Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GLÓBUS COPAK NÁM ŘÍKÁ TENTO PŘEDMĚT, KDYŽ SE NA NĚJ PODÍVÁME?
Advertisements

Povrch Země je pokryt pomyslnou sítí čar poledníků a rovnoběžek
Tvar a rozměry Země.
Tvar a rozměry Země.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
POLEDNÍKY a ROVNOBĚŽKY
Určování zeměpisné polohy
GLÓBUS A ZEMĚPISNÁ SÍŤ.
Zeměpisná poloha 6. října 2005.
Zeměpisná síť II. Jan Dušek.
Určování zeměpisných souřadnic
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Orientace na Zemi – poledníky a rovnoběžky
Zeměpisná poloha.
Svět na mapě Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej.
Autor: Mgr. Helena Nováková
Nejdelší rovnoběžkou je …. Rozděluje Zemi pomyslně na …. a ….
Rovnoběžky.
VNITROZEMSKÉ VRCHOVINY A PAHORKATINY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
GLÓBUS.
ORIENTACE NA ZEMI zeměpisné souřadnice
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Geometrická podstata map
Tvar a rozměry Země.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPISNÉ SOUŘADNICE 1 ROČNÍK: 6. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_PLANETA ZEMĚ ROČNÍK: 6. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/17_Jihovýchodní Evropa Téma: Státy jihovýchodní.
Čas na Zemi Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_06_Čas na Zemi Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země1 Ověření ve výuce:
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/13_POŠTA Téma: Pošta Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
U RČOVÁNÍ ZEMĚPISNÉ POLOHY, MĚŘÍTKO - PROCVIČENÍ Autor: Hana Brýdlová.
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov Autor: Mgr. Květuše Hurdová Název: VY_32_INOVACE_ZEMĚPIS_2.PLANETA ZEMĚ Téma: Planeta Země Číslo projektu:
Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271, Křižany Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Autor.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/16_Severní Evropa Téma: Státy severní Evropy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Amerika – slepá mapa.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Povrch ČR Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_44_Novohradské hory Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Ledovce Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_20_Ledovce Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_23_Lidské rasy
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_05_05_ poledníky a rovnoběžky.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_05_ZEMĚPIS
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: Člověk a příroda_ zeměpis_6.
19. POVRCH AFRIKA VY_32_INOVACE_12_Z5
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova 1045
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_07_Mapy
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_02_Střídání dne a noci
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Poznáte, které místo je schováno v puzzle?
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk Vlastní jména, abecední řazení Mgr. Iva Štancíková VY_32_INOVACE_14_vlastni_jmena OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Planeta Země – 6. ročník Zpracováno v rámci projektu FM – Education CZ.1.07/1.1.07/ Statutární město Frýdek-Místek Zpracovatel: Základní škola Frýdek-Místek,
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Státní symboly státní znak velký a malý státní vlajka státní hymna
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_15_Atmosféra
Téma: Polsko Číslo projektu: 02
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_01_Světadíly_a_oceány_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
ZELENINA TEST POZNÁŠ VŠECHNY DRUHY ZELENINY ?
Autor: Mgr. Zdeněk Hanuš VY_32_INOVACE_10_Litosféra
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/2_Glóbus Téma: Glóbus Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.0822

Materiál je určen pro výuku předmětu zeměpis pro základní školu praktickou. Příprava není nutná. Doba vzniku říjen 2011 Doba ověření 11.1.2012 Učitel seznámí žáky s glóbusem a vysvětlí k čemu nám slouží poledníky a rovnoběžky. Je určen pro žáky 6.ročníku Určeno pro práci na interaktivní tabuli Anotace

GLÓBUS Glóbus Pevnina Vodstvo je označeno modrou barvou představuje tvar zeměkoule ve zmenšení Pevnina Je znázorněna zelenou barvou,to jsou nížiny. Odstíny hnědé barvy jsou vysočiny (hory a pohoří). Vodstvo je označeno modrou barvou Ledovce jsou označeny bílou barvou GLÓBUS

POLEDNÍK ROVNOBĚŽKA HLAVNÍ POLEDNÍK ROVNÍK je kružnice určují západní a východní směr zkracují se směrem k pólům ROVNOBĚŽKA je polokružnice,která spojuje severní a jižní pól HLAVNÍ POLEDNÍK říkáme mu také nultý prochází Londýnem Rozděluje Zemi na dvě polokoule: východní a západní ROVNÍK je kružnice,která rozděluje Zemi na severní a jižní polokouli Je nejdelší ze všech rovnoběžek

PROCVIČOVÁNÍ UČIVA Zmenšený model země se jmenuje _______. Nultý poledník prochází městem ________. Pevnina je znázorněna ________ a ________ barvou. Nížiny jsou vyznačeny _______ barvou Hory a pohoří jsou vyznačeny _______ barvou. Vodstvo je znázorněno _______ barvou. PROCVIČOVÁNÍ UČIVA

Soubor:Coronelli celestial globe. jpg Soubor:Coronelli celestial globe.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, 1. 1. 2007 [cit. 2011-10-28]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Coronelli_celestial_gl obe.jpg>. Zdroje