Vzdělávací aktivity v rámci projektu Naplňování cílů KAP LK I.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje CZ /0.0/0.0/15_002/ Regionální stálá konference 27. dubna 2016.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Evropské jazykové portfolio v praxi TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Tematické setkání KAP Jihomoravského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
Tematické setkání KAP Ústeckého kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská,
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
1. veřejný workshop Místní akční plán ORP Sokolov
Dokument KAP MSK - obsah
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
Ing. Kateřina Lichtenberková
Platformy projektu KAP LK
Školy jako centra celoživotního učení KAP MSK
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Hlavní město praha a integrace cizinců
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Implementace Krajského akčního plánu Jihočeského kraje I
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Průběh čerpání - Šablony pro SŠ/VOŠ I..
Klíčová témata projektu
Program celoživotního učení Comenius
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
reg. číslo projektu: ​ CZ /0.0/0.0/17_052/
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Inovace VOV informace o projektu
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Aktuální informace o MAP vzdělávání na Broumovsku II
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Vzdělávací aktivity v rámci projektu Naplňování cílů KAP LK I. 14. červen 2018 Heřmanice v Podještědí Mgr. Štefková Jana, Mgr. Antošová Jana metodičky projektu KAP LK

Vzdělávací aktivity KAP LK

Tematická setkávání platforem Platforma „Vzdělávání pro všechny“(Antošová Jana) – 108 osob Rozvoj kariérového poradenství Podpora inkluze Platforma „Volba povolání“ (Antošová Jana) – 62 osob Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů Rozvoj škol jako center dalšího profesního vzdělávání Platforma „Rozvoj osobnosti“ (Provazníková Anna) – 84 osob Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě Zkvalitnění péče o žáky nadané a talentované    Platforma „Rozvoj kompetencí“(Provazníková Anna) – 138 osob Rozvoj výuky cizích jazyků Čtenářská a matematická gramotnost Platforma „Přírodovědné a technické vzdělávání“ (Štefková Jana) – 162 osob Podpora polytechnického vzdělávání ICT kompetence společné workshopy či semináře otevřené pro široký okruh relevantních aktérů působících ve vzdělávání slouží pro diskuzi důležitých témat vzdělávání navázání spolupráce k řešení stávajících problémů výměna zkušeností aktuality k dané problematice vzdělávání se v novinkách v dané oblasti

Zrealizované … Nejedná se o náhodně vybrané vzdělávací akce. Všechny akce jsou plánovány s ohledem na naplnění vytipovaného cíle/cílů v daném tématu.

„Konference ke čtenářské gramotnosti“ Co: 4. setkání platformy „Rozvoj kompetencí“ Kdy: 6. 2. 2018 Kdo: NÚV, KVK Liberec, Pomáháme školám k úspěchu, TUL, Knihovna Václava Havla, TUL, Erik Tabery představení P-KAP v rámci NÚV Krajská vědecká knihovna v Liberci - praktické informace o nabídce i praktickém využití vzdělávacích projektů pro školy The Kellner Family Foundation - projekt Pomáháme školám k úspěchu: zaměřen na ZŠ, práce se čtenářským kontinuem, aktivní metody učení, vzájemné učení učitelů, festival didaktické inspirace Didacta Magna (duben, Karviná), jednou z modelových škol ZŠ Ostašov, Liberec Alex Röhrich (KČL FP TUL) - akademická přednáška (kritická analýza textu) Michael Žantovský (Knihovna Václava Havla) - Václav Havel jako literát a jeho místo v dnešním vzdělávání, popularizační projekt Číst Havla (praktické využití na Doctrina – Podještědském gymnáziu s.r.o.) tematická diskuse s šéfredaktorem týdeníku Respekt Erikem Taberym

