Česka spořitelna je členem Erste Group

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sektorové dohody. 2 Co to je Sektorová dohoda? Sektorové dohody = unikátní nástroj sektorových rad umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů.
Advertisements

Představení společnosti
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
managementu znalostí podle
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Nabídka personálních služeb
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
Audit IT procesů ve FNOL
Dopad daňových reforem na trh bydlení ing. Tomáš Prouza, MBA, ředitel péče o klienty a ombudsman Stavební fórum, Praha, 22. května 2007.
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
Postavení a úkoly manažera v oblasti řízení lidských zdrojů podniku
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Řízení přístupových práv uživatelů
SBĚR A ANALÝZA VZDĚLÁVACÍCH A ROZVOJOVÝCH POTŘEB V ČESKÉ SPOŘITELNĚ, a.s. Mgr. Oldřich RANDULA, ředitel odboru vzdělávání, ČS, a.s. HR ŽIVĚ leden.
Manažírci a šéfíci Jakub Stránský The White-Collar World Director General Manager Head of the Board Chief Executive Officer.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Odbor veřejné správy a eGovernmentu v roce 2013
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
InSITE - between you and information Hynek Rais, ředitel pro poradenské služby inSITE, s.r.o. Cyklus workshopů v rámci HR živě „Jak si správně vybrat“
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Implementace systému flexibilních benefitů
Ondřej Škorpil 27. října 2011 American Center Řízení agendy CSR ve Skupině ČSOB Na cestě k efektivitě: Jak integrovat CSR do strategického řízení firmy.
Systémy odměňování a hodnocení. K čemu slouží odměňování?
CIO priority | Priority IT v bankách a pojišťovnách| Lukáš Klášterský 1.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Jak předcházet finančním problémům Odbor: Finanční a strategické služby 2011.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Tomáš Sýkora GOPAS, a.s. Úskalí e-learningu Tomáš Sýkora GOPAS, a.s.
Řízení personální činnosti personálním útvarem
KONFERENCE Vzdělávání v období snižování nákladů Eva ŽILAYOVÁ Hotel Josef, Praha 5. května 2004 CO ŠKOLIT.
Jan Martof Služby v oblasti reklamních a dárkových předmětů aneb darovat „propisku“ už nestačí.
Propojení „soft“ nástrojů a „hard“ podpory je nutnost
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
ICHNOS Plus – INTERREG 4C Ing. Petr Pavlinec – kraj Vysočina.
Dobré odpoledne.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
PRAXE STUDENTŮ V PORADENSKÉ A BANKOVNÍ POBOČCE PARTNERS MARKET.
Sociální politika Téma: Vzdělávací politika FSS MU Brno, 2006.
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
Personální strategie mezinárodní firmy
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Trendy v řešení bezpečnosti informací (aspekty personalistiky) F.S.C. BEZPEČNOSTNÍ PORADENSTVÍ a.s. Tomáš Kubínek
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
Stalo se … příběh jednoho „průšvihu“ Ing.Tomáš Boubelík PhDr.Iva Moravcová Mgr.Oldřich Smola.
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Celková odměna a její komunikace
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Armáda a bezpečnost, nová role zbrojního průmyslu
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Telefónica Czech Republic a.s.- co vše pro vás děláme Miroslav Hořejší
Zdravotnický management
Osobní prodej Osobní forma komunikace s 1 nebo více zákazníky
„Koncept“ – Koncepce dalšího vzdělávání
Transkript prezentace:

Česka spořitelna je členem Erste Group Katalog pracovních funkcí v bance a jeho úpravy v kontextu transformace Konference personalistů 6. září 2018, Brno Martin Hruška, manažer odměňování a HR IS

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu Od roku 2000 jsme členem středoevropské finanční skupiny Erste Objem aktiv Počet klientů Počet poboček 1.329,2 mld. Kč 4,67 mil. >500 Počet bankomatů Počet karet Počet zaměstnanců >1.700 2,83 mil. 10.171 6. září 2018

Katalog aktuálně obsahuje skupinové i individuální pracovní funkce S dílčími úpravami využívá finanční skupina katalog již cca 10 let 96 skupinových rolí Osobní bankéř Pokladník Specialista IT Role je definována obsahem práce Premier bankéř Účetní … 271 skupinových funkcí Objem funkcí je definován úrovněmi jednotlivých rolí (I – VI) Katalog se ročně rozšiřuje o přibližně 10 funkcí, objem zanikajících je menší Premier bankéř I Premier bankéř II Premier bankéř III Popisy pracovních funkcí 177 individuálních funkcí Ředitel pobočkové sítě Ředitel správy účtů a klientské dokumentace B-1 (ředitelské) a B-2 (manažerské) pozice navázané na předpis Rámcová směrnice pro činnost centrály/regionu Ředitel lidských zdrojů … Popisy pracovních funkcí 6. září 2018

Systém pracovních pozic má zdůraznit orientaci na zákazníka Každé pracovní místo je zařazeno do konkrétního pásma (může se lišit) a skupiny rolí (vždy stejné) Band F Vrcholový management Band E Vyšší management / Guru Band D Střední management / Expert Pásma Band C Nižší management / Senior specialista Band B Specialista Band A Junior specialista Klient Nabídka Podpora Kariérová cesta – manažer Kariérová cesta – specialista Rodiny/skupiny rolí 6. září 2018

Systém pracovních pozic využíváme i v dalších procesech Jakékoliv změny mohou mít významný dopad na každodenní fungování zaměstnanců Odměňování IT a bezpečnost Mzdová rozpětí Standardy vybavenosti Procenta bonusového potenciálu Přístupová oprávnění v systémech Zaměstnanecké výhody Řízení fyzických přístupů Rozvoj a vzdělávání Rozpočet na vzdělávání Objem a forma vzdělávacích aktivit 6. září 2018

Banka budoucnosti přináší nový (agilní) způsob práce Jednou z hlavních změn je opuštění „klasického“ hierarchického řízení a rozvolnění manažerských kompetencí mezi více osob a samo-řídící se týmy „Manažery“ v klasickém pojetí jsou jen Tribe Lead a IT Area Lead Počet pozic je mnohem menší než v klasické organizační struktuře Činnosti liniového manažera mají dále rozděleny Chapter Lead, Product Owner a Agile Coach Dlouhodobým cílem je širší odbornost („T-Shape“) namísto nynější hluboké specializace v jedné oblasti Základními jednotkami v rámci Tribes jsou samo-řídící se Squads (produkt) a Chapters (specializace) Očekávaným efektem je výrazné zrychlení v designu a dodávce produktů a služeb klientům 6. září 2018

Zjednodušený katalog funkcí bude přinášet výhody, ale i některé komplikace O změnách katalogu diskutujeme již delší dobu – některé body se podařilo vyřešit a s některými by měla pomoci Banka budoucnosti, která ale současně přinese i několik nových komplikací Hierarchická vs. plochá struktura Důvěrná vs. veřejná pásma (bandy) Pevná mřížka pozic vs. flexibilita Informace o odměňování Široké vs. úzké pojení pozic Nadbytečnost a řešení sporů 6. září 2018

Děkuji za pozornost! Martin Hruška Manažer odměňování a HR informačních systémů Email: MaHruska@csas.cz Telefon: 737 210 733 http://cz.linkedin.com/in/martinhruskacz 6. září 2018