Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.
Advertisements

Podpora technického vzdělávání v Plzeňském kraji
VOŠ, SPŠ, SOŠ ŘEMESEL A SLUŽEB,
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Průmyslová střední škola Letohrad
STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA TECHNICKÁ
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
Studijní obor L/01Mechanik seřizovač Střední vzdělání s maturitní zkouškou Délka studia 4 roky Denní forma vzdělávání.
přehled základních technologii zpracování kovů
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Autor:Ing. Rudolf Drahokoupil Předmět/vzdělávací oblast: Stroje a zařízení Tematická oblast:Obrábění, obráběcí stroje a nástroje Téma:Přehled fyzikální.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Strojírenství Strojírenská technologie Technické materiály (ST 9)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Technologické procesy ve strojírenství - úvod
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště strojírenské a elektrotechnické Brno, Trnkova 113.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Strojírenství Strojírenská technologie Technické materiály (ST 9)
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Systémové navrhování technických produktů KKS/ZKM Katedra konstruování strojů Fakulta strojní Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
Automobilní a dopravní systémy
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
Průmysl Složka socioekonomické sféry – zabývá se produkcí výrobků
Programátor CNC strojů
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
Strojírenství Strojírenská technologie Technické materiály (ST 9)
SOŠ a SOU Šumperk SOŠ a SOU Šumperk.
CAD a parametrické modelování
Nástroje daňových úlev
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Strojní programování. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Marcela Koubová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Navrhování a hodnocení technického produktu z hlediska.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Prospěchová stipendia ve školním roce 2017/2018 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury podzim 2016.
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2017/18
Důvod vzniku krajských stipendií
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Materiály a technologie
DUÁLNÍ SPOLUPRÁCE SOŠ TŽ - TŽ Třinec Mgr. Aleš Adamus
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Nýtové spoje Ing. Bc. Petra Řezáčová
„Řemesla s techniky začneme od píky“ Veletrh technických povolání
Konstrukční dokumentace
Materiály používané v technické praxi
ELEKTROTECHNICKÉ MATERIÁLY
PHmax ve středním vzdělávání
ŠANCE PRO VÁS.
Týmové práce 2015: Tester adaptérů
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Katedra konstruování strojů
Materiály používané v technické praxi
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Středoškolské vzdělávání ve Zlínském kraji s vazbou na pracovní trh
Spolupráce se školami.
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
Setkání kariérových poradců oblasti Ústí nad Labem, Děčín a Litoměřice
Transkript prezentace:

Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou

Struktura technických oborů STROJÍRENSTVÍ PŘEDPOKLADY PRO DALŠÍ STUDIUM ELEKTROTECHNIKA - MECHATRONIKA 4leté obory vzdělání (maturitní) MECHANIK SEŘIZOVAČ NÁSTUP DO PRAXE MECHANIK STROJŮ A ZAŘÍZENÍ OBRÁBĚČ KOVŮ 3leté obory vzdělání (výuční list) STROJNÍ MECHANIK (ZÁMEČNÍK) Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, www.spstrplz.cz.

STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE TEORETICKÝ APARÁT TECHNICKÉ MATERIÁLY STROJÍRENSKÁ TECHNOLOGIE KONSTRUKCE STROJŮ STROJÍRENSTVÍ Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, www.spstrplz.cz.

Základní teoretický aparát Matematika – prostředek pro popis a řešení problému. Fyzika – pro řešení problému se vytvoří fyzikální model (často zjednodušený). Chemie – např. problematika materiálů je prakticky ve všech technických odvětvích. Verbální, písemná a grafická komunikace – vyjadřování technických řešení. Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, www.spstrplz.cz.

Technické materiály Kompozity – spojení vlastností jednotlivých složek Kovy – technické slitiny železa a neželezných kovů Keramika – vysoká odolnost, tvrdost Plasty – dobrá tvarovatelnost Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, www.spstrplz.cz.

Strojírenská technologie Slévárenství Obrábění Zpracování plastů Svařování Aditivní technologie Tváření kovů Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, www.spstrplz.cz.

Konstrukce strojů Konstruování – tvůrčí technická činnost, vytvářející nové hodnoty. Přestože řeší technické problémy pomocí s využitím vědeckých poznatků, má mnoho společného s uměním. Etapy řešení konstrukčního problému: Stanovení a upřesnění problému. Hledání možných variant řešení. Rozhodování o optimální variantě. Sdělení řešení: technická dokumentace. Počítačová podpora konstruování (CAD) Historické konstruování Klasické konstruování Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, www.spstrplz.cz.

Studium strojírenství Strojírenské obory vzdělání na SPŠ strojnické a SOŠ prof. Švejcara v Plzni se zabývají všemi uvedenými oblastmi v různém rozsahu. Usnadňují pozdější specializaci a případné další studium. Strojnická průmyslovka – škola českých hlav a rukou Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, Plzeň, Klatovská 109, www.spstrplz.cz.