Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

Studentská PARDUBICE 2
Vysoká škola zdravotnická, o.p.s. možnost vystavení mezinárodní studentské karty ISIC přímo ve škole!
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Registrace v LMS MOODLE Mgr. Milan Šimek
IS MU krůček po krůčku.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
KIV/ZI cvičení 2 Tomáš Potužák.
Studijní informační systém (SIS)
Studijní informační systém (SIS)
Základní informace pro práci s výpočetní technikou na Fakultě chemické VUT Pro studenty 1. ročníku Systémový integrátor: Jan Brada Správce sítě: Tomáš.
PŘIHLÁŠKY NA VYSOKÉ ŠKOLY
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/7.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ (pro kombinované studium)
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
2. infoschůzka.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/8.
KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
1 Počáteční tutoriál 2. semestru Setkání s proděkanem pro pedagogiku a informatizaci.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
Informační systémy na FHS UK
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU!
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Výuka probíhá od do (5 týdnů výuky)  Předměty se zakončují od 28.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Akademický rok 2015/2016 Zápis ke studiu.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Informace pro studenty 1. ročníku bakalářské studium v prezenční formě akademický rok 2012/2013.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do bakalářského studia.
INFORMACE PRO STUDENTY 1. ročníku bakalářského studia v kombinované formě na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně v ak. roce 2008/2009.
Informace pro studenty 1. ročníku bakalářského studia v prezenční formě akademický rok 2009/2010 Fakulta managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně.
Univerzitní informační systém, Svojanov 2005 Novinky pro studenty a učitele Ondřej Gabriš
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do navazujícího studia.
Vítáme vás na PřF JU Připravte si prosím: nový index + ostatní formuláře, psací potřeby; můžete začít vyplňovat osobní údaje v „Zápisovém listu“. Nezačínejte.
Studentská PARDUBICE 2
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
FŽP ČZU v Praze & ICT Tomáš Kott.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Zápis do studia na FF UHK
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Kreditní systém studia
Informace pro externí administrátory
Zápis do 1. ročníku BSP kombinované studium
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Vítáme vás na PřF JU Připravte si prosím: nový index + ostatní formuláře, psací potřeby; můžete začít vyplňovat osobní údaje v „Zápisovém listu“. Nezačínejte.
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Zápis do 1. ročníků 2019/2020 I. část.
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
AKADEMICKÝ ROK 2019/2020 Adresa:
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Zápis do 1. ročníku bakalářský program - Strojírenství
Zápis do studia 2019/2020.
Transkript prezentace:

Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium Ing. Andrea Valentíny Zápis do studia 11. 6. 2018 akademický rok 2018/2019

Prostor pro doplňující informace, poznámky Umístění prezentace Stránky Ústavu informačních technologií: uit.opf.slu.cz Obsahem stránek jsou návody týkající se informačních technologií jak v procesu výuky, tak i při provozu studijních, ekonomickosprávních a administrativních agend. Prostor pro doplňující informace, poznámky

Vše co musím udělat po zápise, než začnu studovat Zaregistrovat se do CRO (centrální registr osob) Podat si žádost na vytištění identifikační karty studenta Zjistit si osobní číslo Zaregistrovat si předměty Zjistit si informace k úvodnímu administrativnímu soustředění ----------------------------------------------------------------------------------------------- Informace pro studenty, kteří již na OPF studovali Bc. studium Nezapomeňte provést !!!

1. Centrální registr osob (CRO) Centrální registr osob (CRO) umožňuje pohodlný přístup k ICT službám pomocí jednotných přihlašovacích údajů, tudíž není nutné si pamatovat velké množství uživatelských jmen a hesel. Registrací na moje.slu.cz/ získáte uživatelské jméno (ve tvaru: xyz1234). Tímto uživatelským jménem se přihlašujete do těchto systémů: portál IS/STAG, elektronická pošta Horde, e-learningový systém Moodle, Intranet a na PC učebnách. Po celou dobu studia máte pouze jednu identitu CRO. Svou CRO identitou si zapamatujte a nikomu ji nesdělujte !!! Zapomenuté heslo na zablokovanou CRO identitu si obnovíte sami zde: moje.slu.cz. Heslo k síti Eduroam si nastavujete v záložce „Nastavení“. Lze zjistit odpoledne v den zápisu !!!

1. Centrální registr osob (CRO) Hlavní stránka Moje SU moje.slu.cz Pro registraci budete potřebovat univerzitní číslo (máte jej uvedeno na pozvánce nebo jej zjistíte na stag.slu.cz > Uchazeč > E-přihláška). Návod na založení nové identity naleznete: uit.opf.slu.cz > Návody na IS/STAG > Student > Založení CRO účtu; přímý odkaz: uit.opf.slu.cz/student#zalozeni_cro_uctu. Pro registraci do CRO klikněte na odkaz „zde“. Hlavní www stránka Moje SU, obrázek 1 Lze zjistit odpoledne v den zápisu !!!

2. Identifikační karty studenta Indentifikační karta slouží jako průkaz studenta. Povinností studenta SU v Opavě je mít na půdě univerzity platný studentský průkaz. Průkaz studenta opravňuje ke vstupu do budovy, knihovny, ke stravování, tisku. Pro vydání karty je nutné vyplnit elektronickou žádost na internetu: https://karty.slu.cz. Na této adrese sledujete i stav výroby Vaší karty. Přihlašujete se na ni CRO identitou. Součástí žádosti je nahrání standardní průkazová fotografie v elektronické podobě. Studenti prvních ročníků Bc. (kteří, na SU studují poprvé) si kartu vyzvednou na kartovém centru, místnost A422 v úředních hodinách. Dotazy ohledně ID karet emailem: karty@slu.cz Lze zjistit odpoledne v den zápisu, po registraci do CRO !!!

