VY_32_INOVACE_113_Fyzika_zrcadla

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Advertisements

Zrcadla kulová Druhy: 1. dutá 2. vypuklá o o.
Světelné jevy Zrcadla kulová Ing. Irena Mrazíková
Zrcadla v praxi Zrcadla nemusí být jen rovinná.
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo : Název výukového materiálu: Tematický okruh:
Vypuklé zrcadlo Erik Bambušek Ondřej Pavelka.
Světelné jevy Zrcadla kulová Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Digitální učební materiál
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ EU peníze školám MODERNÍ ŠKOLA – ZKVALITNĚNÍ VÝUKY Registrační číslo GP: CZ.1.07/1.4.00/ Č.j.: 14863/ Tento.
Světlo se po dopadu na jiné optické prostředí
19. Zobrazování optickými soustavami
Kulová zrcadla duté – světlo odráží vnitřní povrch kulové plochy
Fyzika 8. ročník Světelné jevy Anotace
GEOMETRICKÁ OPTIKA 06. Zrcadla
Pavel Vlček ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_343
Odraz světla na rovinném zrcadle
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_609_F7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Fyzika Ročník: 7.
Zákon odrazu, zrcadla Autor: Mgr. Eliška Vokáčová
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Radomír Tomášů Název šablonyIII/2.
VY_32_INOVACE_14 - ODRAZ SVĚTLA A ZRCADLA
Vypuklé kulové zrcadlo
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_607_F7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Fyzika Ročník: 7.
S VĚTELNÉ JEVY. S VĚTELNÉ ZDROJE Vidíme jen ty předměty, ze kterých přichází do našeho oka světlo. Světelné zdroje – světlo vyzařují (Slunce, žárovka)
Světelné jevy Zrcadla Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Pionýrů 400, Frýdek – Místek
OPTIKA ZRCADLA A ČOČKY VY_32_INOVACE_17 - ZRCADLA A ČOČKY.
Odraz světla.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_608_F7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Fyzika Ročník: 7.
úhel dopadu = úhel odrazu Zákon odrazu Zrcadla  Využívají odrazu světla.  Do oka pozorovatele dopadají odražené paprsky, mozek ovšem „protahuje paprsky.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_612_F7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Fyzika Ročník: 7.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Zobrazení zrcadlem a čočkou
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Kulová zrcadla - dutá
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_20_ Test – odraz světla Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_60_ZRCADLA TEMA: FYZIKA ČÍSLO.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 12 Anotace.
pokusně určí rozdíl mezi dutým a vypuklým zrcadlem dokáže uvést příklad jejich využití v praxi Zrcadla Zpracovala: ing. Alena Pawerová.
ODRAZ SVĚTLA NA ZRCADLE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_09_32.
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Rozdělení kulových zrcadel na dutá a vypuklá. Zobrazení kulovými zrcadly.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Libor Zemánek NÁZEV: Zrcadla v praxi TÉMATICKÝ CELEK: Elektromagnetické.
PaedDr. Jozef Beňuška ZOBRAZOVÁNÍ ODRAZEM NA KULOVÉ PLOŠE aneb Kdy se v zrcadle vidíme převrácení.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_10 Fyzika - duté zrcadlo Autor: Jana Pěničková Období:
O DRAZ SVĚTLA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_15 Odraz.
Duté zrcadlo Autor: Mgr. Alena Víchová Škola: Střední umělecká škola v Ostravě Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Číslo dum: VY_32_INOVACE_FYZ_1_10.
VY_32_INOVACE_110_Fyzika_elektrické_ energie Mgr. Václav Černý ZŠ Speciální, Šafaříkova 991, Litvínov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_111_Fyzika_výpočet_ceny_spotřebované_elektrické_energie
VY_32_INOVACE_119_Fyzika_měření_času
Souhrnné otázky, Světelné jevy
Mgr. Eliška Nováková ZŠ a MŠ Nedašov
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Zobrazení předmětu rovinným zrcadlem Vypracoval: Lukáš Karlík
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_102_Fyzika_zvuk_I
Zobrazení zrcadlem dutým.
Co už víme o světle, odraz světla, kulová zrcadla
VY_32_INOVACE_101_Fyzika_baterie
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Duté zrcadlo Autor: Mgr. Alena Víchová
VY_32_INOVACE_109_Fyzika_elektrárny_II
Optika – druhy zrcadel.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Riskuj - optika 2
Třída 3.B 3. hodina.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_113_Fyzika_zrcadla Mgr. Václav Černý ZŠ Speciální, Šafaříkova 991, Litvínov Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1535

Anotace: žák získává základní informace o druhu a využití zrcadel. Získané základní poznatky jsou zároveň ověřeny. Klíčová slova: rovinné zrcadlo, duté zrcadlo, vypuklé zrcadlo, reflektor. Speciální vzdělávací potřeby: interaktivní tabule nebo PC. Rozvíjení klíčových kompetencí: kompetence k učení, kompetence k řešení problémů. Cílová skupina: žák. Stupeň a typ vzdělávání: základní škola praktická, druhý stupeň.

Zrcadla Zrcadla odrážejí světlo do jednoho směru. Zrcadla používáme: - k dívání se na sebe - k dívání se za sebe - k dívání se za roh

Zrcadla Zrcadla používáme také pro zábavu např.: - zrcadlové bludiště Spojením více zrcadel vzniknou zařízení, jako je: - periskop - hvězdářský dalekohled

Zrcadla rozdělujeme na: Odraz v tomto zrcadle je stejně veliký jako skutečnost. Rovná zrcadla Odraz v tomto zrcadle je zvětšený. Využívá se např. v lékařství, v kosmetice… Dutá zrcadla Odraz v tomto zrcadle je zmenšený. Využívá se např. na křižovatkách… Vypuklá zrcadla

reflektor Duté zrcadlo je zde využíváno k nasměrování světla do jednoho místa. Využívá se především ve světlech automobilů. V zařízeních určených ke svícení, jako jsou baterky či reflektory.

duté vypouklé rovné Prokaž znalosti Jaké zrcadlo využijeme na nepřehledné křižovatce? duté vypouklé rovné

Pravda Nepravda Vypouklé zrcadlo odražený obraz zmenšuje. Prokaž znalosti Vypouklé zrcadlo odražený obraz zmenšuje. Pravda Nepravda

Prokaž znalosti Jaká zrcadla využívá Reflektor? rovná dutá vypouklá

Prokaž znalosti Kdo využívá toto zrcadlo? kosmetička zubař Policie ČR

Konec

Použité zdroje Klipart – www.office.microsoft.com vlastní

Výborně