VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_08_07_hlavní město - památky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
Advertisements

VY_32_INOVACE_429, 22. sada, Prvouka
Navštivte hlavní město České republiky
PRAHA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Praha – hl. město. Prezentace je.
Národní divadlo OBRÁZEK Č. 1 Orloj Obrázek č. 2.
PRAHA-hlavní město ČR.
Praha.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
PO STOPÁCH KARLA IV. ŠKOLNÍ PROJEKT 4. B –
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
hlavní město České republiky
PRAHA - hlavní město České republiky.
Identifikátor materiálu: V/2-1/6 Praha – hlavní město ČR
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
VY_32_INOVACE_ 18_ Praha (1) (2) (SADA ČÍSLO 6). INFORMACE PRO UČITELE Jméno autora výukového materiálu: Bc. Milena Švermová Datum (období), ve kterém.
PAMÁTKY PRAHA.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Petra Pláničková Název:VY_32_INOVACE_412_NAŠE VLAST Téma: POLOHA ČR, SOUSEDNÍ.
PRAHA – hl. město ČR Mgr. Ivana Antonová.
Česká republika Hlavní město Praha
Praha.
Praha Andy Poláková.
Symfonická báseň od Bedřicha Smetany
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotacePraha Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje historii, zajímavosti hlavního.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_14_Hlavní město Praha,
PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_14_07_Česká republika – přírodní podmínky.
VY_32_INOVACE_12_07_Česká republika - vodstvo
 Základní informace  Z historie města  Navštěvovaná místa  Zdroje.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_33_PRAHA TÉMA: ZEM Ě PIS 1 Č ÍSLO.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_11_01_svaly. POPIS č.4 - na tomto snímku je základní výklad ke svalům, vhodné pro výklad učitele č.5 - na tomto snímku.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Rozloha: 496 km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: obyvatel/km² Městské části: 57 Hlavní město Praha je nejmenším krajem ČR. Praha patří.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
P RAHA – HLAVNÍ MĚSTO ČR Název školyPlavská škola AutorMgr. Jitka Hýsková, DiS. Název VY_32_INOVACE_02_VL5 _Praha – hlavní město ČR TémaVL 5 Číslo projektu.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_02_07_Česká Lípa.
PRAHA. (město s královskou historií) САНКТ-ПЕТЕРБУРГ
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
VY_32_INOVACE_206_Gotika Šablona Identifikátor školy:
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Hlavní město Praha - pražské metro, letiště Václava Havla - Ruzyně,
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_52_INOVACE_10_02_hlavní město Praha
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_20_07_Karel IV.
VY_32_INOVACE_18_07_hora Říp – praotec Čech
VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_04_07_mapy.
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Velká města České republiky.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_03_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_02_Státy_hlavní_města_ib2 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Autor:
Kulturní památky Autor Mgr. Zdeňka Prchalová Cílová skupina
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
VY_52_INOVACE_32_01_čich, chuť
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
Autor: Andrea Kolářová
Transkript prezentace:

VLASTIVĚDA 5. ROČNÍK VY_32_INOVACE_08_07_hlavní město - památky

Popis č.1- na tomto snímku jsou vyobrazeny památky hlavního města a zároveň názvy těchto památek, jednotlivé názvy i obrázky jsou volně pohyblivé a úkolem žáků je přesunout název památky k dané památce a tím ji pojmenovat č.2- na tomto snímku jsou sestaveny věty a slova, slova jsou volně pohyblivá a úkolem žáků je tato slova přesunout do věty, aby věta byla správně č.3- na tomto snímku jsou vytvořené hrací kruhy s písmeny abecedy, úkolem žáků je sestavit slova a zapsat je na řádky v daném snímku č.4- tento snímek je rozdělen na 4 části, každá část je pojmenovaná, úkolem žáků je zakreslit do dané časti druh dopravy, kterým se z hlavního města dostaneme do okolních měst

Památky hlavního města Přiřaď název k obrázku Staroměstský orloj Pražský hrad Národní divadlo Chrám sv. Víta Karlův most

Historie hlavního města - dopiš správné odpovědi podle nápovědy Sídlem prezidenta je ………………………………………………..………. Na Pražském hradě jsou uloženy ………………………………………….. Nejstarším dochovaným mostem je ………………………………………… Karlův most je zdoben ……………………………………………výzdobou Na Staroměstském náměstí je umístěn ………………………………….. Největším a nejdůležitějším chrámem v Praze je……………………….. Nápověda: Pražský hrad sochařskou Pražský Orloj Karlův most Korunovační klenoty Chrám sv. Víta

Památky hlavního města - spoj písmena ve správném pořadí a slož slovo Ů T R A M L O K S V H A N R D Y Č O L J R Á O N L D Í R i V A Názvy napiš sem: ………………………………………………

Nakresli, kterými dopravními prostředky se dostaneš z Prahy do jiných měst, zemí nebo oblastí vhodných pro výlety. voda železnice PRAHA vzduch silnice

Zdroje ● Pracovní sešit, Vlastivěda pro 5.ročník, Septima 2008 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/79/Prazsky_orloj_celkovy_pohled.jpg/220px-Prazsky_orloj_celkovy_pohled.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/NationalTheatrePrague.jpg/220px-NationalTheatrePrague.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d4/Hradschin_Prag.jpg/200px-Hradschin_Prag.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6e/Karl%C5%AFv_most-2.jpg/220px-Karl%C5%AFv_most-2.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/Praha%2C_Katedr%C3%A1la%2C_JV_01.jpg/250px-Praha%2C_Katedr%C3%A1la%2C_JV_01.jpg

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Kolstrunková.