XIII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY/ NOVINKY V HEMATOLOGII

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novinky v klinické biochemii III 24. – 26. dubna 2009 v Akademickém a univerzitním centru Nové Hrady (v prostorách zámku) Srdečně vás zveme na kurz.
Advertisements

Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Zdravotní péče o bezdomovce z pohledu zdravotnického zařízení
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PACIENTŮ S. IDIOPATICKÝMISTŘEVNÍMI
Triplicitní nádorové onemocnění (kazuistika)
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
I. Odborné setkání studentů lékařských fakult na téma “Aktuality v diagnostice a léčbě interních onemocnění - kardiologie, kardiochirurgie, gastroenterologie,
(MNOHOČETNÝ) MYELOM.
Potřeby rodin dětí a mládeže s onkologickým onemocněním Studentská vědecká konference České Budějovice Mgr. Hana Burkertová.
Mezioborová spolupráce v pneumoonkologii
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný.
Darja Hrabánková Navrátilová
Centrum MU pro klinický výzkum kvality života (CEQOL)
Bortezomib - první inhibitor proteazomu v klinické praxi Souhrnná zpráva o programu VIP (Velcade Initiation Program) Zahájení: Ukončení:
DOSTUPNOST LÉKŮ V ČR © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Výchovný ústav, dětský domov se školou, základní škola a střední škola Dřevohostice pořádá 13. ročník turnaje v nohejbalu trojic a dvojic KDY: ve středa.
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat Thalidomid pro.
Současné možnosti symptomatické léčby kašle M.Tomíšková, J.Skřičková, J. Kaplanová Klinika nemocí plicních a TBC, Brno XII. brněnský den paliativní mediciny.
Psychiatrie, její postavení a organizace psychiatrické péče (bakalářské a magisterské studium) Česková E., Psychiatrická klinika LF MU a FN Brno definice.
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Nadační fond Modrá kotva Základní informace. Nadační fond Modrá kotva (NFMK) byl založen s cílem získávat prostředky pro podporu výzkumu a klinického.
Transplantace kmenových buněk krvetvorby u maligních onemocnění krvetvorby Klinika dětské hematologie a onkologie 2. LF UK a FN v Motole.
Od nejhorší k nejlepší prognóze Akutní promyelocytární leukemie (APL)
Konference prezidia ČAS Karlovy Vary
Ambulance léčby bolesti
Things we knew, things we did… Things we have learnt, things we should do Kvalita života po protinádorové terapii Kateřina Kubáčková Odd. onkologie a radioterapie.
Školení Špindlerův Mlýn – „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Úhel pohledu algeziologa Vztah paliativní medicíny a léčby bolesti Dana Vondráčková Subkatedra léčby bolesti.
Konference a soutěže. Konference Škola a drogy 2014 pořádá SANANIM ve spolupráci s Prev-centremPrev-centrem Konference se uskuteční ve dnech října.
Inspirováno přednáškou Doc. MUDr. Ondrejčáka, CSc.
Konference se zaměřením na náhradu funkce ledvin a péči o dialyzovaného pacienta Jihlava
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Případ 10 E. Krejčí Sklíčkový seminář Ústavu patologie FN Brno a Oddělení patologie MOÚ, Telč,
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 3. a Konečná informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
IX. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 4. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
XI. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 2. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne v hodin bude následovat společenský.
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY 3. a První informace Společenský večer Po skončení přednášek dne bude následovat společenský večer.
VETMEETING ROČNÍK. VETMEETING HOTEL JEZERKA, SEČ.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Léčba refrakterní CLL ibrutinibem - kazuistika Seminář Novinky v léčbě lymfoproliferací, Hradec Králové, Pavel Vodárek IV. interní hematologická.
Projektem Tulipánový měsíc chceme „přinést s jarem i naději“ všem, kdo se osobně či v blízkém okolí setkávají s onkologickým onemocněním.
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Paliativní péče a nemocný s lymfomem
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Novinky v hematologii Seminář Místo konání v pátek
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4
XI. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
X. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Pozvánka Brno, Filosofická fakulta, A. Nováka 1
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Mons. Jan Vokál biskup Královehradecké diecéze
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
FYZIOLOGIE PATOFYZIOLOGIE DIAGNOSTIKA
JAK POMÁHÁ INOVATIVNÍ LÉČBA PACIENTŮM
REALITA HEMATOLOGICKÝCH NÁDORŮ A DALŠÍCH ONEMOCNĚNÍ KRVE V ČR Doc. MUDr. Jaroslav Čermák, CSc. Ústav hematologie a krevní transfuze, Praha.
Jak se léčí MM v ČR = data z Registru Monoklonálních Gamapathií (RMG)
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Boj o pacienta, boj o peníze
Národní diabetologický program (NDP)
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
XII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY
Vážené kolegyně, kolegové, příznivci…..
Česká revmatologická společnost a Česká lékařská společnost J. E
Klinická homeopatie začíná na poli
Účast na vzdělávání a výkony škol
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Transkript prezentace:

