„100“ let společného stravování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_20 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. –
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Komenský by se radoval aneb škola hrou
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Jak se (ne) stát závislákem! „Jak se (ne) stát závislákem !“ je interaktivní výchovný program pro „….náctileté“ s tématikou primární prevence některého.
Vize, Strategie, Cíle.
Úvodní stránka.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
ARCHIMEDIÁDA Základní škola Bratří Čapků 1332 Ústí nad Orlicí.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
INFORMAČNÍ SYSTÉMY Semestrální projekt 2013/2014 Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Motivace ve výuce přírodopisu
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
vlastní hodnocení školy
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Talent marketingových komunikací. O firmě Restaurace s ubytováním Údolí vizovických vrchů, cca 15 km od Zlína Postaveno v roce 1747 jako sirnaté lázně.
Představujeme vám LP catering & events s.r.o. moderní, dynamickou, stále rostoucí společnost působící na gastronomickém trhu nejen po celém Moravskoslezském.
Komunitní a otevřená škola
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Naučíme vás komunikovat ?!
1 Největší Běžecký závod pro studenty středních škol v ČR 14 semifinálových závodů v centrech měst v celé ČR Finálový závod v rámci Volkswagen klasického.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ: Semestrální projekt Podmínky udělení zápočtu Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení.
Christian College Představení projektu. Co jsme zač  Skupina lidí, kteří zakládají křesťanskou VŠ v České republice.  Jde o ekumenický projekt.  Soukromá.
Teambuilding - úvod Doc.PaedDr.Marie Blahutková Ph.D. Fakulta sportovních studií Katedra společenských věd ve sportu.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
_ KOMUNIKAČNÍ A MEDIÁLNÍ STRATEGIE KAMPANĚ NA 1.
Představení projektu Ing. Martin Pokorný a řešitelský tým VŠB-TU Ostrava.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
Prezentace výsledků projektu Centrum občanského vzdělávání CZ.1.07/1.2.00/
EXPO 2015, Milán (IT), Nabídka spolupráce na prezentaci Jihomoravského kraje.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Praktické zkušenosti z Českého systému kvality služeb Specializované pracoviště ČSKS Výroční konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách
Zhodnocení uplynulého ročníku soutěže
ALD Automotive Fleet Awards 2017 Firemní auto roku 2017
Spotřební koš ve školním stravování
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
ALD Automotive Fleet Awards 2017 Hankook Firemní auto roku 2017
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
„100“ let společného stravování
Školní knihovny součástí krajského systému knihoven (?)
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Mgr. Dominika Pudilová manažerka projektu
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
„100“ let společného stravování
Transkript prezentace:

„100“ let společného stravování Zaměřeno na … školní jídelny & studenty Prezentace kvality českého školního stravování.

Cíle projektu Ukázat kvalitu českého školního stravování. Zdůraznit skvělou a náročnou práci českých školních jídelen. Vyvrátit mýty o školních jídelnách. Zlepšit komunikaci mezi strávníky a stravovacím zařízením. Posunout školní stravování vpřed. Motivovat školy a jídelny být inovativními a aktivními i po skončení soutěže. Zapojit žáky a studenty do zábavných a vzdělávacích aktivit.

O projektu Projekt „100 let“ reaguje na události „50 let školního stravování“ z roku 2013 a „70 let existence školních jídelen“, která proběhla médii v roce 2015. Je známo, že historie českých školních jídelen sahá mnohem dále za pomyslné hranice 20.století a proto jsme začali pátrat po jejich kořenech. Fakta, která jsme zjistili, budou prezentována v rámci oslav „100 let vzniku 1. Republiky“. Toto výročí je ideálním k připomenutí a zkoumání toho, jak školní stravování vypadalo před více než 100 lety, jakými změnami prošlo až do dnešní podoby, a pro vize do budoucnosti. Oslavme českou kvalitu školní stravy tam, kde vznikla … ve školních jídelnách.

1 jídelna – 8 studentů – 8 úkolů Start: říjen 2018 Cíl: červen 2019 Úkoly poskytují dostatek prostoru pro kreativitu zaměstnanců ŠJ a studentů, kteří sami stanoví, v jakém rozsahu úkoly splní. Školní jídelna společně se studenty vytváří tematická denní menu, program, výzdobu … pro své strávníky. Škola a její zaměstnanci poskytují prostor a podporu ke splnění tematických úkolů. ŠJ a školní tým tak dohromady tvoří „100tým. 1. Máme to na talíři už 100 let. 2. Posezení s pamětníky aneb „Dědečku, vyprávějte…!“ 3. Slavíme se školní jídelnou. 4. Dobroty našich babiček. 5. Už jsi někdy jedl ...? 6. Večeře na téma: „...“ – večeře pro veřejnost 7. Barvy a vůně ve školní jídelně. 8. Jdeme do finále! ÚKOLY

