Podpora regionálních funkcí knihoven v aplikacích firmy KP-sys

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Souborný katalog ČR pod systémem ALEPH 500 Knihovny současnosti 2003 Národní knihovna ČR PhDr. Eva Svobodová – Mgr.Danuše Vyorálková Souborný katalog ČR.
Advertisements

Pardubice Podporované SQL servery – Firebird 2.5, Oracle 10g VERBIS – Win32 aplikace – WinXP a výše PORTARO – WWW OPAC – Java, Tomcat Střední vrstva.
Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Ing. Petr Štefan Kp-sys s.r.o. CPVŠK Praha
Regionální knihovní systém Clavius REKS
JIB Jednotná informační brána seminář Digitální knihovna STK Praha, 9. října 2001 Martin Vojnar Jiří Pavlík Naděžda Andrejčíková.
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
BIBLIOGRAFICKÉ FORMÁTY MARC 21 – UNIMARC-úvod
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2007 Zapojení regionálních knihoven do spolupráce se Souborným katalogem ČR Celostátní seminář Regionální.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
1  Ex Libris Ltd., Internal and Confidential NISPEZ IV. konference 13. listopadu 2012 Martin Vojnar
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Databázové systémy Architektury DBS.
Ostrava Vsetín Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Porada profesionálních knihoven Středočeského regionu Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková březen, 2007.
Seriály v Souborném katalogu ČR Ústí nad Orlicí, 6. října 2006 Danuše Vyorálková.
Knihovny a jejich služby (souborné katalogy) Bc. Radmila Kouřilová.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Celostátní seminář knihovníků muzeí a galerií Brno září 2005 Danuše Vyorálková.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
SEKCE SDRUK PRO IT Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Národní knihovna v Praze Národní knihovna – přehled bází.
Zajištění regionálních funkcí formou objednávky knihovnických služeb PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Setkání uživatelů, Vsetín 2008 Využití regionálních funkcí a WWW rozhraní v integrovaném knihovním systému KpwinSQL Ing. Václav Trunec KP-sys spol. s r.o.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
1 iMUNIS Portálové řešení pro obce Mgr. Jan Brychta Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
© Zdeněk Bartl, NK ČR Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních autorit.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Dana Sigmundová Jak najít a získat dokumenty (nejen) v knihovnách MU ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Možnosti stahování záznamů z českých i zahraničních knihoven v rámci Jednotné informační brány Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní.
Souborný katalog ČR v roce 2013 Seminář pro účastníky SK ČR Městská knihovna Praha, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR.
Konsorcia knihoven a knihovnické systémy pro jejich podporu Martin Ledínský Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
ZKUŠENOSTI S KIS DAWINCI V NÁRODNÍ LÉKAŘSKÉ KNIHOVNĚ Filip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka MaixnerováFilip Kříž, Ondřej Horsák, Lenka Maixnerová 2011.
Souborný katalog ČR pro veřejné knihovny Veřejné knihovny pro Souborný katalog ČR Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2009 Pardubice září.
Seminář pro účastníky SK ČR Praha, MKP, PhDr. Eva Svobodová - Národní knihovna ČR Souborný katalog ČR v roce 2007 Rok po schválení nové.
1 Aktualizace báze ADR (Adresář knihoven a informačních institucí ČR) Národní technické muzeum v Praze Mgr. Zdenka Manoušková Národní knihovna.
Zkušenosti s tvorbou a využíváním nového webu v MVK ve Vsetíně
Sdílená katalogizace z pohledu manažera
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI
Informační den ÚVIS MZLU, Brno
MIKROPROCESOROVÁ TECHNIKA
Management Tvorba prezentací ppt.
Centrální adresář knihoven a informačních institucí v ČR
ZPRÁVA O VÝVOJI Rob Bakx
Název školicí prezentace
Spolupráce se Souborným katalogem ČR
iMUNIS Portálové řešení pro obce
Paměťové instituce v CADR a SK ČR
Měření PM1/2.5/10 analyzátorem Grimm 180
Seriály v Souborném katalogu ČR
pitná příprava před CT vyšetřeními
Řešení AKS pro muzea a galerie
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Název školicí prezentace
Řešení AKS pro muzea a galerie
Transkript prezentace:

Podpora regionálních funkcí knihoven v aplikacích firmy KP-sys Přednášející musí často prezentovat technickou zprávu posluchačům, kteří nejsou seznámeni s danou tematikou nebo terminologií. Takováto zpráva pro ně může být příliš složitá nebo může obsahovat příliš mnoho podrobností. Chcete-li úspěšně prezentovat technickou zprávu, použijte následující postup poskytnutý společností Dale Carnegie Training®.   Zvažte, kolik času máte k dispozici, a přizpůsobte tomu svoji prezentaci. Nezabíhejte do zbytečných podrobností. Rozdělte prezentaci na několik přehledně uspořádaných částí. Při výkladu zachovávejte logickou návaznost. Zaměřte pozornost posluchačů rovnoměrně na všechna témata. Prezentaci ukončete shrnutím, zopakováním klíčových bodů nebo logickým závěrem. Udržujte pozornost posluchačů po celou dobu prezentace. Snažte se například, aby sdělované informace byly přehledné a vždy se týkaly daného tématu. Úroveň podrobností a terminologii přizpůsobte znalostem účastníků. U klíčových bodů použijte názornou ilustraci. Buďte vstřícní vůči potřebám posluchačů a vaši posluchači vám budou věnovat větší pozornost. http://www.kpsys.cz vaclav.trunec@kpsys.cz

