspěchu
Základní informace o poskytovateli
Inspirace pro přípravu projektů do Operačního programu
Příspěvek na konferenci
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola, Teplice
Střední průmyslová škola Ostrov
GOAL Guidance and Orientation for Adult Learners
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Možnosti studia techniky a technických projektů na fakultách ZČU
Krajský metodický kabinet STROJÍRENSTVÍ
STŘEDNÍ ŠKOLA POLYTECHNICKÁ OLOMOUC, ROOSEVELTOVA 79
Spolupráce s rodiči a komunitou
Průmysl možnosti podpory
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Střední škola obchodně technická s. r. o.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Inovace VOV informace o projektu
Setkání kariérových poradců Teplice –
Setkání kariérových poradců oblasti Louny, Most a Chomutov
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Továrna na sny nebo na roboty?
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Setkání kariérových poradců Teplice – 10.04.2019

Průmysl 4.0 na nás nepočká Ing. Tomáš Holomek Střední škola AGC a.s. Průmysl 4.0 na nás nepočká Ing. Tomáš Holomek Cesta k úspěchu a uznání

Současný stav školy Kvalita vzdělávání Pozitivní hodnocení ČŠI 93 % úspěšnost u maturitních zkoušek Přidaná hodnota ve vzdělávání Zavádění zájmových kroužků Klasifikační portfolio Striktní aplikace školského zákona Výchovně vzdělávací akce a soutěže Střední škola AGC a.s.

Současný stav školy Podpůrné prvky pro rozvoj školy Strategicky významný obor Elektrikář Zaměření oboru IT na robotiku a automatizaci Investice do vybavení a výukových pomůcek Aktivní účast v projektech a partnerstvích Moderní vzdělávací metody s využitím internetu Středisko ECDL (European Certification of Digital Literacy) Střední škola AGC a.s.

Současný stav školy Rostoucí náklady na propagaci Popularita školy v očích veřejnosti Zájem zaměstnavatelů regionu Systematické náborové akce na ZŠ Snižující se procento odchozích žáků Tlak na individuální přístup Komunikace s rodiči Včasné řešení konfliktních situací Střední škola AGC a.s.

Kam se ubíráme Následujeme vize trendu Průmysl 4.0 Střední škola AGC a.s.

Kam se ubíráme Co průmysl 4.0 zahrnuje? Kyber-fyzikální systémy … komunikace robotických pracovišť s vlastní chytrou továrnou Internet věcí … dálkové řízení a integrace objektů Internet služeb … online práce a sdílení dat v cloudových úložištích Digitální ekonomika … telekomunikace a vytváření globální informační infrastruktury Střední škola AGC a.s.

Kam se ubíráme Průmysl 4.0 postupně integruje výrobní, obchodní a ekonomické decentralizované procesy a služby s vysokou mírou autonomie Nejedná se o počítačové zpracování tabulek a výkazů, ale o skutečnou kybernetickou revoluci V ČR nepůjde tolik o vývoj nových technologií, ale spíše o využití a integraci technologií dostupných Průmysl 4.0 vyžaduje velké investice s trvalými průběžnými inovacemi ve výrobě a službách Střední škola AGC a.s.

Co nabízíme Obor s výučním listem: Obor s maturitním vysvědčením: Elektrikář, kód 26-51-H/01 Obor s maturitním vysvědčením: Informační technologie, kód 18-20-M/01 Od školního roku 2020/2021 otevíráme nový obor Mechanik elektrotechnik, kód 26-41-L/01 Střední škola AGC a.s.

Co nabízíme Elektrikář, kód 26-51-H/01: Lukrativní 3-letý obor s výučním listem pro rozvodná zařízení do 1 000 V uplatnění ve většině firem nebo jako OSVČ Vyhledávaný mnoha zaměstnavateli Odborný výcvik přímo na pracovišti zaměstnavatele Vhodná kombinace se sportovními aktivitami Střední škola AGC a.s.

Co nabízíme Informační technologie, kód 18-20-M/01: 4-letý obor s maturitou výuka 4 programovacích jazyků počítačové sítě a hardware databáze a správa dat rozšíření o základy elektrotechniky, robotiky a automatizace Praktická výuka na pracovištích partnerů školy Vzdělávací program přizpůsobený UJEP Ústí n/L Fakultní škola Střední škola AGC a.s.

Co nabízíme Mechanik elektrotechnik, kód 26-41-L/01: 4-letý obor s maturitou Zaměření na robotiku a automatizaci programování robotů a automatů elektrotechnika a elektronika Posílení praktického vyučování Výuka s reálným robotem společnosti ABB Přizpůsobení potřebám regionálních zaměstnavatelů Střední škola AGC a.s.

Budované školní robotické pracoviště Co nabízíme Budované školní robotické pracoviště Střední škola AGC a.s.

Vize krátkého horizontu Výstavba školního sportovního areálu Vybavení školy moderními technologiemi Příprava žáků všech elektrotechnických oborů pro kariéru ve skupině Odborné stáže v rámci Evropské divize AGC Zavedení stipendijních programů ve spolupráci se sociálními partnery Střední škola AGC a.s.

Vize krátkého horizontu Sociální partneři školy: AGC Flat Glass Czech a.s. AGC Automotive Czech a.s. Severočeské doly a.s. Český porcelán, a.s. Dubí Vitrablok, s.r.o. Edgewell Personna International CZ s.r.o. RH Tech s.r.o. Střední škola AGC a.s.

Vize dlouhého horizontu Vybudování školního „kampusu“ Prohlubování spolupráce s UJEP Pedagogický tým špičkových odborníků Vícejazyčná výuka odborných předmětů Neustálý růst PR Vzdělávací a školicí centrum pro robotiku Škola vyhledávaná motivovanými žáky Střední škola AGC a.s.

Děkuji za pozornost Střední škola AGC a.s.