Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Advertisements

Celostátní síť pro venkov
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
XV. celostátní finan č ní konference , Praha Přínosy meziobecní spolupráce Svazek měst a obcí Krkonoše a formy spolupráce veřejného sektoru.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Pracovní skupina Lidské zdroje a vysoké školy Ing. Irena Ptáčková.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE (RAP)
Krajské akční plány Základní východiska
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
PRAHA INTEGROVANÉ NÁSTROJE. INTEGROVANÉ NÁSTROJE V OBDOBÍ 2007 – 2013 Integrované nástroje
Datum: Zpracoval(a): Regionální akční plán Moravskoslezského kraje Denisa Toráčová.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Regionální akční plán Libereckého kraje Inovační platforma pro Strategii inteligentní specializace 6. března 2015, science centrum iQLANDIA.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Regionální stálá konference pro území Olomouckého kraje činnost, pracovní skupiny 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Regionální stálá konference pro území Olomouckého kraje Konference k problematice sociálního vyloučení
Zlín 14. září 2016 Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje FORMÁLNÍ DOPRACOVÁNÍ RÁMCE PRO INVESTICE DO INFRASTRUKTRURY Pracovní.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
FSS MU 2. dubna 2012 Neziskový sektor v České republice a partnerství.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Pracovní skupina Vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Regionální stálá konference Středočeského kraje
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Závěrečná konference projektu
Informace IROP Rámec pro podporu infrastruktury.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Zasedání RSK
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Informace z 1. ustavujícího zasedání Národní stálé konference
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

Jednání PS Vzdělávání 21. 6. 2017 Mgr. Barbora Ledlová Ing. Přemysl Bureš

Co je Regionální stálá konference? nástroj regionální politiky odborná platforma aktérů regionálního rozvoje Co je úkolem RSK? koordinovat efektivní využití evropských prostředků v kraji zajišťovat komunikaci v regionu mezi aktéry rozvoje území sledovat a podporovat absorpční kapacitu regionu iniciovat sběr informací a dat o vývoji v území monitorovat požadavky a potřeby regionu, priority a bariéry v čerpání dotací dávat doporučení k věcnému a územnímu zacílení výzev OP řídit zpracování Regionálního akčního plánu (RAP)

Počet členů s hlasovacím právem Složení RSK LK zástupci regionálních, místních orgánů veřejné správy, hospodářských a sociálních partnerů v území a subjektů zastřešujících občanskou společnost zástupce MMR a subjektu pro implementaci IROP v roli stálého hosta bez hlasovacího práva (CRR) Členská instituce RSK Počet členů s hlasovacím právem Zástupci kraje   5 Zástupce statutárních měst zastoupený nositelem IPRÚ 1 Zástupce středně velkých měst (zpravidla okresních měst mimo nositele ITI/IPRÚ)1 Zástupce malých měst Zástupce za venkov - SMS ČR Zástupce za venkov – SPOV Zástupce Strategie inteligentní specializace (např. regionální RIS3 manažer) Zástupce krajské sítě MAS Zástupce krajské hospodářské komory Zástupce nestátních neziskových organizací Zástupce akademického sektoru Zástupce Agentury pro sociální začleňování Zástupce krajské pobočky Úřadu práce ČR Zástupce Agentury ochrany přírody a krajiny Zástupce Sdružení pro rozvoj cestovního ruchu v Libereckém kraji

Pracovní skupiny RSK Pracovní skupiny RSK LK: RSK zřizuje odborné pracovní skupiny odborná podpora RSK projednávání odborných témat příprava podkladů pro jednání RSK (KAP) připomínkování výzev OP zjišťování absorpční kapacitu a sběr projektů v území Pracovní skupiny RSK LK: PS Cestovní ruch PS Inovace PS Vzdělávání

Pracovní skupina Vzdělávání složení PS Vzdělávání projednala a schválila RSK činnost PS Vzdělávání převzal realizační tým Krajského akčního plánu vzdělávání zástupce PS Vzdělávání se účastní jednání RSK Spolupráce RSK a PS Vzdělávání - základem je obousměrná komunikace při připomínkování výzev a v oblasti vzdělávání zjišťování absorpční kapacity území průběžná informace o tvorbě Krajského akčního plánu vzdělávání RSK projednává a schvaluje Krajský akční plán vzdělávání

Regionální akční plán (RAP) dokument obsahující souhrn záměrů a projektů z kraje realizovaných z evropských, národních a krajských zdrojů zdrojem pro zpracování RAP jsou informace poskytnuté od partnerů a aktérů regionálního a místního rozvoje vytváří přehled o záměrech a připravovaných projektech na území kraje (absorpční kapacita území kraje) monitoruje priority, potřeby a bariéry v čerpání dotací mapuje tzv. „bílá místa“ (oblasti, které nelze podpořit z OP) podklad pro komunikaci a vyjednávání s ŘO OP o zaměření a zacílení výzev směrem k žadatelům a s ústředními orgány o nastavení národních dotačních titulů

Regionální akční plán LK RAP v současné době tvoří databáze 2487 projektů od 288 uživatelů zpracovatelem je sekretariát RSK, schvaluje ho RSK RAP zveřejněn na webu, konkrétní projekty neveřejné (jen pro účely kraje) aktualizace 1xrok, letos aktualizace v období od 1. 6. do 17. 7. 2017 Co sbíráme: PROJEKTY A PROJEKTOVÉ ZÁMĚRY nositel projektu název a popis tematické zaměření stav rozpracovanosti předpokládaný termín zahájení realizace předpokládané celkové náklady hlavní zdroj financování

Databáze RAP Jak sbíráme: Co registrace subjektům přinese? sběr a aktualizace projektových záměrů prostřednictvím „DATABÁZE RAP“: www.rsk-lk.cz/databaze oslovení na 1500 subjektů zapojení členů RSK a pracovních skupin RSK města a obce, subjekty poskytující sociální služby, zdravotní péči, oblast školství, NNO, soukromý sektor atd. oslovení nových subjektů ke sběru projektů (email, web, média) Co registrace subjektům přinese? cílené informace o aktuálních výzvách pravidelný informační servis z oblasti dotací efektivní nasměrování veřejných prostředků

Webové stránky RSK informační portál z oblasti regionální politiky (aktuality, výzvy) zprávy o činnosti RSK důležité informace (pracovní skupiny, integrované nástroje apod.) dokumenty týkající se RSK a regionálního rozvoje odkazy na webové portály vstup do databáze

Webové stránky

e-mail: barbora.ledlova@kraj-lbc.cz e-mail: premysl.bures@kraj-lbc.cz Sekretariát RSK DĚKUJEME ZA POZORNOST Mgr. Barbora Ledlová tel.: 485 226 543 e-mail: barbora.ledlova@kraj-lbc.cz Ing. Přemysl Bureš tel.: 485 226 416 e-mail: premysl.bures@kraj-lbc.cz www.rsk-lk.cz rsk@kraj-lbc.cz