Jak zvládat zlost a agresivitu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

Základní škola, Brno, Štolcova 16
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Kurz argumentace a efektivní komunikace pro vedoucí NZP VFN v Praze lektorské zabezpečení: PhDr. Ivana Hospodářová Projekt „Další vzdělávání nelékařského.
Klíčová aktivita 01 Příprava budoucích lektorů pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání.
PROGRAM PROTI ŠIKANOVÁNÍ Vypracovala Mgr
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
CZ.1.07/3.2.05/
Kurikulární reforma a pedagogický sbor ZŠ Vrané nad Vltavou.
Irena Opršalová Projektová manažerka.  Základní info o Sluňákovu  Zkušenosti s Národními programy SFŽP  Proč je pro neziskové organizace našeho typu.
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
1 Úvod do modulu: Evaluace distančního vzdělávání Miroslava Dvořáková Olomouc 2007 akademie distančního vzdělávání.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Zapojení ZŠ Krnov, Dvořákův okruh 2 do projektu. Mgr.Ivana Procházková Krnov
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Výchovné a vzdělávací strategie a cíle ve výuce přírodopisu
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Učitel by měl mít vlastnosti:  Pracovní – svědomitost, důslednost, vztah a láska k dětem  Intelektuální – tvořivé myšlení, logičnost, konkrétnost 
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DM0L507)
Profil manažera vzdělávání EGON centra VS Benešov,
Riziko: Chybí ochranné prostředí, které nevyhovuje individuálním potřebám dítěte. klíčové: uzpůsobit prostředí patří mezi první úkoly + Náročnější prostředí.
Pražské fórum primární prevence rizikového chování 2015 na téma agrese a agresivní chování PROGRAM ROZVOJE TŘÍDNÍHO KOLEKTIVU (PROTK)
Pedagogická komunikace
„Pomáháme imigrantům stát se našimi spoluobčany.“ Příprava učitelů na výuku češtiny jako cizího jazyka Mgr. Lenka Pavelková, MSc. 1.
Národní institut pro další vzdělávání Příspěvková organizace přímo řízená MŠMT Působnost v celé České republice Státní garance DVPP.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Vzdělávání ředitelů středních škol kraje Vysočina Zkrácený název „Ředitel“ „Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš co ochutnáš....“ Forest Gump.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Projekt Impuls / Seminář
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Projekt Impuls / Seminář
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Pedie Co mají společné?.
Sociální dovednosti učitele
ROZVOJ INTELEKTUÁLNÍHO KAPITÁLU A VZDĚLÁVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ
Konference primární prevence PK
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ochranou osobních dat jiných chráníte před potížemi sebe
Využití sociálních sítí v komunikaci organizace
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Prezentační a komunikační dovednosti
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Transkript prezentace:

Jak zvládat zlost a agresivitu Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc… Základní znalost financí jako důležitá součást přípravy žáků v počátečním vzdělávání

Jak zvládat zlost a agresivitu Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Jak zvládat zlost a agresivitu Interaktivně vedený seminář vede účastníky ke společnému zamyšlení, co je příčinou projevů agresivity v chování člověka. Účastníci se naučí rozlišovat oprávněný a neoprávněný hněv a uvědomí si důsledky explozivních a implozivních projevů vzteku a zlosti. Pochopí, co může přispět ke zklidnění emocí a jak můžeme pomoci druhým. Uvědomí si, jak vést žáky zvládat hněv a zlost. V závěru kurzu pochopí význam momentu odpuštění a poznají, co odpuštění pomáhá a co mu naopak brání. Popis vzdělávacího programu  

Jak zvládat zlost a agresivitu Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Jak zvládat zlost a agresivitu 1. Příčiny nadměrného rozčilení a vzteku Projevy zlosti a vzteku. Způsoby vyjádření emocí. Mýty o hněvu a zlosti. Co zhoršuje krizové situace, vztahy s druhými lidmi i vztah k sobě samotnému. 2. Postoje ovlivňující agresivní přístup k řešení konfliktních situací Oprávněný a neoprávněný hněv. Explozivní projevy vzteku a zlosti. Implozivní projevy vzteku a zlosti. 2. Podrobný obsah výuky I.  

Jak zvládat zlost a agresivitu Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Jak zvládat zlost a agresivitu 3. Mírnější formy hněvu a zlosti - zásady podání zpětné vazby Těžké formy hněvu a zlosti. Jak zabránit destruktivnímu chování. Jak se uklidnit sebe a jak uklidňovat druhé. Jak učit děti tvořivě zvládat hněv a zlost.   4. Co pomáhá a co brání odpuštění 3. Podrobný obsah výuky II.  

Jak zvládat zlost a agresivitu Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Jak zvládat zlost a agresivitu CENA ZA STUDIUM: člen ČMOS PŠ 900 Kč ostatní 1 200 Kč HODINOVÁ DOTACE: 8 vyučovacích hodin. LEKTOR: Mgr. Jiří Sixta Má za sebou dlouholetou lektorskou činnost v oblasti komunikačních a sociálních dovedností, řešení konfliktů a asertivity. Pracoval mj. v Pedagogicko psychologické poradně Středočeského kraje, je lektorem ve specializačním studiu Prevence sociálně patologických jevů ve Vzdělávacím institutu Středočeského kraje, v Pedagogicko-psychologické poradně pro Prahu 1, 2, 4. 4. Cena kurzu a lektoři  

Jak zvládat zlost a agresivitu Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Jak zvládat zlost a agresivitu Těšíme se na Vás Základní znalost financí jako důležitá součást přípravy žáků v počátečním vzdělávání