F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Program rozvoje venkova na období OBECNÉ PODMÍNKY PRO 1. KOLO PŘÍJMU ŽÁDOSTÍ Ing. Josef Tabery ředitel odboru Řídicí orgán PRV.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Školení pro žadatele – I. výzva 2012 MAS Podhůří Železných hor Kde: Klášterní 267, Chotěboř Kdy: , od hod.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Školení Holice – MAS z Pardubického kraje
PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Podpora materiálně technické základny sportu – ÚSC, SK a TJ investiční dotační podprogram sloužící k modernizaci a výstavbě sportovišť pro ÚSC a spolky.
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Harmonogram výzvy Číslo výzvy 1 Datum vyhlášení výzvy
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Seminář k výzvě MAS Fiche Podnikání a cestovní ruch Fiche Zemědělství
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Národní institut dětí a mládeže – oddělení neformálního vzdělávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Seminář pro příjemce OPVK
Webová aplikace MS OLOMOUC.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Program rozvoje venkova 2014 – 2020
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Výzva č. 2 PRV v rámci SCLLD LAG Podralsko, z.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Výzva MAS Českomoravské pomezí o. p. s. Č. 1
Fiche 2 - Nezemědělská produkce
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele Výzva č. 2 MAS Českomoravské pomezí o. p. s
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Program rozvoje venkova
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
„Budujeme region se společnou budoucností“
Přehled preferenčních kritérií
Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD
Seminář k 3. výzvě k předkládání žádostí o podporu IROP
3. výzva MAS Moravská cesta Program rozvoje venkova Seminář pro žadatele , Náklo.
Program rozvoje venkova
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
F5 – Neproduktivní investice v lesích
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Cyklus malého projektu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Sociální a dostupné byty
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Program rozvoje venkova MAS - Boleslavsko
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Fiche 3 - Zemědělská produkce
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností Schůzka pracovní skupiny v rámci CLLD MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s. Program rozvoje venkova (PRV) F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností Úpice, 16.1.2019

Program: představení výzvy včetně příloh výzvy, představení vyhlášené fiche, diskuze.

Základní údaje k výzvě: termín vyhlášení výzvy: ? termín příjmu žádostí: od ? do ?přes PF místo podání příloh v listinné podobě: kancelář MAS, Regnerova 143, 542 32 Úpice (nutná telefonická rezervace) termín registrace na RO SZIF: ? min. výše způsobilých výdajů: 50 tisíc Kč na projekt max. výše způsobilých výdajů: 5 milionů Kč na projekt územní vymezení: území celé MAS

Obecné podmínky Ex-post financování – žadatel si financování nejprve zajišťuje z vlastních zdrojů. Délka realizace max. 24 měsíců od podpisu Dohody. Výdaje mohou vzniknout nejdříve k datu podání ŽoD na MAS. Pracovní místo je třeba udržet 3 roky od proplacení dotace u malých a středních podniků a 5 let u velkých podniků (lze započíst i FO podnikající méně než 2 roky).

Obecné podmínky U projektů nad 1 mil. Kč způsobilých výdajů, ze kterých se počítá dotace, se dokládá finanční zdraví žadatele. Stavební povolení musí být při podání žádosti o dotaci na MAS. Výběrové řízení musí být hotové před podpisem Dohody o poskytnutí dotace, do termínu pro doložení příloh, marketing může být po podepsání. Příjemce dotace je povinen uchovávat veškeré doklady k dotaci nejméně 10 let od proplacení dotace.

Obecné podmínky Žádost o dotaci se podává/registruje samostatně za každou fichi. Za danou fichi v dané výzvě MAS bude možné podat pouze jednu Žádost o dotaci konkrétního žadatele na stejný předmět podnikání.

Obecné podmínky Žadatelé předloží kompletní dokumentaci k výběrovému/zadávacímu řízení včetně aktualizovaného formuláře Žádosti nejprve na MAS do 63. kalendářního dne od registrace Žádosti na RO SZIF (do ? ) a po kontrole a ověření elektronickým podpisem ze strany MAS, předkládá žadatel kompletní dokumentaci na RO SZIF do 70 kalendářních dnů od registrace Žádosti na RO SZIF (do ?). Na RO SZIF probíhá administrativní kontrola, kontrola příloh, kontrola dokumentace k výběrovému/zadávacímu řízení, kontrola přijatelnosti a hodnocení projektů.

Společné podmínky Lhůta vázanosti projektu: 5 let od data převedení dotace na účet příjemce. Žádost obdrží v rámci preferenčních kritérií minimální počet bodů stanovených pro jednotlivou fichi, tj. 25 bodů. Pokud žadatel uplatnil nárok na vyšší míru dotace, musí dodržet kategorii podniku, kterou deklaroval při podání Žádosti, i ke dni podpisu Dohody.

Fiche 4 – podpora investice na založení nebo rozvoj nezemědělských činností Příjemce: mikropodniky, malé podniky, zemědělci Výše dotace: 25 % velký podnik, 35 % malý podnik, 45 % mikropodnik Způsobilé výdaje: zaměřené pouze na vybrané činnosti uvedené v Klasifikaci ekonomických činností (CZ-NACE) Alokace: 4 000 000 Kč

Fiche 4 – podpora investice na založení nebo rozvoj nezemědělských činností Podporované CZ NACE:

Fiche 4 – podpora investice na založení nebo rozvoj nezemědělských činností správní akt stavebního úřadu – pokud je třeba půdorys stavby (pokud není doložena projektová dokumentace) katastrální mapa (netýká se mobilních strojů) posouzení finančního zdraví (pro žádosti s CZV vyššími než 1 000 000 Kč) znalecký posudek v případě nákupu nemovitosti projektová dokumentace v platné formě doklad o souladu projektu se SCLLD osvědčení právního statutu o osobách oprávněných jednat jménem žadatele pokud projekt nepodléhá stavebnímu řízení, pak ČP ke stavebním pracím v případě CZ NACE R 93 a I 56 dokument prokazující vazbu na objekt venkovské turistiky živnostenské oprávnění karta majetku

Portál farmáře Základním komunikačním nástrojem. Elektronické prostředí sloužící k podávání žádostí o dotaci (vč. Příloh), sledování realizace, monitoringu. Vstup přes www.szif.cz nebo přes www.eagri.cz Za strany SZIF jsou žadateli do schránky na Portálu farmáře zasílány informace o průběhu administrace podaných žádostí. Přístup: https://www.szif.cz/irj/portal/pf/pf-uvod

Kontaktní osoba: Daniela Müllerová E-mail: mullerova@kjh.cz Děkuji za pozornost. Info k výzvě a odkazy na veškeré podklady: http://www.kjh.cz/isru_realizace_prob_vyzvy.php Kontaktní osoba: Daniela Müllerová E-mail: mullerova@kjh.cz Mobil: 731 543 676