Oddělení dozoru a legislativy KÚ LK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela zákona o dani z nemovitostí. 2 - novela zákona je účinná od podle původního návrhu mělo dojít ke zrušení daně z nemovitostí u zemědělských.
Advertisements

Odměňování za práci Plat =odměňování zaměstnanců – státu, územních samosprávných celků (krajů a obcí), státních fondů, příspěvkových organizací, jejíž.
1 Daň z nemovitostí a místní poplatky jako finanční zdroj obcí a měst Alena Holmes Zdeňka Jirásková Odbor – Majetkové daně, daň silniční, poplatky a oceňování.
Sociální pojištění Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Výše příspěvku pro osoby do 18 let věku činí za kalendářní měsíc: Kč, jde-li o stupeň I (lehká závislost), Kč, jde-li o stupeň II (středně.
Studijní obor: Sociální činnost
Podpora v nezaměstnanosti
ZÁKON O ROZPOČTOVÉM URČENÍ DANÍ č. 243/2000 Sb..  upravuje rozpočtové určení daně z přidané hodnoty, daní spotřebních, daní z příjmů, daně z nemovitostí.
Územní samospráva - obce
Učíme se podnikat Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Sociální reforma 2011 Státní sociální podpora  Rodičovský příspěvek  Příspěvek na bydlení  Posuzování zdravotního stavu dětí  Sankce za neplnění povinné.
ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ a POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Problematika evidence psů
Jak dál s daní z nemovitostí? Odbor legislativy majetkových daní a poplatků Alena Holmes.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
1 Dopad rozhodovací praxe ESD Důchodové pojištění.
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
DŮCHODOVÉ POJIŠTĚNÍ II.
Navrhovaná reformní opatření důchodový systém Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
OSVČ – sociální zabezpečení 2014
Petra Palátová Lucie Paulusová Michaela Oravová 15. listopadu 2010
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Důchodové pojištění II.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ. Prameny práva zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na zdravotní pojištění (ZPZP)
Správa sociálního zabezpečení
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Státní sociální podpora
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
Místní poplatky.
Stabilizace veřejných rozpočtů – novely daňových předpisů Michal Radvan Za využití Kalousek, M. Návrhy změn právních předpisů. Daňová reforma 2008 – 2010.
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Mgr. Elena Pospíšilová.  Zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením  vyjmenovává a definuje nárok na dávky pro osoby.
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
Druhy daní Daně FO.
OSVČ – zdravotní pojištění 2014
OSVČ – zdravotní pojištění 2014 Každý občan ČR a cizinec s přechodným či trvalým pobytem v ČR musí být zdravotně pojištěn Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném.
ZÁLOHY NA DAŇ Z PŘÍJMU. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1271Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Záloha na daň z příjmu.
Péče o těžce zdravotně postižené Právní úprava zákon č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením prováděcí vyhláška.
Zápatí prezentace1 Majetkové poplatky Michal Radvan Právnická fakulta MU.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1115Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Slevy na dani a sazby.
Správa sociálního zabezpečení
Právo sociálního zabezpečení Důchodové pojištění.
Poplatkové právo Michal Radvan.
Místní poplatky Michal Radvan.
1 ČESKÁ SPRÁVA SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Roztroušená skleróza z hlediska lékařské posudkové služby ČSSZ MUDr. Vlastislav Kaplan Vrchní ředitel úseku lékařské.
Daň z příjmů právnických osob Mgr.Eva Kolářová, Ph.D. Tato prezentace vznikla za podpory projektu FRVŠ č.2714/2007.
Rozpočty obcí a krajů v roce 2009 v návaznosti na aktuální ekonomický vývoj Ministerstvo financí ČR Praha červen 2009 Jan Zikl ředitel odboru financování.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Právo sociálního zabezpečení Důchodové pojištění.
EKONOMIKA CHOVU A DRŽENÍ LOVECKÝCH PSŮ Krepsová Kristýna.
Příspěvek na péči MUDr. Jarmila Lamková MUDr. Jarmila Lamková Ministerstvo práce a sociálních věci, Ministerstvo práce a sociálních věci, odbor posudkové.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E30.17 Ročník3. ročník.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Legislativa v oblasti RP (žen a mužů) Mgr. Veronika Šprincová.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Pečovatelská služba.
Novela zákona o místních poplatcích
Koordinace důchodových dávek
ZÓNY PLACENÉHO STÁNÍ Novinky v ceníku pro ZTP
OSVČ – zdravotní pojištění 2017
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
Vybrané kapitoly ze sociálního zabezpečení Osoby se zdravotním postižením Národní rada osob se zdravotním postižením ČR
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra oddělení dozoru Brno Poznatky z dozorové činnosti ve vztahu k tvorbě obecně závazných vyhlášek.
2. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje říjen 2018 Návrh novely zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1.
4. Nemovitosti (stavby, byty, nebytové prostory, pozemky a trvalé porosty), jejichž cena je plně nebo částečně hrazena ze státního rozpočtu, státního fondu.
Školení obcí Olomouckého kraje
Činnosti správce poplatku
Třinecká obchodní akademie
Poplatky za „komunální odpad“
Transkript prezentace:

Oddělení dozoru a legislativy KÚ LK Místní poplatek ze psů 12.5.2019 Oddělení dozoru a legislativy KÚ LK

§ 2 zákona č. 565/1990 Sb. Pes už není od 1.1.2014 věc (nový OZ) Platí držitel psa s trvalým pobytem v ČR za psa staršího 3 měsíců (platí až ode dne následujícího po dni, kdy bylo psovi 3 měsíce) Poplatek by měl řešit negativní dopady chovu psů v obci a smyslem je i regulace počtu psů Držitel psa by měl v rámci poplatku dostat nějakou protislužbu (známku, sáčky, odpadkové koše…)

Osvobození 1/2 Osoba: bezmocná, tj. závislá na pomoci jiné osoby (většinou pobírají příspěvek na péči stupně I.-III.) nevidomá – zcela nebo i jen částečně ZTP/P = ZTP s průvodcem (nově i ZTP) provádějící výcvik psů určených k doprovodu výše uvedených osob

Osvobození 2/2 Útulky provozované obcí (ostatní ne, ačkoli také mají psa v držbě, pouze se o něj dočasně starají ???) Osoby, které povinně drží a používají psa dle zvláštního právního předpisu (nejen honitby, ale i služební psi Policie) Do OZV lze dát i další osvobození nad rámec zákona

- ze sazby dané zákonem nebo OZV ? Sazba poplatku až 1.500 Kč/rok (nebo poměrně za započaté měsíce; pozor na změnu bydliště x nový pes; byt x rod. dům), Úlevy: pro důchodce (invalidní, starobní, sirotčí, vdova/vdovec) max. 200 Kč/rok (nově nad 65 let) nebo další osoby stanovené v OZV (např. pes z útulku) Za dalšího psa v držení stejné osoby lze základní sazbu navýšit až o 50 % - ze sazby dané zákonem nebo OZV ?

Přejeme vám pěkný den