Český jazyk 2 Podstatná jména 2. část.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Advertisements

Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Podstatná jména - číslo
PODSTATNÁ JMÉNA.
Podstatná jména procvičujeme rod pád číslo vzor
Číslo podstatných jmen
jsou slova, která vyjadřují vlastnosti osob, zvířat a věcí.
Číslo v digitálním archivu školy
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM03 Předmět: Český jazyk Ročník: 3. Klíčová.
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Podstatná jména VY_32_INOVACE_18 Sada 22 Základní škola T.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Katka Nosková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky dle.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_02.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM17 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
Český jazyk Vzor hrad (les) Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
Základní škola Soběslav, tř. Dr. Edvarda Beneše 50 Tř. Dr. E. Beneše 50/II, Soběslav, IČO: tel: Vzdělávací.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.19 Název pro školu:
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM08 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
PODSTATNÁ JMÉNA PRO DRUHÁKY PODSTATNÁ JMÉNA JSOU NÁZVY
NAUKA O SLOVĚ.
SLOVNÍ DRUHY Podstatná jména pro druháky Podstatná jména Vlastní jména
Název školy:Základní škola, Husova 276, Podbořany, okres Louny Autor:Mgr. Dagmar Sachsová Název:VY_32_INOVACE_125_PODSTATNÁ_JMÉNA Téma: Druhy podstatných.
Začínáme s přídavnými jmény I Autor obrázků © Tomasz Nogol souhlasí s jejich zveřejněním na Metodickém portálu. Dostupné z Metodického portálu
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Každé slovo můžeme přiřadit k jednomu z deseti slovních druhů.
Anotace: Prezentace je určena pro 3. ročník, předmět český jazyk. Žák se seznámí s přídavnými jmény. Naučí se na ně zeptat a vyhledat ve větě. Obohacuje.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Český jazyk 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Podstatná jména Napiš, co vidíš na obrázku.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.9 Předložky a předpony Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková PŘEDMĚT Pt Chlapec = viděl stromek hvězdu dárky ozdoby světlo sníh.
Slova nadřazená a podřazená
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičují pádové otázky a doplňují.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Eliška Kopečná VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Český jazyk_30_Rod podstatných.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
SLOVNÍ DRUHY OHEBNÉ NEOHEBNÉ 1. PODSTATNÁ JMÉNA 2. PŘÍDAVNÁ JMÉNA
Bc. Naďa Salačová ZŠ a MŠ Kamenná 404/4 Jablonec nad Nisou
Upevnění poznatků o podstatných jménech.
Pády podstatných jmen.
Anotace: prezentace slouží k seznámení s podstatnými jmény
Jsou názvy osob, zvířat a věcí.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
SLOVESA SE SLŮNĚTEM PRO DRUHÁČKY
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA NEDOMICE, okres Mělník
Začínáme s podstatnými jmény I
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Autor: Mgr. Marie Švehlová
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Co jsou to podstatná jména?
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
Slova nadřazená a podřazená
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kolářová, Marková, Pecha 8.B
VY_32_INOVACE_20_04_procvičování podstatných jmen
Autor: Mgr. Lenka Zlámalová Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_237_ČJ2
Šablona 32 VY_32_INOVACE_16_24_Podstatná jména
Základní škola Bedřicha Hrozného, Lysá nad Labem, okres Nymburk
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Metodický list: Slovní druhy 1. část
Název školy : ZŠ Pardubice - Spořilov
Název školy : ZŠ Pardubice - Spořilov
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Slova souznačná - synonyma
AUTOR: Mgr. Marie Benabdelmalek NÁZEV: VY_32_INOVACE_2B_13
Transkript prezentace:

Český jazyk 2 Podstatná jména 2. část

_____________________________ Podstatná jména …. názvy osob, zvířat, věcí … Píšeme malé písmeno! Ukazuj na ně slovy TEN, TA, TO. Vhoď do rybníka slova, která jsou podstatná jména. Vždy klikni. _____________________________ utíká okno kapitán zelený mezi rak Podstatná jména dokresli na rybky a ostatní slova škrtni. anděl lžíce kůň hezky ona hodná

Vyplašený zajíc peláší k lesu. Můj bratr má nový míč. Ve větách podtrhni podstatná jména. Vyplašený zajíc peláší k lesu. Můj bratr má nový míč. Pojedeme k babičce. Školáci chvátají do školy. Ať je úkol lehký. Naši hokejisté zvítězili. Na louce kvete sedmikráska . Na pasece se pasou jehňata. *Dopiš slova podřazená. OSOBY ________________________________________________ ZVÍŘATA _______________________________________________ VĚCI _________________________________________________ *Upozornit na psaní malého písmene u podstatných jmen !

v a l k _________ t i l p o __________ Z hlásek poskládej podstatné jméno. v a l k _________ t i l p o __________ k d a r _________ v a c i l e __________ p r k a _________ ch e p l a c __________

Řešení zadaných úkolů. Rybník Podstatná jména – anděl rak kapitán lžíce kůň okno Věty Vyplašený zajíc peláší k lesu. Můj bratr má nový míč. Pojedeme k babičce. Školáci chvátají do školy. Ať je úkol lehký. Naši hokejisté zvítězili. Na louce kvete sedmikráska. Na pasece se pasou jehňata. Podřazená slova OSOBY maminka, tatínek, bratr, sestra, letec….. ZVÍŘATA pes, kočka, slon, tygr, žížala………………. VĚCI stůl, košile, pastička, auto………………………. Rébus vlak pilot drak lavice kapr (prak) chlapec

V prezentaci byl použit vlastní materiál.