Krajská zpráva – královehradecKÝ kraj

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Advertisements

Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí Preventivně informační odbor Policejní prezidium ČR.
Průzkum reakcí publika ČRo 1 – Radiožurnál na změny ve vysílání od ledna souhrn.
Oddělení ústavní a ochranné výchovy - Činnost resortu vnitra v oblasti práce s rizikovými a ohroženými dětmi a mladými lidmi. - Pohled na téma v kontextu.
Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
MOTIVACE V MATEMATICE PROSTŘEDNICTVÍM POČÍTAČE (Diplomová práce) Zuzana Ondrášová M-OV.
Členění území naší vlasti
1 Tisková konference Newton House, Praha, Prezentace výsledků projektu: Výzkum chování potencionálních zákazníků na digitálním trhu v ČR "Digitalizace.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala.
Marketingový průzkum Milan Mrázek Matematika & Business
Březen – měsíc internetu podeváté aneb Na úřad přes internet Jaroslav Winter BMI sdružení ISSS, Hradec Králové
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
KRAJSKÉ VOLEBNÍ PREFERENCE
Ing. Jitka Nesnídalová, Ph.D. SVŠES, s.r.o. Praha
VÝNOSY Z POPLATKU ZA SKLÁDKOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ 24. DUBNA 2013 BRNO SDRUŽENÍ PROVOZOVATELŮ TECHNOLOGIÍ PRO EKOLOGICKÉ VYUŽÍVÁNÍ ODPADŮ „ODPADY 2013.
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
2 HODNOCENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA Listopad 2015.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
2 HODNOCENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA Únor 2016 TÉMA PRŮZKUMU: Hodnocení prezidenta Miloše Zemana – únor 2016 REALIZÁTOR: SANEP s.r.o. VÝBĚR RESPONDENTŮ:
Svátek sv. Valentýna TÉMA PRŮZKUMU: Svátek sv.Valentýna 2016 – bleskový průzkum REALIZÁTOR: SANEP s.r.o. VÝBĚR RESPONDENTŮ: kvótní výběr TYP.
Policie České republiky Kriminalita za rok 2013.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
ČR a Čína. TÉMA PRŮZKUMU: ČR a Čína REALIZÁTOR: SANEP s.r.o. VÝBĚR RESPONDENTŮ: kvótní výběr TYP OTÁZEK: multiplechoice REPREZENTATIVITA: ve věku 18+let.
Gender a (sociální) bydlení Linda Sokačová Platforma pro sociální bydlení Alternativa 50+, o.p.s.
ŠIKANA (únor) 2016). 2 METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY OBSAH.
Spokojenost občanů Kladna s bezpečností Sonda veřejného mínění Statutárního města Kladna – stručný souhrn Již sedmým rokem je realizována sonda.
„Bagatelní trestná činnost“ z pohledu Policie ČR
KRAJSKÉ VOLBY BŘEZEN OBSAH METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY KRAJSKÉ VOLBY.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Kraje ČR VY_32_INOVACE_C03 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Reforma psychiatrické péče z pohledu Asociace krajů MUDr. Jan Tuček, Ph.D.
Personální práce v malé organizaci Milada Matyšková.
Místní demokracie a participace na veřejném životě
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Závěrečná zpráva ze sociologického výzkumu
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
Volby do poslanecké sněmovny v ČR
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
METODOLOGIE VOLEBNÍ PREFERENCE – LEDEN 2016 SANEP s.r.o. kvótní výběr
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Zhodnocení projektu plk. Mgr. Pavla KOPECKÁ Vedoucí
Migrační tendence v Moravskoslezském kraji
Výzkum veřejného mínění
PODÍL ŽÁKŮ, KTEŘÍ ÚSPĚŠNĚ SLOŽILI MATURITNÍ ZKOUŠKU Z CELKOVÉHO POČTU KONAJÍCÍCH MATURITNÍ ZKOUŠKU (ČISTÁ MÍRA ÚSPĚŠNOSTI) Nebudeme-li uvažovat ty přihlášené.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Alkohol v silničním provozu plk. Ing. Tomáš LERCH
Přehled o činnosti a výsledcích útvarů služby pořádkové policie za 1
Česká republika územní členění.
Členění území naší vlasti
SOUČASNOST KRAJSKÉHO ŘEDITELSTVÍ POLICIE ČR KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE
Phdr.Hana pazlarová, ph.d
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Co říká česká veřejnost?
Sociologická analýza postojů a názorů obyvatel MČ
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
Transkript prezentace:

Krajská zpráva – královehradecKÝ kraj Výzkum zaměřený na problematiku kriminality a její prevenci (2017) Ministerstvo vnitra ČR 19. 3. 2018

obsah strana VÝCHODISKA A CÍLE 3 METODIKA 4 DETAILNÍ ANALÝZA Prevence kriminality 5 Vlivy na kriminalitu 12 Vnímání a hodnocení Policie ČR 18 Občané a kriminalita 25 Postoje k tématům 30 PŘÍLOHY Struktura vzorku 34 Dotazník 35 KONTAKTNÍ ÚDAJE 40