„Robotika pro střední školy“ Workshop: „Robotika pro střední školy“ Co: 4. setkání platformy „Přírodovědné a technické vzdělávání“ Kdy: 7. 2. 2018 Kdo: Mgr. Martin Gembec, AV Media, a.s. možnosti využívání robotických stavebnic v neformálním vzdělávání nejen středoškoláků teoretický úvod: základní pojmy, vhodné vzdělávací oblasti a vzdělávací obory, kde lze robotické stavebnice prakticky uplatnit lektor Martin Gembec: vlastní zkušenosti, praktické rady ohledně organizace výuky s robotickými stavebnicemi i samotné žákovské práce představení soutěže Vex Challenge Ringmaster. hlavní část workshopu byla zaměřena prakticky – účastníci dostali k dispozici robotické stavebnice a pod vedením lektora sami sestavovali a programovali roboty podle přiložených návodů i dle vlastní fantazie

„Společně a jednoduše“ Konference: „Společně a jednoduše“ Co: 4. setkání platformy „Vzdělávání pro všechny“ Kdy: 14. 2. 2018 Kdo: KÚLK, NÚV, PPP/SPC Semily, NIDV, SZŠ Turnov, … aj. 1. tematický blok – Inkluzivní vzdělávání (KÚLK – ŠIK, NÚV – garant intervence, PPP/SPC Semily – inkluze studentů s PAS, NIDV – projekt APIV) 2. tematický blok – Vzdělávání cizinců (Centrum na podporu integrace cizinců + Střední zdravotnická škola Turnov) 3. tematický blok – Vzdělávání nadaných (KÚLK – projekt NAKAP LK I, PPP a SPC Semily – diagnostika nadání, NIDV - KSPN, poradkyně a lektorka v oblasti nadání - nejčastějších komplikací ve výchově, vzdělávání nadaných)

„Práce s nesourodou skupinou ve výuce NJ “ Seminář: „Práce s nesourodou skupinou ve výuce NJ “ Co: 5. setkání platformy „Rozvoj kompetencí“ Kdy: 21. 3. 2018 Kdo: Hueber Verlag žáci ZŠ, SŠ, VŠ na různé jazykové úrovni – praktické rady, jak se s tím vypořádat, materiály k usnadnění přípravy partnerem akce a zprostředkovatelem lektorky Mgr. Jany Nálepové, Ph.D. bylo nakladatelství Hueber Verlag Kurz byl akreditovaný.

„Moderní technologie v AJ“ Seminář: „Moderní technologie v AJ“ Co: 6. setkání platformy „Rozvoj kompetencí“ Kdy: 3. 4. 2018 Kdo: Oxford University Press využití moderních informačních a komunikačních technologií (ICT) ve výuce AJ praktické zaměření, vyzkoušení aplikací a dalších nástrojů využitelných v hodinách angličtiny. využívání sociálních sítí nové aspekty práce obecně použití moderních technologií ve výuce partnerem akce a zprostředkovatelem lektorky Mgr. Dagmar Škorpíkové bylo nakladatelství Oxford University Press. Kurz byl akreditovaný.

Veletrh „Technologie do škol 2018“ Co: 5. setkání platformy „Přírodovědné a technické vzdělávání “ Kdy: 24. 4. 2018 2. ročník odborné konference s doprovodnou výstavou Odborná konference na obecná témata (konzultant MŠMT, zástupci NÚV, ČSKI, DZS, Microsoft a Google) Tematické workshopy (praktické ukázky, aplikace, portály pro školy) Doprovodná výstava (možnost prohlédnout si HW, vyzkoušet SW)

Plánované …

„Kariérní plánování a osobní rozvoj“ Workshop: „Kariérní plánování a osobní rozvoj“ Co: 3. setkání platformy „Volba povolání“ Kdy: 26. září 2018 Kdo: Salmondo CZ, s.r.o. představení komplexního webového systému pro kariérní plánování a osobní rozvoj všech studentů přehled profesí a VŠ škol psychologické testy … aj. Služba umožňující zmapovat strukturu osobnosti, zájmy, schopnosti a další prvky vlastní individuality, za pomoci inteligentních nástrojů naplánovat životní cíle a motivovat se k jejich naplňování.

