Stručné poznámky k opakování PIS1 - PIS2-druhá část

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ing. Květoslava Plechatá
Advertisements

Optimalizace stavu zásob
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
ing. Květoslava Plechatá
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
GASTRONOMICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM prezentace základních funkcí
Sleva -73,80 Suma EUR 418,18 Celkem před slevou 491,98
Elektronický obchod. Požadavky na funkčnost aplikace nabídka zboží zboží se může prodávat za různé ceny (akční nabídky, sezónní výprodeje) evidence zákazníků.
ŘÍZENÍ ZÁSOB.
Program Lupa zaměřeno na obchody Využití terminálů CipherLab Jak na inventuru s pokladnami QMP po fiskalizaci Nasazení váho-scannerů s pokladnami QMP Vyčíslení.
Kvalita administrativních procesů. TQM Podniková strategie Přínos kvality procesů Systém a důsledné uplatňování Odpovědnost zaměstnanců Modelování procesů.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software
Peníze - půjčky Splátkový prodej Úvěrová karta Spotřebitelský úvěr
Poznámky pro výuku Předmět: účetnictví Autor: Ing. Lenka Růžičková
Finanční statistika v národním účetnictví (makroekonomická analýza, 5HP501) Václav Rybáček kontakt: katedra institucionální ekonomie konzultace:
Ekonomický systém pro státní správu a samosprávu Hradec Králové, 2. dubna 2007 Tomáš Pavlíček, Tomáš Pavlíček, Solution Architect.
premieR Daň silniční a platební styk
Zpětnovazební obvody v ekonomice Skorkovský KPH ESF MU Brno.
Účetnictví na PC I Ing. Josef Horák, Ph.D.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Účetní doklady Autor: Ing. Martin Svoboda, DiS.
Prvotní doklady a jejich zaúčtování
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
Rozšíření IQ sestav v RZ Jak zobrazovat data na 100% ? Ing. Robert Naar Skalský Dvůr
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Účetní zápisy a účetní knihy
Upomínky a penále Dynamics NAV J.Skorkovský, KPH.
2 Ing. Martina Tinzlová Novinky modulu Fakturace verze
Zboží Karolína Pecková 2.A 2013/2014. Pojem zboží Jsou to movité věci koupené za účelem prodeje. Mohou to být také nemovitosti, ale v případě, že jsou.
Inventory Costing Skorkovský.
Analytické nástroje MS Dynamics NAV Ing.Jaromír Skorkovský, CSc.
5 Optimalizace zásob Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc.
Zásoby Účtování o zboží
Finanční deníky MS Dynamics NAV- základní popis KPH-ESF-MU - Skorkovský.
Zásoby Účtování výrobků
Doklady.
Účtování na rozvahových účtech aktivních
Seminář pro studenty BIVŠ
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
SIS - Supermarket Informační Systém 1 Supermarket Informační Systém Komplexní řešení toků zboží v supermarketu.
CRM a jeho možné využití
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Základní účtování daně z přidané hodnoty
Účtování zboží Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ÚVĚRY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
VNĚJŠÍ HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA
Účetnictví a rozbory I Ing. Hana Jurajdová, Ph.D. katedra veřejné ekonomie (dveře 525) Tel.:
Vybrané kapitoly z Navision Výroby
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
Reklamační nárok Až po příjemku na sklad je to obecně známé. Problém nastává v případě, kdy částka (množství) přijatého materiálu (či zboží) na sklad není.
Charakteristika finančních účtů Členění finančních účtů 1)Aktivní účty 211 pokladna 213 ceniny 221 bankovní účet 251 majetkové cenné papíry k obchodování.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_12.
Setkání radnic října 2015, Ortex, Hradec Králové PREZENTACE FINANČNÍ ÚČETNICTVÍ Lukáš Trávník.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PENĚŽNÍ DENÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marcela Vlachová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
VNĚJŠÍ HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA
Dodavatelsko - odběratelské vztahy
Finanční deníky MS Dynamics NAV- základní popis
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
IAS 2 ZÁSOBY.
IAS 2 ZÁSOBY.
Přihlášení.
Stručné poznámky k opakování PIS1 - PIS2
Využití finančního deníku MS Dynamics NAV 2016
Úvod od MS Dynamics NAV Příklad nad podej a následky tohoto procesu v systému (sklad, položky zákazníka a věcné položky ( finanční transakce na účtech.
Úvod MS Dynamics NAV Příklad nákupu zboží a následky tohoto procesu na stav skladu, saldo dodavatele a položky hlavní knihy (věcné položky) Ing.J.Skorkovský,CSc.
Transkript prezentace:

Stručné poznámky k opakování PIS1 - PIS2-druhá část Skorkovský, KPH

Nákup Hlavička a transfer dat z tabulky dodavatele Řádky Dimenze Potvrzení Příjem a zaúčtování Impakty v hlavní knize a ve skladu (položky skladu

Prodej Hlavička a transfer dat z tabulky zákazníka Varování a jeho nastavení Ukázka dokumentů zákazníka Řádky a dostupnost Potvrzení (tisk) Dodávka a zaúčtování Impakty v hlavní knize a ve skladu (položky skladu

Slevy I. Důvody slev Cenová sleva a nastavení (zboží nebo zákazník) jeden zákazník cenová skupina zákazníků a kampaň skupina slev zboží Podmínky pro poskytnutí slevy (množství, Od-Do) Řádková sleva (Identické nastavení jako u cen)

Slevy II Fakturační- důvody Nastavení ->Zákazník->Prodej- ->Fakturační sleva Rozdíl od cenových a řádkových slev (manuální výpočet Kde je sleva vidět (řádky nebo statistika)

Obchodní příležitosti Karta kontaktu Příležitost Wizard Prodejní cyklus aktivace Pravděpodobnost Částka Datum podpisu smlouvy Úkoly (pozor, prodejce musí mít e-mail adresu) Úkol má přiřazeno více aktivit

Sešit požadavků Pevné přiobjednání Dávka pro dávku Bod přiobjednávání Minimum Objednávané množství Hrubý a čistý požadavek Nápověda pole „Způsob přiobjednávání „

Analýza (je ve studijních materiálech) Metoda přiobjednání Hrubý požadavek Navrženo Se skladem Minumum na skladě Maxium Přiobjednávané množství Max objednávané množství Min objednávané množství Násobek objednávky Pevné přiobj. Množství 110 Ne 90 120 200 80 90+20 180=2*90 160=2*80 130 Maximální množství 200=110+90 230=120+110 200=90+110 50 Dávka pro dávku

Účetní schéma Spustit standard Ukázka konstrukce schématu (zavedení účtů) Vzorce Benefity (viz PWP prezentace) Pohled analýzy Aktualizace pohledu

Šarže Využití Nastavení Podmínky týkající se položek Metody vyrovnání Příklad Vazba na datum expirace Karta informace šarže

Šarže

Finanční deník Platba dodavateli (321)- kde ? Banka (221) – kde ? Otevřená položka Vyrovnání podle VS Transfer z účtu na účet Storno „Odpárování“ na kartě dodavatele Žurnály Metoda vyrovnání s pomocí ID vyrovnání Dodavatel- položky- odpárovat- Shift-F9- vybrat s pomocí shift-F9 fakturu a s pomocí F9 otevřenou platbu- F11 –viz PWP týkající se finančního deníku

Základy analýz