Východiska a cíle výzkumu Společnost ppm factum research s.r.o. realizovala pro Ministerstvo Vnitra ČR výzkum zaměřený na téma kriminality a její prevence. Cílem zakázky bylo zjištění názorů a postojů obyvatel na otázky spojené s problematikou kriminality a její prevencí. Především se výzkum soustředil na znalost preventivních aktivit, hodnocení bezpečnostních složek, na názory a postoje občanů týkající se vlivů na kriminalitu a přístupu k vybraným tématům. Výstupy výzkumu budou využívány v rámci činnosti odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality Ministerstva vnitra, Policie České republiky i dalších členů Republikového výboru pro prevenci kriminality. Výzkum byl proveden metodou CAPI - osobního dotazování („face to face“) s využitím počítače na reprezetativním vzorku 3000 obyvatel ČR ve věku 15+.

ppm factum research s.r.o. metodika Výzkum Názory a postoje obyvatel na otázky spojené s problematikou kriminality a její prevencí Dodavatel ppm factum research s.r.o. Cílová skupina Obecná populace ČR 15+ Metoda Osobní dotazování s využitím počítače (CAPI) Sběr dat 3.11.-23.11.2017 Průměrná délka rozhovoru 24 minut Velikost vzorku n=3019 VÝBĚR Kvótní (pohlaví, věk, vzdělání, kraj a VMB) ANALÝZA zpracování statistickým programem SPSS, třídění 1. a 2. stupně Společnost ppm factum research s.r.o. realizovala pro Ministerstvo Vnitra ČR výzkum zaměřený na téma kriminality a její prevence. Cílem zakázky bylo zjištění názorů a postojů obyvatel na otázky spojené s problematikou kriminality a její prevencí. Především se výzkum soustředil na znalost preventivních aktivit, hodnocení bezpečnostních složek, na názory a postoje občanů týkající se vlivů na kriminalitu a přístupu k vybraným tématům. Výzkum byl proveden metodou CAPI - osobního dotazování s využitím počítače na reprezetativním vzorku více než 3000 obyvatel ČR ve věku 15+. Přesně na vzorku 3019osob, průměrná délka dotazování byla 24 minut. Jako metoda výběru byl zvolen kvótní výběr s definovanými kvótami pohlaví, věk, vzdělání. Dotazování probíhalo ve všech 14 krajích a rozložení a počty respondentů respektují rozložení obyvatel dle aktuálních dat z ČSÚ. Data byla analyzována v programu SPSS. Nyní už se přesuneme na hlavní zjištění z výzkumu.

prevence kriminality

Znalost preventivních akcí v okolí Q1. Kriminalita je problém všech měst a obcí. Jedním z nástrojů boje s kriminalitou je i její prevence, tedy snaha kriminalitě předcházet. Víte o nějaké preventivní aktivitě, která probíhá nebo v minulých letech proběhla ve vaší obci? Q1x. O jakou preventivní aktivitu šlo? (odpovídají pouze ti, co uvedli, ano v otázce Q1) Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Účast na preventivních akcích v okolí Q2. Možná jste se vy nebo někdo z vaší rodiny některých z těchto aktivit zúčastnil/a? Q2x. Můžete říct jakých? Q2y. Proč jste se žádné nezúčastnil/a? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Preventivní opatření pro zvýšení bezpečnosti X1. Jaká preventivní opatření používáte pro zvýšení bezpečnosti svého zdraví a majetku? ČR (n=3019) KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Aktivity podporující prevenci kriminality Q6. Považujete následující aktivity (vyvíjené obcí nebo státem v oblasti prevence kriminality a podobných jevů) za významné a důležité pro snížení kriminality? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Aktivity podporující prevenci kriminality – srovnání průměrů Q6. Považujete následující aktivity (vyvíjené obcí nebo státem v oblasti prevence kriminality a podobných jevů) za významné a důležité pro snížení kriminality?

Zapojování dobrovolníků Q7. Myslíte si, že je vhodné, aby obce při své preventivní činnosti zapojovaly dobrovolníky z řad občanů? Q8. Které činnosti by měli dobrovolníci podle Vás především provádět? Vyberte maximálně tři možnosti. Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Vlivy na kriminalitu

Co ovlivňuje kriminalitu? Q5. Jak velký negativní vliv na současnou úroveň kriminality má u nás, podle Vašeho názoru: Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Co ovlivňuje kriminalitu? Srovnání průměrů Q5. Jak velký negativní vliv na současnou úroveň kriminality má u nás, podle Vašeho názoru:

Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187) Podíl na kriminalitě X6. Domníváte se, že na kriminalitě v ČR se určité skupiny lidí podílejí výrazněji než ostatní? X7. Pokuste se prosím pojmenovat, o koho se podle Vás hlavně jedná: Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Tolerance k jednotlivým zařízením Q3. Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby ve vzdálenosti 5 minut chůze od Vašeho domu mělo vzniknout: Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Tolerance k jednotlivým zařízením – srovnání průměrů Q3. Do jaké míry by Vám vadilo, kdyby ve vzdálenosti 5 minut chůze od Vašeho domu mělo vzniknout:

Vnímání a Hodnocení policie

Vnímání a Hodnocení policie ČR I. Otázky P2-P9 zaměřené na vnímání a hodnocení situace u PČR uvádíme z důvodu lepší přehlednosti ve 2 grafech. Na jednotlivé aspekty hodnocení uvedené v grafu jsme se ptali vždy s odpovídající škálou, nicméně v grafech je uvedena škála jednotná, která nejlépe odpovídá uvedeným shlukům aspektů. Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Vnímání a Hodnocení policie ČR II. Otázky P2-P9 zaměřené na vnímání a hodnocení situace u PČR uvádíme z důvodu lepší přehlednosti ve 2 grafech. Na jednotlivé aspekty hodnocení uvedené v grafu jsme se ptali vždy s odpovídající škálou, nicméně v grafech je uvedena škála jednotná, která nejlépe odpovídá uvedeným shlukům aspektů. Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Vnímání a Hodnocení policie ČR III. P10. A jak hodnotíte výroky: Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187) Hodnocení institucí P12. Jak hodnotíte fungování následujících institucí z pohledu zajišťování bezpečnosti a pořádku? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Aktivita policie ČR v oblasti prevence P1. Policie České republiky má na starosti především potírání kriminality a podobných jevů. Myslíte si, že by měla být aktivní také v oblasti prevence (předcházení) kriminality a podobných jevů? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Podpora činností policie čr P11. Představte si, že jste policejním prezidentem a máte rozhodnout, které činnosti policie máte z policejního rozpočtu zvláště podpořit, aby policie mohla co nejlépe chránit zájmy občanů. Vyberte z následujícího seznamu pět nejdůležitějších. Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Občané a kriminalita

Hodnocení úrovně kriminality Q4. Pokuste se porovnat dnešní úroveň kriminality ve vaší obci se stavem před zhruba třemi lety. Máte pocit, že situace se: Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Ohrožení kriminálními činy X2. Někteří lidé se obávají, že by se mohli stát obětí nějakého kriminálního činu. Do jaké míry se Vy osobně cítíte být ohrožen následujícími kriminálními činy? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187) Reakce na krádež X3. Jak myslíte, že byste se nejspíše zachoval, stanete-li se svědkem krádeže, která se vás bezprostředně netýká? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Chování při vyšetřování krádeže X4. Jak myslíte, že byste se nejspíše zachoval, při vyšetřování tohoto případu? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Postoje k tématům

Názor na přijímání lidí ze zemí zmítaných problémy X5. Do naší republiky přicházejí a nadále se budou snažit přicházet lidé ze zemí zmítaných problémy. Jaký je Váš názor na jejich přijímání? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187) Postoje k prostituci X8. Prostituce je jev, který u nás nepochybně existuje. Jaký přístup k ní byste podporoval/a? Výsledky ČR (n=3019) Výsledky kraj: KRÁLOVÉHRADECKÝ (n=187)

Přílohy

Struktura vzorku VMB KRAJ Praha 11,9 358 407 Středočeský kraj 12,5 374 % zastoupení na populaci ČR* Plánovaný vzorek Reálný počet respondentů Praha 11,9 358 407 Středočeský kraj 12,5 374 344 Jihočeský kraj 6,0 181 217 Plzeňský kraj 5,5 164 160 Karlovarský kraj 2,8 85 156 Ústecký kraj 7,8 235 250 Liberecký kraj 4,2 125 96 Královéhradecký kraj 5,2 157 187 Pardubický kraj 4,9 147 165 Kraj Vysočina 4,8 145 171 Jihomoravský kraj 11,1 334 209 Olomoucký kraj 106 Zlínský kraj 5,6 167 177 Moravskoslezský kraj 11,6 347 Celkem 100 3000 3019 * Vychází ze statistik ČSÚ 2017 VMB % zastoupení na populaci ČR* Plánovaný vzorek Reálný počet respondentů Do 499 7,9 238 215 500-1999 19,0 570 444 2000-4999 11,9 358 479 5000-19999 18,4 551 567 20000-99999 21,9 656 667 Přes 100000 20,9 627 647 Celkem 100 3000 3019 * Vychází ze statistik ČSÚ 2017

dotazník

dotazník

dotazník

dotazník

dotazník

Připravil tým ppm factum research OFFICE PARK NOVÉ BUTOVICE ppm factum research s.r.o. Budova A, 4. patro Bucharova 1281/2 158 00 Praha 13 Česká republika www.factum.cz metro B, stanice Nové Butovice 14 km od letiště Václava Havla Firma je zapsána v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 13338, zapsáno 6. 10. 92. IČO 47121793, DIČ CZ47121793 ČLENOVÉ PROJEKTOVÉHO TÝMU PROJECT TEAM MEMBERS VOJTĚCH HüNDL Vedoucí týmu  hundl@ppmfactum.cz  +420 731 403 626 KRISTÝNA KYMPERGROVÁ Koordinátorka projektu ppm factum research