„Podpora dalšího vzdělávání“ Konference: „Podpora dalšího vzdělávání“ Co: 4. setkání platformy „Volba povolání“ Kdy: říjen 2018 Kdo: NÚV, Česká zemědělská univerzita v Praze, UK Praha Koncept CŽU v ČR Podpora dalšího vzdělávání (legislativa, projekty, … ) Vzdělávání starší generace (50+) Mezigenerační vzdělávání 1. Koncept celoživotního učení v ČR (současný pohled na možnosti poskytování dalšího vzdělávání) - PhDr. Jany Bydžovská 2. Podpora dalšího vzdělávání (legislativa, projekty, poskytování DV v Evropských státech a v ČR) - PhDr. Jany Bydžovská 3. Mezigenerační vzdělávání - PhDr. Michal Šerák, Ph.D. (Univerzita Karlova Praha) 4. Vzdělávání starší generace - PhDr. Lucie Smékalová, Ph.D. et Ph.D. (Česká zemědělská univerzita v Praze)

Workshop: „5. dvoudenní workshop pro ředitele SŠ a VOŠ v Libereckém kraji“ Kdy: 22. a 23. listopadu 2018

KAP LK na EDULK.cz

KAP LK na Facebooku Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje (veřejná skupina) Veřejná skupina – více než 100 členů

Naplňování cílů KAP LK I.

Nadcházející harmonogram projektu KAP LK do konce roku 2018 Dvoudenní workshop s řediteli SŠ/VOŠ Platforma CŽU Dvoudenní workshop s řediteli SŠ/VOŠ Platforma Polytechnika Platforma Kariérové poradenství červen 2018 září 2018 říjen 2018 listopad 2018 prosinec 2018 KAP LK – vnitřní aktivity Výběr nového metodika Průběžná evaluace Ideálně muž  průběžně – prosinec 2018

Harmonogram projektu KAP LK od ledna 2019 do června 2019 Dvoudenní workshop s řediteli SŠ/VOŠ Vzdělávací projektové volno ? leden 2019 – červen 2019 KAP LK – vnitřní aktivity Evaluace - vyhodnocení naplnění cílů z KAP LK I. Evaluace - vnitřní evaluace projektu leden 2019 – červen 2019

Naplňování cílů KAP LK I. Průběžná evaluace

Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů Dánská nadace The VELUX Foundation – grantové příležitosti do odborného vzdělávání a odborné praxe (info setkání v Praze dne 2. 7. 2018, registrace do 22.6.2018 – viz letáček) Centra odborného vzdělávání (modernizace vybavení, kvalitní vzdělávací obsah) A2 projekt MOV (NÚV) zaměřený na modernizaci kurikula – prozatím zapojeny 4 SŠ z LK (SŠHL Frýdlant, SUPŠ a VOŠ Jablonec nad Nisou, OA a Jazyková škola Liberec, SŠ a MŠ Na Bojišti Liberec) – možnost zapojení do 30.6.2018) - viz letáček A5 Stipendijní program LK 2017/2018 – celkem zapojeno 10 škol (17 podporovaných oborů, 3 zaměstnavatelé) soutěže např.: „SOP“ (KHK ČR + NÚV) – samostatné odborné práce žáků vybraných učebních oborů (viz letáček) fotosoutěž pro odborné školy (Cedefop) – s podtitulem „Řekni svůj příběh“ – tým studentů sdílí zkušenosti, jak odborné vzdělávání ovlivňuje jejich život – (viz letáček)

Podpora polytechnického vzdělávání celorepublikový festival Týden vědy a techniky AV ČR (5. – 11. 11. 2018) – viz letáček iQLANDIA – kutilské dílny FAB LAB (zahájení činností 1. pololetí 2018/2019) – místo pro kreativní tvoření za využití moderních technologií (školní skupiny, veřejnost … aj.) - viz letáček Prezentace 15.6.2018 A6 + A9 + A11 Česká membránová platforma, z.s. – připravovaný program Zvýšení zájmu o membránové procesy na VŠ (viz prezentace 15. 6. 2018) A11 Svaz průmyslu a dopravy ČR – Spolupráce SŠ se SPD ČR (viz prezentace 15. 6. 2018) A11 + B2 Dětská univerzita TUL – rozšíření nabídky kurzů pro žáky SŠ (viz prezentace 15. 6. 2018)

