Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.20_Zivoni_prostredi_trideni_organismu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Člověk v živočišném systému VY_52_INOVACE_01 Sada 1
Advertisements

Taxonomie Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
M1: LESNICKÁ BOTANIKA BOTANICKÝ SYSTÉM A NÁZVOSLOVÍ ROSTLIN
SYSTÉM A TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ
BUŇKA PŘÍRODOPIS 6. TŘÍDA.
Jméno autoraMgr. Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
Základní škola Kladruby
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Jednobuněční.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem, tříděním, zástupci a.
Třídění organismů.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Projevy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s některými biologickými vědami a.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Třídění organismů Filip Bordovský.
Systém a evoluce rostlin
ŽIVÁ PŘÍRODA ŽIVÉ ORGANIZMY.
Úvod do systému rostlin
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Buňka.
Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základní stavbou nebuněčných organismů - virů. Materiál je plně funkční.
Mnohobuněčné organismy
Projevy života, třídění organismů
Základy ekologie Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními pojmy z oblasti ekologie. Materiál je plně.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.03_Manzelstvi Datum:
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
RISKUJ přírodopis 6 vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.30_Prvni_pomoc Datum:
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Lišejníky Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základní stavbou lišejníků. Materiál.
Projevy života, třídění organismů
zpracovaný v rámci projektu
Třídění přírodnin.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám
zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
VY_32_INOVACE_04-49 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
STOPKOVÝTRUSNÉ HOUBY VY_32_INOVACE_05_23.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.21_Zivoni_prostredi_makrosvet_a_mikrosvet.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Jaro v přírodě Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Seminář z Didaktiky přírodopisu 2 Hodnocení učebnice
Rovnováha v přírodě Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
NEZMAR OBECNÝ Žahavci VY_32_INOVACE_08_23.
Název Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Wernerová Název materiálu: VY_52_INOVACE_Pr.7.We.22_Mnohobunecne_organismy.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lumír.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
zpracovaný v rámci projektu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.24_Zivoni_prostredi_viry_bakterie.
Buňka Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základní stavbou rostlinné a živočišné buňky. Materiál je plně.
Původ a vývoj člověka Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_04-35 Ročník: VII. ročník Vzdělávací oblast:
Pryskyřníkovité Základní škola a Mateřská škola
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
zpracovaný v rámci projektu
PLOŠTĚNCI Ploštěnka mléčná VY_32_INOVACE_09_23.
DÝCHÁNÍ, FOTOSYNTÉZA TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Autor: Zuzana Veselíková
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.20_Zivoni_prostredi_trideni_organismu Datum: 23.1.2014 Ročník: ŠESTÝ Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Obraz světa Název: ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ – TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/21.3489 Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Tento materiál slouží k zopakování pojmu třídění organismů. Citace : Černík Vladimír, Hamerská Marta, Martinec Zdeněk, Vaněk Jan, Přírodopis 6 pro základní školy, Zoologie a botanika, 1. vyd. Praha: SPN – pedagogické nakladatelství, akciová společnost 2007,120 s. ISBN 978-80-7235-374-3.

Životní prostředí - třídění organismů

Na Zemi se setkáte s velkým množstvím organismů. Velmi jednoduše může organismy roztřídit do několika velkých skupin: Nebuněční (viry) Bakterie (bakterie, sinice) Prvoci Živočichové Rostliny Houby

Babočka kopřivová Sasanka hajní Kapr obecný Označení druhu tvoří jméno rodové a druhové. Rodové jméno Druhové jméno Babočka kopřivová Sasanka hajní Kapr obecný

Označení pro všechny jedince se shodnými znaky a nároky, kteří mají plodné potomstvo se znaky rodičů je druh. Druh má dvouslovné pojmenování. Skupina rodů vývojově příbuzných se nazývá čeleď. (hrách, fazole, čočka – čeleď bobovité, kočka, tygr, lev – - čeleď kočkovití). Nejlépe asi známe rostliny, houby, zvířata. Tyto skupiny označujeme jako říše.

Členění druhu podle říše Rostliny Živočichové Houby Oddělení krytosemenné rostliny Kmen strunatci pravé houby Třída dvouděložné rostliny savci stopkovýtrusné houby Řád bobokvěté šelmy hřibotvaré Čeleď bobovté kočkovité hřibovité Rod hrách rys hřib Druh Hrách setý Rys ostrovid Hřib smrkový

Pomocí knih o přírodě vyhledej a porovnej obrázky různých druhů živočichů, rostlin a hub. Napiš vždy tři zástupce, Např. Babočka kopřivová, Babočka paví oko ….. atd.

Zdroje : Černík Vladimír, Hamerská Marta, Martinec Zdeněk, Vaněk Jan, Přírodopis 6 pro základní školy, Zoologie a botanika, 1. vyd. Praha: SPN – pedagogické nakladatelství, akciová společnost 2007,120 s. ISBN 978-80-7235-374-3.