Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Česká spořitelna EU Program Region. Česká spořitelna – banka první volby Základní informace  zázemí silné mezinárodní skupiny Die Erste  více jak 5.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Církve a předsednictví Jak se církve v ČR připravují na české předsednictví v Radě EU.
SDRUŽENÍ PRO DOPRAVNÍ TELEMATIKU ČR Platební karty ve veřejné dopravě Doc. Dr. Ing. Miroslav Svítek President SDT ČR.
1 ENVIRONMENTÁLNÍ ŘÍZENÍ MĚST se zaměřením na energetický management PORSENNA o.p.s.
Představení klubu manažerů
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
Úmluva primátorů a starostů v podmínkách ČR Yvonna Gaillyová Ekologický institut Veronica Seminář NSZM, Praha,
Akční plán města Hlinska Ing. Michal Rohlena 5. konference K126 – Udržitelnost ve výstavbě
vedoucí pracovní skupiny
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Valná hromada CACE Česká asociace konzultačních inženýrů Možnosti účasti členů CACE na projektech EBRD (založeno na oficiální návštěvě EBRD v.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Tomáš Křížek Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Dotační projekty Vysokého Mýta
PRACOVNÍ SKUPINA NOVÉ METODICKÉ TRENDY UDRŽITELNOSTI
„Od Estonska po Chorvatsko: Inteligentní opatření na úsporu energie pro obecní bydlení v zemích střední a východní Evropy“ (INTENSE)
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
REGIONÁLNÍ ŠKOLA ROZVOJE VENKOVA zájmové sdružení právnických osob Partner Středočeského kraje v opatření 3.3. SROP.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
 Praha 3 – cesta k CHYTRÉMU MĚSTU Mgr. Alexander Bellu - zástupce starosty.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
s přípravou a realizací projektů úspor energie
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora MŽP v oblasti čisté mobility SUMP – Olomouc Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií.
PODPORA CHYTRÉHO VENKOVA VE STŘEDOČESKÉM KRAJI
Oddělení politiky a strategií ŽP Podpora čisté mobility z pohledu MŽP Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP Ostrava,
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Statutární město Ostrava
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Transkript prezentace:

Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle chceme být vysoce důvěryhodným sdružením podporujícím rozvoj udržitelné energetiky a dopravy ve městech a obcích Mise šířit příklady dobré praxe přispívat k tomu, aby města a obce hospodařily s energií efektivně vzdělávat česká města a obce v oblasti udržitelné energetiky a dopravy Cíle vzdělávat města a obce na seminářích a konferencích zapojovat města a obce do inovativních projektů a činností budovat účinné partnerství mezi městy a odbornými partnery

Služby Odborní partneři Poradenství Lobbování na národní úrovni spolupráce s ověřenými špičkovými odborníky na poli komunální energetiky v ČR Poradenství nezávislé poradenství v konkrétních projektech úspor energie a OZE Lobbování na národní úrovni legislativa a dotační tituly týkající se měst a obcí Mezinárodní přesah spolupráce na evropských projektech udržitelné energetiky a dopravy Rozvoj a vzdělávání účast na seminářích, konferencích a studijních cestách pořádaných SEMMO

Reference HORIZON 2020 – SCC01 Praktické zkušenosti, postupy a modely financování v oblasti SMART CITY (2017 – 2022) HORIZON 2020 - Rozvoj komunitních OZE a decentralizaci energetiky (2018 – 2021) HORIZON 2020 - Komplexní produkt - služby úspor energie (2017 – 2020) ENERGY CITIES - Propagace Paktu starostů a primátorů (2018 – 2019)

Činnosti 2018+ Lobbování Kontakt s partnery Mezinárodní přesah MŽP – připomínky k výzvě NPŽP (jaro 2019) – financování EM MPO – diskuse pilotního projektu – analýza EM a SC v ČR + návrhy na podporu Kontakt s partnery akvizice nových členů od 11/2018 02/2019 – mezinárodní konference – účast VAXJO (SE) 05/2019 – mezinárodní studijní cesta propagace SEMMO na národních akcích (NCEÚ, Frank Bold, apod.) Mezinárodní přesah členství SEMMO v Energy Cities a Paktu starostů a primátorů 03-05/2019 – příprava nových projektů do HORIZON 2020

PAVE – První energeticky aktivní veřejná budova v ČR

Energetický management Litoměřice od r. 2012 (mil. Kč)

Jaroslav Klusák Sdružení energetických manažerů měst a obcí mob: +420 773 165 574 e-mail: klusak@semmo.cz www.semmo.cz