statutárního města Ostravy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nauka o podniku Seminář 7..
Advertisements

Logistické náklady Ivan Gros
Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Centralizované zadávání a elektronizace nákupů v Ostravě Ing. Petr Kajnar primátor města Ostravy.
Městský úřad v Říčanech, Masarykovo náměstí 53/40, Říčany, Tel: , PROJEKT Říčany pro Vás … SNÍŽENÍ CEN ENERGIÍ PRO DOMÁCNOSTI.
Konference MV Květen zásadně snížit byrokratickou zátěž všem promítnout jednou pořízený údaj všem OVM promítnout změnu existujícího údaje všem.
Programová konference ČSSD Michal Hašek Předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje , Hradec Králové Silné, samostatné a spravedlivé.
Page  1 YOUR LOGO STÁTNÍ Využití Centrálního systému účetních informací státu nejen pro kontrolní činnosti JUDr. David Bauer vedoucí oddělení Metodika.
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
ODPOVĚDNÉ DODAVATELSKO – ODBĚRATELSKÉ VZTAHY? ANO JUDr. Michaela Chaloupková, MBA Členka představenstva a ředitelka Divize nákup, Skupina ČEZ.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Nový systém elektronických nákupů z pohledu provozovatele E-tržiště
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Úspornými žárovkami a vzděláváním k nižší energetické náročnosti OA Ostrava Ing. Jan Nevima, Ph.D. Závěrečná konference projektu 25. listopadu 2009.
NABÍDKA PROJEKTU ENERGETICKÝCH ÚSPOR 1. Projekty energetických úspor – metoda Energy Performance Contracting (dále EPC) EPC – „energetické služby se zárukou,“
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
ZÁKLADNÍ NÁSTROJ PROTI KORUPCI ING. PETR KAJNAR. SYSTÉM PRO OPTIMALIZACI NÁKUPŮ VE VEŘEJNÉM SEKTORU V PRAXI VYZKOUŠENÝ NÁVRH ŘEŠENÍ.
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Řízení ekonomiky a technicko-provozní agendy zdravotnického zařízení
Konference INMED a 11. listopad Pardubice CEJIZA, s.r.o. – CEntrální JIhomoravský ZAdavatel.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
Vytápění plynem patří mezi ekonomicky a ekologicky významné způsoby zajištění tepla a teplé vody a jeho podíl na trhu s bydlením stále stoupá. Vývoj legislativy.
Vladimír Šiška Náměstek ministra – ředitel sekce
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
AKORD SOFTWARE s.r.o. Ing. Věra Kovářová Softwarové nástroje pro sledování a vyhodnocování kvality řízení Případová studie Parlament České republiky.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Kvalita v českém zdravotnictví
Ekonomika elektronické podatelny Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická, Praha Fakulta národohospodářská Katedra práva.
Výzkum firemní filantropie Fórum dárců, o.s. Agnes, o.s
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Veřejná zakázka na realizaci projektu MPSV NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ ing. Jaromír Janoš, Trexima spol. s r.o. Zlín 2. Národní konference projektu NSK,
6. ročník konference v rámci projektu SSN „Transparentní řízení veřejné správy“ Hodnocení organizací statutárního města Ostravy za rok 2014 Statutární.
Smart Business Festival 2015 Praha, Vozovna Střešovice, Představení projektu Více informací na :
Sdružené nákupy – cesta k úsporám rozpočtových prostředků krajů, měst a obcí Setkání se starosty měst a obcí MSK.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Administrace veřejných zakázek elektronicky.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Ekonomika Druhy rozpočtů 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_08.
UNINFOS 2011, Prešov, Dynamické nákupní systémy −−− Řešení pro veřejné zakázky v operačních programech J. Kohoutková, Z. Machač.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Veřejné zakázky na zpracování územního plánování Porada pro ÚÚP
PROČ POUŽÍVAT SYSTÉM SDRUŽENÝCH NÁKUPŮ STATUTÁRNÍHO MĚSTA OSTRAVA Prezentuje: Vítězslav Grygar statutární ředitel eCENTRE.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Národní infrastruktura pro elektronické zadávání veřejných zakázek NIPEZ ISSS Hradec Králové 2012 RNDr. Jiří Svoboda MMR ČR Odbor veřejného investování.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Standardizace odborné zdravotní péče
Konference Praha 2014.
Obhajoba diplomové práce
Sekce pro řízení úřadu Robin Povšík náměstek ministryně 10. dubna 2014.
Program rozvoje Ústeckého kraje
8. ročník konference v rámci projektu SSN
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Odbor majetkových účastí a sdruženého nákupu Ing. Slavomír Bretz
Transkript prezentace:

statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava 8. ročník konference Nový systém sdružených nákupů statutárního města Ostravy Statutární město Ostrava Mgr. Radim Babinec, náměstek primátora 1.11.2017 www.ostrava.cz

Nový projekt SSN Cíl konference představení nového projektu SSN Systém sdružených nákupů – představuje splnění minimálních požadavků na využívání centralizovaného zadávání veřejných zakázek i dynamického nákupního systému. V rámci jednotlivých společností je třeba se zaměřit na vytváření podmínek pro optimalizaci nákladů. Cílem dnešní již osmé konference je představení nové systému sdruženého nákupu, který zajišťuje forma Tender systems s.r.o. z Prahy. Tato firma vyhrála veřejnou zakázku na provoz SSN. SMO díky tomu ušetří cca 60% provozních nákladů v souvislosti se zajištěním SSN. Již dávno víte, že Systém sdružených nákupů představuje nástroj pro splnění minimálních požadavků pro zadávání veřejných zakázek, ať již formou centralizovaného zadávání, dynamického nákupního systému nebo rámcových smluv. Proto je třeba zaměřit se v jednotlivých společnostech SMO na vytváření podmínek pro využívání SSN a tím optimalizovat náklady. Nový projekt SSN Vypracoval: VZKÚ

Nový projekt SSN Stále trvá zaměření Statutárního města Ostravy na tři základní principy tzv. 3E v oblasti nákladů: Economy Efficiency Expediency Motivace k využívání „Systému sdružených nákupů“ musí vycházet především zevnitř jednotlivých organizací. Požadavky k realizaci zavedení komplexního Systému sdruženého nákupu (SSN) se opírají o řadu platných dokumentů zejména vlády ČR a EU v oblasti efektivního nakupování a hospodaření. Jestliže máme dodržet tři základní principy v oblasti sledování nákladů, musíme se zaměřit na jejich ekonomiku, efektivitu a účelnost (anglicky Expediency) tedy na 3 E. Proto, aby systém fungoval, je třeba vycházet zevnitř jednotlivých organizací. Opět máme za to, že uspořené finanční prostředky mají zůstat v organizaci, která nejlépe ví, jak s nimi správně naložit. Nový projekt SSN Vypracoval: VZKÚ

Nový projekt SSN Projekt systému sdružených nákup v následujícím období vyžaduje: zapojení všech organizací další modernizaci a rozvoj . Projekt SSN neskončil, právě naopak, pokračuje dál. Během předcházejících let projekt prokázal svou životaschopnost a ekonomickou výhodnost a je povinností nás všech jej maximálně využívat a dále rozvíjet. Pro nejbližší období si klademe za cíl, aby jste se co nejdříve zapojili do SSN a aby byl e-shop co nejdříve naplněn vysoutěženými položkami. Rozhodně chceme dále pokračovat v modernizaci celého systému a v jeho dalším rozvoji. Avšak pro nejbližší měsíce nám půjde především o to, aby bylo na nákupním portále co kupovat. Projekt SSN neskončil, právě naopak, pokračuje dál. Během předcházejících let projekt prokázal svou životaschopnost a ekonomickou výhodnost a je povinností nás všech jej maximálně využívat a dále rozvíjet. Nový projekt SSN Vypracoval: VZKÚ

Závěr: Přeji této konferenci úspěch a všem přítomným přeji příjemné dopoledne. Věřím, že si pro manažerské řízení Vaší organizace v oblasti nakupování odnesete z dnešního jednání nový impulz. Nový projekt SSN Vypracoval: VZKÚ

Děkuji Vám za pozornost Nový projekt SSN Vypracoval: VZKÚ