Rozvoj kariérového poradenství B4 Svaz průmyslu a dopravy – Workshopy pro kariérové poradce ZŠ/SŠ – (viz prezentace 15.6.2018) B5 – snížit podíl osob, které předčasně ukončují školní docházku veletrh EDUCA MYJOB Liberec 2018 – (11. – 13.října 2018) – registrace pro vystavovatele již otevřena projekt „Snadněji do práce s Paktem zaměstnanosti LK“ (Sdružení pro rozvoj LK) – zaměřuje se na omezení předčasných odchodů ze systému vzdělávání (speciální poradenství pro žáky v posledním ročníku) – Konzultace využily 4 SŠ: SŠ hospodářská a lesnická Frýdlant, SOŠ a SOU Česká Lípa, SPŠ technická Jablonec nad Nisou, SŠ/MŠ Na Bojišti Liberec – kontaktní osoba: Seifertová … končí 30.6.2018 B6 centrum Euroquidance - konference/workshopy/kulaté stoly/soutěže ke KP – seminář „Kvalita v kariérovém poradenství“ – 28.6.2018 Praha (viz letáček); 10. ročník soutěže Národní ceny kariérového poradenství 2018 (uzávěrka pro zasílání příspěvků je 15.6.2018) – hl. cenou je studijní pobyt pro jednu osobu v institucích poskytujících kariérové poradenství v Portugalsku KAP LK platforma: workshop „Kariérní plánování a osobní rozvoj“ (26. září 2018)

Podpora inkluze „Super tajné téma“  B7 Společnost META, o.p.s. (podporuje cizince v rovném přístupu ke vzdělávání, poskytuje pedagogickým pracovníkům metodickou podporu, nabízí akreditované semináře, realizuje workshopy pro žáky ZŠ/SŠ) – 4. ročník Jazykové a literární soutěže pro žáky základních a středních škol „Čeština je i můj jazyk“ (9.dubna 2018 – účast 2 a více středních škol z LK) B10 + B11 projekt „APIV_B“(NIDV) – Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi - Mentorské vedení pro učitele, koučink pro ředitele škol, poradenské a konzultační služby přímo v krajích (ke konci roku 2017 - 4 školy z LK zapojeny) – v rámci tohoto projektu vznikl portál: inkluzevpraxi.cz (přehledně zpracovanou legislativu, příklady inspirativní praxe, publikace, články, videa).

Rozvoj cizích jazyků B13 - vzdělávací program EU Erasmus+ je na období 2014–2020 - 4.října 2018 mohou opět školy předkládat žádosti o projekty (představeno na předchozím Malevilu) platforma eTwinning (podpůrné středisko v ČR je DZS) zaměřená na mezinárodní spolupráci škol nabízí školám možnost vzájemně komunikovat, spolupracovat, zapojovat se do projektů a sdílet své nápady - (viz brožura) Připravovaný mezinárodní projekt Česko-Polsko: "Společná cesta k podnikavosti na školách" (OHK Liberec) - 4 partnerské SŠ z LK: cílem projektu je nastartování přeshraniční spolupráce mezi středními školami, zaměstnavateli a vysokými školami v euroregionu Nisa. Budou vznikat tzv. školní minipodniky, uskuteční se společné workshopy, exkurze aj. (zasáhne do více témat vzdělávání: odborko, kariérko, podnikavost, inkluze, nadaní, cizí jazyky)

Rozvoj škol jako center dalšího prof. vzděl. B16 projekt NIDV „SYPO“ - Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů: 2018/2022 – (viz letáček) B18 - Svaz průmyslu a dopravy ČR – Spolupráce SŠ se SPD ČR (viz prezentace 15. 6. 2018) C7 iniciativa European Schoolnet Academy (v ČR zaštiťuje DZS) - nabízí učitelům možnost bezplatně se zapojit (po registraci) do masivních otevřených online kurzů, ze kterých obdrží elektronický certifikát. Cílem těchto kurzů je seznámit učitele s aktuálními trendy ve vzdělávání, poskytnout jim užitečné vzdělávací materiály a představit různé aplikace a nástroje, které mohou ve výuce využít. dvoudenní workshop pro ředitele škol (listopad 2018) C8 KAP LK platforma: akce s názvem „Podpora dalšího profesního vzdělávání“ (říjen 2018)

