SDRUŽENÍ NERATOV,o.s. www.neratov.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Plánovaný rozvoj služeb
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Sociální podnikání praktická zkušenost
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU SČMVD a partneři.
Spolupráce, která přináší plody
Možnosti úspor v Domovech pro Seniory. Nabízíme našim zákazníkům více než pouze výrobky!
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
VOLEBNÍ PROGRAM Sdružení nezávislých kandidátů PERSPEKTIVA Komunální volby 2014 Drahelčice.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Transformace sociálních služeb z pohledu obce Jméno: Mgr. Alena Krušinová Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907 Kamýk nad Vltavou a Velká nad Vltavou zdravotní středisko, poštovní úřad, mateřská škola, základní škola spojená.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
Financování sociálního zabezpečení Mgr. Oldřich Hájek.
Lotos Brno Psychosociální rehabilitace a podpora zaměstnanosti osob závislých na alkoholu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Aktivita je součástí individuálního projektu Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji ( Projekt.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Týdenní stacionáře.
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Festival lokální ekonomiky 2016
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Terezie Mertlíková, ředitelka
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Výsledky projednávání
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Prorodinné aktivity Olomouckého kraje
Transkript prezentace:

SDRUŽENÍ NERATOV,o.s. www.neratov.cz

Kdo jsme? Sdružení Neratov, o.s. spolek (občanské sdružení) založené roku 1992 naše vize a poslání obnova vysídlené vsi a poutního místa S pomocí handicapovaných lidí rozvoj sociálního podnikání a zemědělství, kultury, tradic, řemesel, péče o krajinu naše zázemí Neratov v O.h. Bartošovice v O.h., krajHK; Žamberk kraj PA 120 zaměstnanců, z toho 90 s postižením Základní škola speciální (8 zam.), Farma Orlice o.p.s. (5 zam.)

Neratov - Bartošovice v Orl Neratov - Bartošovice v Orl.H – Okres Rychnov nad Kněžnou – Královehradecký kraj

Kdo jsme? Sdružení Neratov, o.s. za 24 let činnosti jsme dosáhli navrácení života do vysídlené obce (z 2 na 50 trvale žijících obyvatel) záchrany poničeného poutního kostela a obnovení duchovních a kulturních tradic zřízení zázemí pro lidi s postižením – chráněné bydlení , chráněné dílny, podpora pěstounských rodin – vyrostlo 18 dětí,speciální škola,farma rozvoj sociálního podnikání a zemědělství – jeden z největších zaměstnavatelů v regionu

Naše organizační struktura Sdružení Neratov, o.s. Shromáždění členů Sdružení Neratov,o.s. (SN) (28) Rada SN (7) - Revizní komise SN (3) Rada volí předsedu SN (statutár), předseda stanovuje místopředsedu Manažersky řídí celé SN Střediska SN – řídí vedoucí střediska, oddělení řídí asistenti chráněné bydlení Domov, chráněné dílny: kuchyň, ubytování , úklid – údržba-montáže, prádelna, zahradnictví, obchod, hospoda, Kopeček (dílna keramická, tkalcovská, šicí, košíkářská, tiskařská), občerstvení a montáže Žamberk SN je zřizovatel Základní školy speciální, Farmy Orlice o.p.s.

Výsledky 2015 Sdružení Neratov, o.s. Hospodářský výsledek : +1,5 mil Kč Náklady 27 mil. Kč, výnosy 28,5 mil. Kč Složení nákladů: 50 % osobní, 41 % materiál, energie, služby, 9% ostatní Složení výnosů: 45% dotace statní správy , 42% tržby z vlastní činnosti, 6% přijaté příspěvky a dary, 7% ostatní Výsledky jsou schválené auditory Počet zaměstnanců k 31.12.2015: 105 z toho 78 s postižením (meziroční nárůst 28%)

Společenská zodpovědnost Sdružení Neratov, o.s. aktivizace místní komunity záchrana kostela a zchátralých budov, rozvoj Neratova ( sad, nové objekty) zprovoznění sítě služeb pro obyvatele, turisty a lidi s postižením rozvoj regionu a podpora turismu obnovení poutní tradice ze 17. století, pořádání kulturních a duchovních akcí podpora lidí s postižením řešení dluhů a obtížných životních situací, podpora kontaktů s rodinami a „majoritní společností“ spolupráce s dalšími subjekty Okolní obce, polští sousedé, podpora stavby školy v Indii, mezinárodní spol.

Budoucnost Sdružení Neratov, o.s. Naše plány rozvoj sociálního podnikání a sociálního zemědělství rozšíření stávající činnosti – další chráněné dílny a místa pro lidi s postižením (pivovar), praktická škola pomoc dalším skupinám – senioři, děti s postižením –terapeutické dílny energetická a potravinová soběstačnost – celková udržitelnost dobudování zázemí u kostela (odpočinková zóna, ubytování pro poutníky) vzdělávání našich zaměstnanců a klientů a předávání našich zkušeností dalším organizacím mezinárodní spolupráce a projekty