ŽIVOT U LIDSKÝCH OBYDLÍ Mgr. Petra Stanjurová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prvňáci a matematika Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Advertisements

AUTOBUS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
MYŠ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
SESTAVENÍ ELEKTRICKÉHO OBVODU
KOZA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Převody – jednotky délky
Pracovní listy k vytisknutí
Konstrukce trojúhelníku
PÉČE O ZDRAVÍ Obrázek dostupný z:
RYBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
STEJNÉ Pracovní listy Poznáš, které obrázky jsou stejné? Najdi je a spoj. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer.
Procvičování samohlásek
Hra ke zopakování nebo procvičení učiva Test k ověření znalostí z fyziky tělesa a látky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
SLON Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
ŽIVOČICHOVÉ SAVAN Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Ověř si své znalosti z živočišné říše!
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
KOČKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
ŽIVOT NA POLI Mgr. Petra Stanjurová
Najdi rozdíl II. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Barvy a tvary A Pracovní list určený pro rozvoj zrakového vnímání a abstraktně vizuálního myšlení Postup práce: Spoj čarou stejné trička – jedno je barevné,
Pravidla pro počítání s mocninami
Orofacionální cvičení I
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Dělitelnost J. Šiřická Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Pořadí obrázků – domeček
Hyperoskulační kružnice elipsy
PROVĚRKY Převody jednotek délky - 2.část
Převody délky MATEMATIKA
ČTVERCOVÁ SÍŤ Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je RNDr.Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ŽIVOT V LESE Mgr. Petra Stanjurová
WHAT IS WHITE? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Porovnávání obrázků Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
ŽIVOT NA POLI Mgr. Petra Stanjurová
ŽIVOT U LIDSKÝCH OBYDLÍ Mgr. Petra Stanjurová
Určení severního pólu cívky s proudem pomocí pravidla pravé ruky
Autorem materiálu a všech jeho částí je Irena Nemetová
Vzájemná poloha dvou kružnic
Napiš čísla od 1 do 10 a pokus se určit minerály na obrázcích.
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
ŽIVOT U VODY Mgr. Petra Stanjurová
Interaktivní hra s různými obrazci a jejich skládání
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
ČLOVĚK – VNITŘNÍ ORGÁNY A KOSTRA
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Soustava rovnic Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Body Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
SČÍTÁME A ODČÍTÁME DO 5 S KAMARÁDEM
Převody – jednotky délky
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
MĚŘENÍ OBJEMU Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Kvadratická rovnice Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice
Převody jednotek obsahu - 2.část
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Napiš čísla od 1 do 10 a pokus se určit minerály na obrázcích.
Hra Znáš některé dopravní značky?
Transkript prezentace:

ŽIVOT U LIDSKÝCH OBYDLÍ Mgr. Petra Stanjurová Pojďte si malinko zasoutěžit. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Asi se divíte, proč zrovna já stojím u nadpisu Život u lidských obydlí Asi se divíte, proč zrovna já stojím u nadpisu Život u lidských obydlí. Ne, určitě se nehodlám stěhovat k lidem. Jen mě zajímá, jak dobře už znáte společenstvo živočichů a rostlin, které se u lidských obydlí vyskytuje. Já toho znám docela dost, proto jsem vám připravil několik fotografií pro oživení paměti. Pozor! Obrázky jsou ukryté pod modrými čtverečky, které se vám budou pomalu po jednom odkrývat. Kdo jako první pozná, co je na obrázku, dostane od paní učitelky korálek. Kdo získá nejvíce korálků, vyhrává. Hodně štěstí!

A teď jedno překvapení na závěr!

Zdroje fotografií: Snímek 1 a 2: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Emperor_Penguin_Manchot_empereur.jpg Snímek 3: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Landsvale.jpg Snímek 4: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Regenwurm1.jpg Snímek 5: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tilia-cordata2.JPG Snímek 6: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Potato_sprouts.jpg Snímek 7: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:House_Sparrow_(Passer_domesticus)-_Female_in_Kolkata_I_IMG_3787.jpg Snímek 8: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Snail.jpg Snímek 9: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Narcissus_pseudonarcissus0.jpg Snímek 10: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sow_with_piglet.jpg Snímek 11: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Pampeli%C5%A1ka.jpg Snímek 12: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Collared.dove.jpg Snímek 13: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Katnik_domowy_Tegenaria_domestica2.jpg Snímek 14: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wegierka_Zwykla1.jpg Snímek 15: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Amphiprion_ocellaris_(Clown_anemonefish)_Nemo.jpg