Úkoly v kostce 100 tým před zahájením události obdrží manuál k úspěšnému splnění úkolů. Ten se skládá ze dvou částí, části povinné a dobrovolné. Povinná část je vždy tematický jídelníček a tematický základní program. Dobrovolná část je program, který rozvíjí program základní. Jednotlivé úkoly jsou bodovány nezávislou porotou z mnoha hledisek. Vyhrává 100tým s nejvyšším počtem bodů. 100tým nemusí splnit všechny úkoly – rozsah i samotné splnění úkolu je dobrovolné. Máme to na talíři už 100 let. - vlastní zahájení 100let v režii 100týmu 2. Posezení s pamětníky aneb „Dědečku, vyprávějte…!“ - posezení s pamětníky, povídání nejen o historii školních jídelen 3. Slavíme se školní jídelnou. - svátky či významné dny; Vánoce, Valentýn, 1.letní den … zvolte si sami, co chcete oslavit 4. Dobroty našich babiček. - tradiční česká kuchyně našich babiček, prababiček, … 5. Už jsi někdy jedl ...? - představení nových či ne příliš oblíbených surovin atraktivní formou 6. Večeře na téma: „...“ – večeře pro veřejnost; jediná událost nad rámec pracovní doby 7. Barvy a vůně ve školní jídelně. - jiné kultury, jiné národy, jiné zvyky 8. Jdeme do finále! - ukončení oslav 100 let společného stravování – detaily budou oznámeny včas během školního roku

Co to tedy znamená pro ŠJ? Stále se dodržují normy a plnění spotřebního koše. Každá školní jídelna tematicky upravuje denní menu dle úkolu, vše se děje během běžného provozu, není nutné dělat něco nad rámec– avšak, je čistě na vedoucí jídelny a jejich pracovnících, jak moc se do soutěže zapojí. zlepšení image, získání nových strávníků, zlepšení vztahů s učiteli, vedením školy a strávníky, prostor ukázat svou práci, zviditelnění v rámci celé ČR atraktivní ceny pro zaměstnance školní jídelny a vybavení ŠJ od partnerů události ŠKOLNÍ JÍDELNA účastí získá:

Jakou roli zde hraje škola? Sestavuje osmi členný školní tým. Škola jako taková zde má program pro své žáky a studenty na téměř celý školní rok. Škola vytváří podmínky, za kterých je možné úkoly splnit. Škola je zde v podstatě opěrná zeď, která poskytuje prostor, popřípadě vlastní nápady a pomáhá je realizovat. Jedním z cílů projektu je vzájemná komunikace mezi školou, školní jídelnou a strávníkem. Je tedy v zájmu školy podporovat jídelnu a školní tým v plnění úkolů. zlepšení image, zviditelnění, ukáže rodičům, že se dějí věci nad rámec, zviditelnění a zatraktivnění středoškolských studijních oborů, možná spolupráce mezi školami, nové zkušenosti atraktivní ceny pro zaměstnance a ředitele školy, pomůcky a vybavení do školy od partnerů události ŠKOLA účastí získá

Aktivní článek 100týmu – školní tým. Školní tým se skládá z osmi žáků/ studentů, kteří se dobrovolně zapojí do události 100 let. Komunikují se školní jídelnou a školou a společně s nimi plní jednotlivé úkoly. Primárně se stará o výzdobu a záznam z akcí pořádaných 100týmem. Tyto záznamy jsou jedním z výstupů, na základě kterých se hodnotí a bodují jednotlivé 100týmy. Školní tým je ten, kdo prezentuje 100tým, hlídá FB události – kde probíhají bonusové soutěže a zároveň hlídá web události, přes který odesílá podklady k hodnocení a který je základním komunikačním médiem události a zdrojem všech informací. možnost vyzkoušet si aktivity, které se ve výuce běžně nevyskytují, bohaté zkušenosti, motivující ceny ŠKOLNÍ TÝM účastí získá:

Hodnocení a ceny 8 porotců Bodování 1 – 5 ( 1 nejhorší, 5 nejlepší) Každý má k dispozici 8 bonusových bodů pro každý úkol (lze udělit 1 družstvu nebo rozdělit) Vyhrává tým s nejvyšším celkovým počtem bodů. Cena veřejnosti. Ceny vyhrávají … Školní tým, škola, zaměstnanci školy, zaměstnanci jídelny, vedoucí jídelny, jídelna

Pomáháme zlepšovat školní stravování … SPOLEČNĚ. Jsme ryze česká společnost, Veřejná informační služba, spol. s.r.o. . Na trhu působíme více jak 27 let, vyvíjíme nástroje pro školní jídelny, pořádáme nesčetně seminářů, školení a jiných akcí zaměřených na stravovací zařízení a jejich zaměstnance. Naším motem a vizí je posouvat školní stravování vpřed. Naší vizi naplňujeme vším co děláme, tedy i projektem „100 let společného stravování“. Pomáháme zlepšovat školní stravování … SPOLEČNĚ. Autor a manažer projektu Veronika Tůmová tumova@visplzen.cz tel.:604 990 615 www.visplzen.cz