Název: Diagnostika vstřikovače vznětového motoru Autor: Bc. Jan Spurný

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDC úloha k řešení č. 9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Advertisements

Snižování emisí škodlivin u vznětových motorů
Diagnostika Common rail
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Palivová soustava vznětových motorů
Cri-PC, test vstřikovačů common rail všech výrobců
Měření emisí zážehového nebo vznětového motoru
18. Vnitřní tvoření směsi – vysokotlaká vstřikovací zařízení
Vznětové motory Vznětový motor je v principu konstruován stejně jako zážehový motor. Palivo je do spalovacího prostoru dopravováno odděleně.
Měření otáček motoru s postupným odpojováním válců
EDC úloha k řešení č. 7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
EDC úloha k řešení č. 6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
MĚŘENÍ EMISÍ ZÁŽEHOVÉHO MOTORU.
Ovládací jednotka zkušební stanice NC108
Sériová diagnostika, diagnostické přístroje
EDC úloha k řešení č. 8 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Měření emisí u zážehového motoru
Autoevaluace v práci učitele
Vstřikovače vznětových a zážehových motorů
Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. Druhá úroveň Třetí úroveň Čtvrtá úroveň Pátá úroveň Klepnutím lze upravit styly předlohy textu. –Druhá úroveň.
Střední škola automobilní Jihlava. SŠA Jihlava pilotní škola Střední škola řemesel a služeb Moravské Budějovice Střední škola řemesel a služeb Velké Meziříčí.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek III. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Palivová soustava vznětového motoru OB21-OP-STROJ-SMV-JEŘ-U
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Snímače v motorových vozidlech II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Název: Přesah vložek válců Autor: Šnejda Karel
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor: Jiří Votánek Název: Výměna diodového bloku alternátoru 14V/55A Tematická oblast: Elektrotechnika motorových.
Název: Měření kompresního tlaku Autor: Šnejda Karel Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Ročník: 3. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.2 Obvyklé závady elektrických.
Název: Měření průběhu proudu na vstřikovači CR Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Palivová soustava vznětového motoru Tato soustava je jedna z nejdůležitějších pro funkčnost motoru. Palivem pro vznětový motor je nafta. Skládá se ze.
Krok za krokem ke zlepšení výuky automobilních oborů CZ.1.07/1.1.26/ Švehlova střední škola polytechnická Prostějov.
Název:Diagnostika tlaku paliva vznětového motoru. Autor:Bc. Jan Spurný Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh s nezahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 4. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Název:Kontrola otáček motoru Autor: Bc. František ŘEHOUT Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Diagnostika motorových vozidel Ročník:IV.
Název:Základy systémů ABS a ASR Autor:Ing.Karel Hrádek Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Brzdy Ročník:druhý Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název:Převodovka Škoda Fabia (MQ 200/02T) Autor:Ing. Jan Fau Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Převodné ústrojí - převodovky Ročník:třetí.
Název: Úprava konců vodičů Autor: Pavel Moravec Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Úvod do elektroinstalací Ročník: 1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Název: Měření spotřeby paliva při plném výkonu se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové.
Název: Měření spotřeby paliva na volnoběh se zahřátým motorem Autor: Petr Hart, DiS. Název SŠ:VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast:Zážehové motory.
Název: Vyhledání odporu snímače ABS v aplikaci ESI - Tronic Autor:
Tato prezentace byla vytvořena
Název: Měření spotřeby paliva při jízdě z
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor:
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
Název: Vodní díla, vodní turbíny Autor: Ing. Lenka Kurčíková
Název: Kontrola lambda sondy
Technické prostředky v požární ochraně
Název prezentace (DUMu): Seřízení zapalování
Nový motor JCB ECOMAX Tier 4i – lepší využití paliva, zlepšený průběh výkonu a kroutícího momentu
Název: Skener profilu ráfku RimScan Autor: Lubomír Kunt
Název: Nastavení rozvodů Autor: Šnejda Karel
Název: Kontrola odporu vstřikovacího ventilu Autor: Petr Karbulka
Název: Výrobní postup hrací kostky Autor: Adam Burda
Název: Statický předvstřik Autor: Šnejda Karel
Název prezentace (DUMu): Úvod do zapalování, rozdělení, pojmy
Měření indukčnosti.
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor:
Název: Diagnostika žhavení Autor: Drahomír Soukup
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Autor: Mácha Jaroslav
Transkript prezentace:

Název: Diagnostika vstřikovače vznětového motoru Autor: Bc. Jan Spurný Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická Tem. oblast: Diagnostika motorových vozidel Ročník: IV. Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0504 Datum vzniku: 20. 05. 2013

Anotace Pracovní postup diagnostiky vstřikovače vznětového motoru (vysokotlaký systém Common – Rail) prostřednictvím zpětného vedení paliva.

Diagnostické zařízení Bosch

Vyjmeme pojistku zpětného vedení paliva vstřikovače

Odpojíme zpětné vedení všech vstřikovačů - obr. 1

Odpojíme zpětné vedení všech vstřikovačů - obr. 2

Připojíme vedení k odměrným nádobám

Spustíme motor na volnoběžné otáčky

Provedeme kontrolu hladiny paliva v odměrných nádobách

Porovnáme rozdíl hladin jednotlivých vstřikovačů – stav dobře

Porovnáme rozdíl hladin jednotlivých vstřikovačů – stav špatně