3. Osobní číslo Osobní číslo slouží k jednoznačné identifikaci aktuálního studia při komunikaci s vyučujícími. Studentovi je osobní číslo přiděleno při zápise do studia informačním systémem STAG. Vždy začíná velkým písmenem O (např. O189999). Vaše osobní číslo naleznete zde: stag.slu.cz > Moje výuka. Lze zjistit odpoledne v den zápisu, po registraci do CRO !!!

4. Registrace předmětů Nezapomeňte si zaregistrovat volitelný předmět Registraci předmětů (zápis na rozvrhové akce) do zimního semestru akademického roku 2018/2019 si studenti provedou SAMI na Portále IS/STAG stag.slu.cz > Moje výuka > Předzápis Prezenční forma studia od 24. 9. 2018 od 12:30 hod do 30. 9. 2018 do 22:00 hod Kombinovaná forma studia od 25. 9. 2018 od 12:30 hod do 1. 10. 2018 do 22:00 hod Nezapomeňte si zaregistrovat volitelný předmět „Úvodní školení BOZP a PO“ se zkratkou OPF/BOPF !!! Prostor pro doplňující informace, poznámky

Prostor pro doplňující informace, poznámky 4. Registrace předmětů Rozvrhy se nemění !!! Návody na registraci předmětů jsou k dispozici na uit.opf.slu.cz > Návody na IS/STAG > Student > Registrace předmětů; přímí odkaz zde: uit.opf.slu.cz/student#registrace_predmetu Problémy s registrací předmětů řešte se sekretariáty kateder (kapacity předmětů) emailem nebo na helpdesk@opf.slu.cz nejpozději během prvního výukového týdne. Vždy uvádějte svoje osobní číslo studenta. Předměty uvádějte ve tvaru „zkratka katedry/kód předmětu a název předmětu, např. pro Bc. studium FIU/BPFIP (nestačí BPFIP), pro NMg. studium EVS/NPMIB . Prostor pro doplňující informace, poznámky

5. Výuka Prezenční forma studia Informace k „Zahájení akademického roku 2018/19“ pro 1. ročník prezenční formy studia naleznete v aktualitách na www.slu.cz/opf/cz, termín zveřejnění 14.9.2018. Výuka probíhá od pondělí do pátku. Z důvodu možných změn si rozvrhy vytiskněte až od soboty 29.9.2018. Kombinovaná forma studia Informace k „Úvodnímu administrativnímu soustředění“ pro 1. ročník kombinované formy studia naleznete v aktualitách na www.slu.cz/opf/cz, termín zveřejnění 14.9.2018. Výuka probíhá ve třech soustředěních za semestr. Termíny pro první soustředění je 25.–27.10.2018 (upřesňující dny a hodiny viz. rozvrh na Portálu IS/STAG). Z důvodu možných změn si rozvrhy vytiskněte až od středy 24.10.2018.

6. Informace studentům, kteří již u nás studovali Bc. 1. CRO Přihlašovací údaje (uživatelské jméno i heslo) Vám zůstávají z předchozího studia !!! V záložce „Nastavení“ si změňte adresu hlavního emailu na Vaše aktuální, tedy nejvyšší osobní číslo !!! 2. Karty O novou kartu není nutné žádat, pokud již máte studijní průkaz z předchozího studia na SU. Platnost obyčejné ID karty se obnoví automaticky. Studenti, kteří mají licenci ISIC kartu, si nezapomenou prodloužit její platnost, revalidační známkou. 3. Osobní číslo Nutno zjistit, s novým studiem dostáváte nové. Pokud v podpisovém vzoru na emailu máte uvedeno osobní číslo, je nutné je změnit !!! 4. Výuka Doporučujeme, znovu se účastnit úvodních soustředění, některé věci se i během roku změnili.

6. Informace studentům, kteří již u nás studovali Bc. 5. Registrace předmětů Nezapomeňte si zaregistrovat volitelný předmět, „Úvodní školení BOZP a OPF“ se zkratkou OPF/BOPF, neuznává se!!! Předměty, které si necháváte uznat a splňují podmínky uznání, si neregistrujte !!! V případě, že si nemůžete zapsat předmět určený vyššímu ročníku, napište na helpdesk@opf.slu.cz kromě kódu předmětu uveďte, že slučujete ročníky. 6. Žádost o uznání předmětů Žádost o uznání předmětů se podává elektronicky na Portále IS/STAG, nejpozději v prvním výukovém týdnu za příslušný semestr. Po vytištění a podepsání je nutné žádost podat osobně na Podatelnu OPF nebo zašle poštou. Návod najdete zde: uit.opf.slu.cz > Návody na IS/STAG > Student > Založení CRO účtu; přímý odkaz: https://uit.opf.slu.cz/student#podavani_zadosti_studenty_-_elektronicky Neuznávají se tyto předměty, splňující podmínky uznání: Úvodní školení BOZP a PO, Seminář k bakalářské práci, Bakalářské práce. Prostor pro doplňující informace, poznámky