XIII. BRNĚNSKÉ HEMATOLOGICKÉ DNY/ NOVINKY V HEMATOLOGII 1. 11. 2018 Místo konání BW Hotel International Husova 16, Brno, Česká republika . Kredity Vzdělávací akce je pořádána dle Stavovského předpisu číslo 16 České lékařské komory. Účast na semináři bude ohodnocena kredity ČLK, kredity KVVOPZ ČR a České asociace sester. Organizační zajištění: Nadační fond „Pomoc lidem s leukémií“ při Interní hematologické a onkologické klinice FN Brno a LF MU Jihlavská 20, Brno 625 00 Pořádá Interní hematologická a onkologická klinika FN Brno a LF MU a Oddělení klinické hematologie FN Brno a LF MU, Česká leukemická skupina – pro život ve spolupráci s a Univerzitním leukemickým centrem. Jak se přihlásit? Zasláním návratky na adresu: Jarmila Mouková, Fakultní nemocnice Brno, Interní hematologická a onkologická klinika FN Brno a LF MU, sekretariát, Jihlavská 20, 625 00 Brno, tel. 532 23 36 42. E-mailem na adresu: moukova.jarmila@fnbrno.cz. Prosíme o registraci nejpozději do 19. 10. 2018. Konference je bez konferenčního poplatku. Ubytování – smluvní ceny Hotel International****, Husova 16, Brno, tel.: 542 122 811, reservation@hotelinternational.cz, cena 1/1 Business – 2.650,- Kč vč. snídaně, 1/2 Business - 3. 000,- Kč vč. snídaně Garni Hotel Vinařská, Vinařská 5, Brno, tel. č.: 549 49 2705, hotel.vinarska@skm.muni.cz, cena 1/1 vč. snídaně – 1.000,- Kč, 1/2 vč. snídaně – 1.400,- Kč. Při rezervaci uvést – smluvní ceny s Masarykovou univerzitou, rezervováno Jarmilou Moukovou. První informace

Blok I Blok III Blok II 12:00 – 14:00 Příjezd účastníků a oběd v místě konání semináře Blok I 14:00 – 14:05 Úvodní slovo J. Mayer 14:05 – 14:25 Vrozené predispozice k hematologickým malignitám existují: přehled poznatků a vlastní nálezy. M. Doubek, J. Trizuljak, J. Mayer, K. Staňo Kozubík, M. Pešová, L. Radová , Š. Pospíšilová, Brno 14:25 – 14:40 Akutní myeloidní leukemie a „next generation sequencing“: zcela nový pohled na patogenezu onemocnění. Z. Ráčil, J. Mayer, A. Folta, I. Ježíšková, Z. Šustková, L. Semerád, Brno 14:40 – 14:55 Akutní lymfoblastická leukémie u dospělých pacientů: nové léky a léčebné protokoly. F. Folber, Brno; C. Šálek, Praha; M. Doubek, Brno 14:55 – 15:10 Chronická myeloidní leukemie a pět léků – který vybrat? Nebo žádný? D. Žáčková, Z. Ráčil, T. Jurček, B. Weinbergerová, L. Semerád, Z. Šustková, J. Mayer, Brno 15:10 – 15:25 Chronická lymfatická leukémie: převratné novinky v patogeneze a terapii z poslední doby. M. Doubek, J. Mayer, A. Panovská, Y. Brychtová, Š. Pospíšilová, Brno 15:25 – 15:50 Přestávka Blok II 15:50 – 16:05 Urgentní situace u nemocných léčených antikoagulancii. J. Michalcová, M. Penka, Brno 16:05 – 16:20 Laboratorní diagnostika netózy. M. Stejskalová, L. Říhová, Brno 16: 20– 16:35 Pozice ITI v léčbě hemofilie dospělých. P. Smejkal, G. Romanová, Brno 16:35 – 16:50 Monoklonální gamapatie v dopadu změny hemostázy. M. Řiháček, D. Chytrá a kol., Brno 16:50 – 17:05 Hodgkinova choroba: je možné další zlepšování prognózy? J. Michalka, A. Janíková, Z. Král, Brno 17:05 – 17:20 Přehled posledních velkých studií u difuzního velkobuněčného lymfomu. Jak koho léčit? A. Janíková, Brno 17:20 – 18:00 Přestávka Blok III 18:00 – 18:15 Mnohočetný myelom: přehled posledních velkých studií, které ovlivňují každodenní léčbu nemocných. L. Pour, Z. Adam, M. Krejčí, V. Sandecká, M. Štork, Brno 18:15 – 18:30 Co je nového u imunní trombocytopenie (ITP)? L. Červinek, Brno 18:30 – 18:45 T lymfocyty s chimerickým receptorem (CAR): revoluce v imunoterapii nádorů. M. Šmída, J. Mayer, Mančíková V., Brno