KP-sys spol. s r.o., Pardubice Sdílená katalogizace regionální souborné katalogy prezentované prostřednictvím www distribuce souborného katalogu podřízeným knihovnám („centrální katalogizace“) prezentace katalogu prostřednictvím Z39.50 serveru V úvodu posluchačům přibližte danou tematiku. Seznamte posluchače v krátkosti s obsahem prezentace a vysvětlete, v čem spočívá její význam. Při volbě používané terminologie, ukázek a názorných příkladů berte v úvahu jejich zájmy a znalost tematiky. Zaměřte se na význam daného tématu pro posluchače, abyste u nich vyvolal aktivní zájem. 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice Sdílená katalogizace Externí katalogy lokální katalogizace s využitím distribuovaného souborného katalogu podřízené knihovny mohou mít různé verze knihovních programů (datová kompatibilita Kpsys a Kpwin) V úvodu posluchačům přibližte danou tematiku. Seznamte posluchače v krátkosti s obsahem prezentace a vysvětlete, v čem spočívá její význam. Při volbě používané terminologie, ukázek a názorných příkladů berte v úvahu jejich zájmy a znalost tematiky. Zaměřte se na význam daného tématu pro posluchače, abyste u nich vyvolal aktivní zájem. 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

Využívání regionálního souborného katalogu Např. MěK Šumperk a knihovny regionu 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice Sdílená katalogizace distribuce souborného katalogu podřízeným knihovnám („centrální katalogizace“) exporty dat pro pobočky – distribuce bibliografických záznamů zpětná aktualizace dat z pobočky do ústředí (aktualizace souborného katalogu) V úvodu posluchačům přibližte danou tematiku. Seznamte posluchače v krátkosti s obsahem prezentace a vysvětlete, v čem spočívá její význam. Při volbě používané terminologie, ukázek a názorných příkladů berte v úvahu jejich zájmy a znalost tematiky. Zaměřte se na význam daného tématu pro posluchače, abyste u nich vyvolal aktivní zájem. 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

Aktualizace regionálního souborného katalogu – distribuce dat 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice Sdílená katalogizace Z39.50 klientské přístupy na regionální Z39.50 server podřízené knihovny mají různé verze knihovních programů (Kpsys, Kpwin, KpwinSQL) V úvodu posluchačům přibližte danou tematiku. Seznamte posluchače v krátkosti s obsahem prezentace a vysvětlete, v čem spočívá její význam. Při volbě používané terminologie, ukázek a názorných příkladů berte v úvahu jejich zájmy a znalost tematiky. Zaměřte se na význam daného tématu pro posluchače, abyste u nich vyvolal aktivní zájem. 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice Z39.50 Např. MVK Vsetín a knihovny regionu 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

Lokální uložení záznamu Možnost přepsat celý záznam Možnost nalezený záznam vložit jako nový Možnost vybrat jen některá pole Při přepisu jsou vždy údaje o exemplářích zachovány 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

Ústřední knihovna a pobočkový systém terminálové připojení poboček k centrální knihovně (klient/server verze KPwin) sdílení dat – společný katalog, společná báze čtenářů, on-line informace o dostupnosti pro všechny půjčovny, rezervace a výdej dokumentu na zvolené půjčovně oddělené i centralizované statistiky V úvodu posluchačům přibližte danou tematiku. Seznamte posluchače v krátkosti s obsahem prezentace a vysvětlete, v čem spočívá její význam. Při volbě používané terminologie, ukázek a názorných příkladů berte v úvahu jejich zájmy a znalost tematiky. Zaměřte se na význam daného tématu pro posluchače, abyste u nich vyvolal aktivní zájem. 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

Centrální knihovna a pobočky Např. Knihovna Františka Bartoše Zlín a obvodní knihovny ve městě Zlín 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice Výměnné fondy cirkulace výměnných souborů informace o stavu výměny dostupná ve střediskové knihovně průvodní dokumentace, statistiky V úvodu posluchačům přibližte danou tematiku. Seznamte posluchače v krátkosti s obsahem prezentace a vysvětlete, v čem spočívá její význam. Při volbě používané terminologie, ukázek a názorných příkladů berte v úvahu jejich zájmy a znalost tematiky. Zaměřte se na význam daného tématu pro posluchače, abyste u nich vyvolal aktivní zájem. 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice Výměnné fondy Např. střediskové knihovny a knihovny regionů Mladá Boleslav, Šumperk, Vsetín 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice

KP-sys spol. s r.o., Pardubice Kontakt: KP-sys, spol. s r.o. Čacké 155 530 02 Pardubice Tel./fax: 466 655 055 http://www.kpsys.cz 11.1.2019 KP-sys spol. s r.o., Pardubice