Zkvalitnění péče o žáky nadané a talentované A15 + B21 PROGRAM EXCELENCE SŠ (MŠMT) – „Hodnocení žáků a škol podle výsledků v soutěžích ve školním roce 2017/2018“ – podpora pedagogů pečujících o nadané žáky středních škol, kteří dosahují vynikajících výsledků v soutěžích, LK se umístil na 4.místě – 21 SŠ v kraji si rozdělí téměř 1,7 milionu korun (podporu obdrží např. GFX Šaldy, SPŠ strojní a elektrotechnická a VOŠ Liberec a Gymnázium v České Lípě) A16 + A18 + B21 NIDV – nabízí realizaci krátkodobých i dlouhodobých vzdělávacích programů „na míru“ – nabídky využilo např. Gymnázium F.X. Šaldy a dne 31.8.2018 se uskuteční přednáška zaměřenou na úvod do problematiky nadání pro všechny pedagogy.

Čtenářská a matematická gramotnost B23 + B24 + C11 + C12 + B25 + C13 + B26 (zasahuje prakticky do všech cílů) KVK Liberec nabízí vzdělávací programy pro SŠ – viz letáček B23 projekt Knihovny Václava Havla s názvem „Číst Havla“ – zaměřen na popularizaci díla Václava Havla pro dnešní mladé čtenáře, z LK zapojena pouze Doctrina - Podještědské gymnázium – (metodické a pracovní listy, konkrétní úkoly pro školy) - stále se lze zapojit B24 projekt organizace yourchance.o.p.s. „Finanční gramotnost do škol“ – systémově i individuálně rozvíjí učitele a metodicky pomáhá při zavádění principů finanční gramotnosti do ZŠ i SŠ – (přednášky, projektové dny, akreditované kurzy pro učitele, výukové materiály aj.) - zapojené SŠ z LK: SŠ strojní, stavební a dopravní, Liberec + Gymnázium Česká Lípa http://www.fgdoskol.cz/

Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě A20 + A22 spolupráce šesti ZŠ a SŠ s JA Czech v kraji v několika programech - JA Moje první peníze (DOCTRINA - střední škola, základní škola a mateřská škola, s.r.o.); JA Firma a JA Inkubátor Junior (Gymnázium, Frýdlant a OA a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Liberec) A22 + B28 projekt z OP VVV "Učíme se podnikavosti" – realizuje Schola Empirica - zaměřeno na ZŠ - vybudování odborné platformy 42 center kolegiální podpory napříč ČR s kvalifikovanými pedagogickými pracovníky, kteří budou schopni efektivně sdílet a předávat své zkušenosti v oblasti podpory podnikavosti žáků základních škol (realizace od 1.1.2018 do 31.12.2020) -– ještě stále hledají další ZŠ + G, které se zapojí

ICT kompetence A23 Centrum digitálních technologií (iQLANDIA) – platforma pro kolegiální sdílení, propojování a vzdělávání učitelů IT a technických předmětů – od září 2018 (viz letáček) Microsoft Roadshow pro školy (Microsoft + partneři) – 25. 10. 2018 v budově Krajského úřadu Libereckého kraje (viz letáček) A23 + B31 DOMINO (NIDV) – 7. ročník soutěže určené pedagogickým pracovníkům (představení výukové aktivity s využitím digitálního didaktického materiálu, kategorie Přírodovědné a technické vzdělávání)

Děkujeme za pozornost Mgr. Štefková Jana metodička projektu KAP LK Email: jana.stefkova@kraj-lbc.cz Telefon: tel: +420 485 226 402 Mgr. Jana Antošová jana.antosova@kraj-lbc.cz Telefon: tel: +420 485 226 213