4. Božie prikázanie Nakresli do srdca, čo všetko robia pre

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Advertisements

3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Ve společenství s Matkou Boží
„Přitahuj mě a poběžíme…“ února března 1896 fotografie z roku 1894 Sestra Anežka od Ježíše je zvolena převorkou Karmelu.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
BEZ LÁSKY KDYBYS MLUVIL CIZÍ ŘEČÍ, ANDĚLSKOU ŘEČ ZNAL,
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
1. Bože, dík ti vzdávám, | že jsi Otcem mým, | zlá když přijde zpráva, | se vším k tobě smím, | v každičkou že chvíli | přístup k tobě mám, | a že sám.
1. Křti nás ohněm lásky svaté svojí, | zaněť srdce naše plápolem! | Přepaš horlivosti bedra naše k boji, | navštěv zase, | Pane, tuto zem!
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
1. Bože, tebe chválíme, | před tebou se skláníme | s neskonalou radostí, | se srdečnou vděčností, | neb nám sebe dáváš znáti, | něžně miluješ nás vždy,
1. Nadchni, Pane, nás svou láskou vřelou, | hlavo církve, slyš své církve hlas! | Dej, by lid tvůj opásán byl mocí, | rozvlažení dej nám opět čas, rozvlažení.
Evanjelium podľa MARKA 1.
Prechody.
Pane vždy keď tvoju svätosť Svätosť je to po čom túžim Skláňam tvár
francúzsky spisovateľ  letec a filozof
Pristav sa, uvažuj, spomaľ svoje kroky!
Nebojte sa! Ján Pavol II..
Desatoro Božích prikázaní
Predstavenie obč.združenia Únia materských centier, SR
Projekt Ženy ženám „Domov musí byť bezpečné miesto pre všetkých“
V rieke, v jazere a pri vode
Lenke a Romanovi spieva Celine Dion.
Ing. Mgr. Kamila Januščáková 2012
Ježišov dar ľudstvu Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Dom Quo Vadis duchovné srdce mesta
Oplatí sa modliť? Aký postoj máme k modlitbe?
Nebojte sa! Ján Pavol II..
ZŠ s MŠ KOMENSKÉHO ZELENÁ ŠKOLA.
RÍMSKOKATOLÍCKA CIRKEV TRNAVSKÁ ARCIDIECÉZA Katechetické oddelenie Cirkev – Božia rodina (téma) pre 2. ročník ZŠ (určenie) Ing. Zuzana.
6. a 9. božie prikázanie TEN, kto vyhľadáva neslušné obrázky;
Keď Ježiš videl veľké zástupy, vystúpil na vrch
Vojtech Mihálik 1926 – Dolná Streda Bratislava
Mgr. Jaroslava Franková
Mgr. Jana Harakaľová ZŠ Žitavská 1, Bratislava
Trnavská arcidiecéza Služba k chorým a starým Mgr. Jana Laudárová
RÍMSKOKATOLÍCKA CIRKEV TRNAVSKÁ ARCIDIECÉZA Katechetické oddelenie
RÍMSKOKATOLÍCKA CIRKEV TRNAVSKÁ ARCIDIECÉZA SIMEON
DOMÁCA ÚLOHA z minula… Preštudovali ste si doma náš materiál.
SVIATOSŤ MANŽELSTVA Ježiš chce byť prítomný v rodine. Muž a žena si ho pozývajú už na začiatku, keď uzatvárajú sviatostné manželstvo. Manželia si sľubujú.
1.ročník SŠ Mgr. Eva Kviatková 2012
Jubilejný rok sv. Cyrila a Metoda
RÍMSKOKATOLÍCKA CIRKEV TRNAVSKÁ ARCIDIECÉZA Katechetické oddelelnie
Prečo, ak ma Boh miluje... som osamelý, často nepochopený, bez skutočných priateľov? moji rodičia mi nerozumejú a stále sa so mnou hádajú? nemám prácu,
LAICKÉ SPOLOČENSTVO so sestrami Najsvätejšieho Spasiteľa
Microsoft Office PowerPoint 2010
Antoine De Saint-Exupéry
AKO SI UDRŽAŤ ZAMESTNANCOV
Kocúrkovo PaedDr. Katarína Poláčiková a žiaci ZŠ s MŠ Brezovica.
Diskusný príspevok.
POPULÁRNA PIESEŇ ( Literatúra pre 8.ročník ZŠ )
MIESTO, KTORÉ MÁM RaDa BIANKA LACKOVÁ 7.ROČ.
Nebojte sa! Ján Pavol II..
ĽUDIA VO VAŠOM OKOLÍ SKUTOČNÝ PRÍBEH ..
Komjatná Miesto, ktoré mám rád
Médiá v našom živote.
Teocentrizmus verzus antropocenstrizmus
SV. MARTIN 5. DETSTVO 1.MLADOSŤ 2. MLADOSŤ 3.MLADOSŤ 4. MLADOSŤ
Aký by mal byť dobrý učiteľ
Pane, prosím Ťa….
Rímskokatolícka Cirkev Trnavská Arcidiecéza
NETIKETA.
RÍMSKOKATOLÍCKA CIRKEV TRNAVSKÁ ARCIDIECÉZA Katechetické oddelenie Ľudská osoba a jej dôstojnosť (téma) pre 1. ročník SŠ Mgr. Andrea Dobošová 2012.
Didaktická hra – Lesník Prvouka 2. ročník
Mgr. Darina Bartková Skupina: A1VT0170PO2
ĽÚBIME ŤA MAMIČKA Deň Matiek.
Ako nás Boh vedie.
Božia škola Modlitby.
Prečo musíme hovoriť o kultúre a klíme školy?
Transkript prezentace:

4. Božie prikázanie Nakresli do srdca, čo všetko robia pre nás rodičia. Rodičia sú nám najbližší Vo svete je veľa ľudí, ktorí sa o nás starajú. Otec a mama nám dali život. Vo svojom srdci máme pre nich po Bohu najdôležitejšie miesto. Poslúchame ich, ochotne im pomáhame, s dôverou prijímame ich rady. Sme k nim láskaví a vďační za to, čo pre nás robia. Za ich lásku a výchovu. Modlime sa za nich. Vďační sme aj starým rodičom, krstným rodičom, učiteľom, vycho­vávateľom a našim duchovným otcom.

najbližší, preto ich ctíme, poslúchame a milujeme. p v z m k n Rodičia sú nám po Bohu najbližší, preto ich ctíme, poslúchame a milujeme. Čiarou spoj, čo môžu vyjadrovať nasledujúce predmety vo vzťahu k rodičom: kytica kvetov starosť o súrodencov kôš na smeti vďačnosť modlitebná knižka pomoc mame cumlík modlitba za rodičov riady pomoc pri upratovaní u Domáca úloha – nauč sa modlitbu za rodičov MODLITBA ZA RODIČOV Bože dobrý, Bože milý, zachyť šepot mojich slov, dožič, aby dlho žili, žehnaj mojich rodičov. Žehnaj moje sestry, bratov, veď nás všetkých do neba, obdar že nás vierou svätou, neodlúč nás od seba. Otec, mama pre nás žijú, v práci sily tratia, keď nás zbožne vychovajú, nech sa k tebe vrátia. Amen. Kto sa prehrešuje proti 4. Božiemu prikázaniu? /Cti svojho otca i svoju matku./ Kto neposlúcha rodičov, starých rodičov, učiteľov, kňazov, odvráva im, neúctivo sa k nim správa, nepoďakuje, nepozdraví. Kto sa za rodičov nemodlí. _________________________ podpis rodiča

4. Božie prikázanie pomáhal učil sa poslúchal Nakresli do srdca, čo všetko robia pre nás rodičia. Rodičia sú nám najbližší Vo svete je veľa ľudí, ktorí sa o nás starajú. Otec a mama nám dali život. Vo svojom srdci máme pre nich po Bohu najdôležitejšie miesto. Poslúchame ich, ochotne im pomáhame, s dôverou prijímame ich rady. Sme k nim láskaví a vďační za to, čo pre nás robia. Za ich lásku a výchovu. Modlime sa za nich. Vďační sme aj starým rodičom, krstným rodičom, učiteľom, vycho­vávateľom a našim duchovným otcom.

najbližší, preto ich ctíme, poslúchame a milujeme. U pratovať P omáhať v z áhrade M odliť sa K úriť N akupovať Rodičia sú nám po Bohu najbližší, preto ich ctíme, poslúchame a milujeme. Čiarou spoj, čo môžu vyjadrovať nasledujúce predmety vo vzťahu k rodičom: kytica kvetov starosť o súrodencov kôš na smeti vďačnosť modlitebná knižka pomoc mame cumlík modlitba za rodičov riady pomoc pri upratovaní U mývať Domáca úloha – nauč sa modlitbu za rodičov MODLITBA ZA RODIČOV Bože dobrý, Bože milý, zachyť šepot mojich slov, dožič, aby dlho žili, žehnaj mojich rodičov. Žehnaj moje sestry, bratov, veď nás všetkých do neba, obdar že nás vierou svätou, neodlúč nás od seba. Otec, mama pre nás žijú, v práci sily tratia, keď nás zbožne vychovajú, nech sa k tebe vrátia. Amen. Kto sa prehrešuje proti 4. Božiemu prikázaniu? /Cti svojho otca i svoju matku./ Kto neposlúcha rodičov, starých rodičov, učiteľov, kňazov, odvráva im, neúctivo sa k nim správa, nepoďakuje, nepozdraví. Kto sa za rodičov nemodlí. _________________________ podpis rodiča