Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
BERLÍN – EVROPSKÁ METROPOLE Berlín – město, kde se moderní dějiny staly symbolem poválečné Evropy
Advertisements

Londýn.
Oblasti CR Severní Evropa.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Londýn, Oxford, Brighton, Eton
Týden turistiky a sportu
Norsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Londýn 2008 Zájezd Adély Koubové. Začátkem roku 2008 jsem se svojí rodinou navštívila již podruhé krásné město Londýn. Tento výlet byl opět o návštěvě.
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
AKCE NĚMECKO PO STOPÁCH LUDVÍKA II.. 1 den – Cesta do Alp 1 den – Cesta do Alp -prohlídka pohádkového zámku -prohlídka pohádkového zámku Ludvíka II.-
Hlavní atrakce zájezdu: Projížďka v jeepney, ve vyzdobeném autobusu připomínající americký Jeep. Procházka v nejstarší čínské čtvti na světě. Bezstarostná.
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
ŠKOLNÍ VÝLET C1.A.
S námi si konečně odpočinete…
Středočeský kraj.
Finsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Prezentuje se vám „ Penzion u krbu “ Pana Zdeňka Dvořáka Sokolovská 536, LOKET
C ZECH R ECREATION Petra Blažková, Zuzana Čejková, Ondřej Durkáč, Martin Hošek, Martin Vass.
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
Veronika Šturcová Druhá
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Darek Matwikow Jan Jelínek
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara).
MÍSTO, KDE ŽIJI - BOBRKY Bobrky jsou část města Vsetína
Cestovní kancelář RELAX S RELAXEM SI UŽÍVÁTE, NA PLÁŽI SE VYHŘÍVÁTE!
Severní Evropa Z_119_Evropa_Severní Evropa
Město Brno.
Denali národní park Alaska USA.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Státy SEVERNÍ EVROPY TEMA:
Chorvatsko Chorvatsko ostrov Murter Poznávací a pobytový kurz pro žáky 8. – 9. ročníku.
Dětský svět v regionu Dunaj -Vltava Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
VY_52_INOVACE_18_02_státy severní Evropy. 3. snímek – severní Evropa 4. snímek – státy severní Evropy 5. snímek – vlajky států severní Evropy 6. snímek.
ŠKOLNÍ ZÁJEZD SLOVINSKO Termín:14. – I. Večer odjezd od školy II. Jezírka Zelenci, Planica, Kranjska Gora, jezero Bled III. Soutěska.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Po stopách UNESCO památek Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí České Budějovice.
Putování po jezerech Jižních Čech, Horního Rakouska a Východního Bavorska Jana Kostková CR3.
Severní Evropa Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
C YKLOTOULKY V J IŽNÍCH Č ECHÁCH, V R AKOUSKU A N ĚMECKU Lenka Havlíčková CR3.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Vzdělávací materiál: Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_11_Finsko Téma:
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_300 _Švédsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:Mgr. Pavel Jelínek NÁZEV:VY_32_INOVACE_01_EVROPA_SEVERSKÉ STÁTY ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/16_Severní Evropa Téma: Státy severní Evropy.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
ŠVÝCARSKÁ MOZAIKA 28.5 – ZÁKLADNÍ INFORMACE Termín: – Cena: 9 300,- Kč Pedagogický dozor: R. Chalupová, K. Belzová V ceně.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
NORMANDIE, BRETAŇ – den Odjezd ve večerních hodinách z Teplic a dlouhá noc v autobuse.
Národní park Berchtesgaden
NORSKO SE ROZKLÁDÁ NA POLOOSTROVĚ
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
VY_32_INOVACE_2B_19_SEVERNI_EVROPA ZEMĚPIS 8.ROČNÍK Severní Evropa
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
Nina Geisselreiterová 4.A
Školní výlet slovenský ráj
ŠVÉDSKO –
Zájezd do itálie Adam Havlík 4.A.
Řecko Ondřej Munduch 4.A.
Školní výlet Alžběta Drápelová 4.A.
ZÁJEZD DO POLSKA OSVĚTIM A KRAKOV
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Co jsme si odnesli z Evropy Finská republika – město Tampere 4. 9
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele.
Transkript prezentace:

Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A

Proč zrovna Norsko Zachovalé lesy, cizokrajná divoká zvířata Nádherná příroda Něco nového místo přeplněných tropických destinací Celkově státy severní Evropy, největší část programu v Norsku

1. den Seznámení s norskou krajinou Procházka lesem lemujícím sognsvannské jezero Poznání místních obyvatel Ochutnávka tradičních specialit

Steinsdalsfossen Waterfall 2. den Steinsdalsfossen Waterfall Gudbrandsjuvet Voringsfossen Kjosfossen Latefossen

3. , 4. den Stále program založený na prohlídce přírody Prestvannet Lake – zamrzlé jezero, park Tromsø The Palace Park Oslo GALDHOPIGGEN LOM KJERAG FORSAND MUNICIPALITY MIDTASEN SCULPTURE PARK SANDEFJORD 3. , 4. den

5. den Přesnou polovinu zájezdu oslavíme (pro některé) nejzajímavější a nejočekávanější částí programu Po dnech procházek lesů, parků a hor se konečně zaměříme na divokou zvěř – kouzlo norské přírody S místním průvodcem zabývajícím se dlouhá léta objevováním krásy přírody navštívíme od medvědí rodiny až po pižmoní farmu Program se bude týkat skandinávského lesa obecně, takže na řadu přijdou i lesní plody a dokonce houby Říká se, že pro českého houbaře jsou skandinávské lesy rájem na Zemi

6. den Tímto dnem se rozloučíme s Norskem poznáním kulturního života i památek Norsko má 7 památek zapsaných na seznamu světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO Všechny se v našem programu objevit nemůžou, ale určitě nebude chybět Bryggen v Bergenu Důlní město Røros Roubený kostel v Urnesu Struveho geodetický oblouk Zájemci budou moct podstoupit plavbu kolem souostroví Vega A tím opouštíme norské území

ŠVÉDSKO STRÁVÍME TU 2 DNY NÁVŠTĚVU ZAČNEME HLAVNÍM MĚSTEM PRVNÍ NA PROGRAMU-STOCKHOLMSKÝ PALÁC DÁLE MUZEUM A SKANZEN VASA VISBY CITY WALL LUND CATHEDRAL THE SWEDISH AIR FORCE MUSEUM ALES STENAR ŠVÉDSKO

Finsko Vyznačuje se opět téměř netknutou přírodou a hlubokými lesy Bohužel nezbývá mnoho času na prohlídku všech míst, které stojí za to vidět Budeme se přesouvat po nejvyhlášenějších turistických lákadlech Historické město Rauma (staré dřevěné domy v centru) Město Porvoo (červené domky na břehu řeky) Sammallahdenmäki (pohřebiště) a spousta dalších…

Technická stránka věci Dopravovat se budeme pravděpodobně autobusem a lodí Na vstupy je třeba si připravit bankovky platné ve zmíněných zemích, popř. eura Ubytování: 4 tříhvězdičkové hotely (2 v Norsku a po jednom ve Švédsku a Finsku) Stravování: zahrnuje snídaně a večeře Celková Cena se odhaduje na 20 000Kč na osobu (neobsahuje vstupy)

Zdroje Google obrázky https://www.tripadvisor.cz/Attractions-g190455-Activities-c57-t57-Norway.html https://www.mundo.cz/norsko/hory https://norge.cz/kam-v-norsku/turisticke-cesty/152-norskem-po-stopach-unesco https://www.tripadvisor.cz/Attractions-g189806-Activities-c47-Sweden.html https://www.mundo.cz/finsko/zajimavosti https://www.mzp.cz/ris/ais-ris-info- copy.nsf/6d13b004071d0140c12569e700154acb/9332854fcc13aa0dc1256c370072c39f?OpenDocument