Petr a Kamil jdou vedle sebe, každý rychlostí 3 km h-1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovní úlohy o pohybu.
Advertisements

Autor: Ing. Jiřina Ovčarová 2011 Relativnost pohybu 2. díl.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Slovní úlohy o pohybu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Slovní úlohy O pohybu 2.
Výpočet rychlosti Stručný návod pro žáky. Jiřík jede na sáňkách z kopce. Venku mrzne, je -5°C. Sníh má hustotu 700 kg/m 3. Sáňky měří 1,3 metrů a na výšku.
Název školy Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod.
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Co se děje, když kráčíme na pohyblivém chodníku?
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
Exkurze v Praze sraz v 10:15 u sídla firmy Petra-Aqua Praha Heleny Malířové 9 Praha6 - Břevnov.
Dosazování číselných hodnot do vzorců
Speciální teorie relativity - Opakování
Exkurze v Praze sraz v 9:10 u sídla firmy Petra-Aqua Praha Heleny Malířové 9 Praha6 - Břevnov.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_175_čas-příklady Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa, Mánesova.
ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana
C) Slovní úlohy o pohybu
Kinematika 14. SKLÁDÁNÍ RYCHLOSTÍ I. Mgr. Jana Oslancová
Dráha Rychlost Čas Šablona č: III/2 Zkvalitnění výuky pomocí IT ZŠ JUDr. Josefa Mareše a MŠ, Znojmo, Klášterní 2,
Dráha při rovnoměrném pohybu tělesa
Kinematika 5. ROVNOMĚRNÝ POHYB I. Mgr. Jana Oslancová
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa Tyršova VY_52_INOVACE_173_rychlost-příklady Vytvořil: Jana Slaboňová Základní škola Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa,
Matematika 3. ročník ZŠ „Jednotky délky“
Slovní úlohy o pohybu Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Jednotky délky Miroslava Maňásková. 1 ABCD 446 cm500 dm4,6 m50 cm 30,46 km0,5 km390 dm39 mm NAJDI DVOJICE 246 dm500 mm50 m460 mm 1390 cm460 m500 m3,9.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
1 Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpo č tu Č R. Provozováno Výzkumným ústavem.
Princip zabezpečení vlakové dopravy Ing. Karel Zíka
M ECHANICKÝ POHYB Mgr. Kamil Kučera. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
2.10 Goniometrické funkce ostrého úhlu ve slovních úlohách 2 GONIOMETRIE Mgr. Petra Toboříková, Ph.D. VOŠZ a SZŠ Hradec Králové, Komenského 234.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Rachotová Markéta Název: VY_32_INOVACE_11C_15_Slovní úlohy o pohybu-příklady.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Einsteinova relativita Pavel Stránský Program Černé díry a gravitační vlny Jakub Juryšek Původ hmoty a Higgsův boson Daniel Scheirich.
Slovní úlohy o pohybu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slovní úlohy o pohybu Lineární rovnice Matematika 8.ročník ZŠ
VY_32_INOVACE_Pel_II_18 Soustavy rovnic – slovní úlohy6
SLOVNÍ ÚLOHY O POHYBU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Kilometr - jednotka délky
PRŮMĚRNÁ A OKAMŽITÁ RYCHLOST
Princip zabezpečení vlakové dopravy
PŘEVODY JEDNOTEK Vypracuj vše do sešitu.
Jednotky délky, hmotnosti, obsahu
ZÁKON SÍLY. ZÁKON SÍLY ? Umíš odpovědět Jaký vliv má síla na pohyb tělesa Na čem závisí změna rychlosti Ovlivňuje změnu rychlosti tělesa jeho hmotnost.
PROVĚRKY Převody jednotek (délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
KLID A POHYB TĚLESA.
Petr dnes ve škole psal test z převodů jednotek délky.
Úlohy na pohyb 9. ročník.
M-Ji-CU058-Slovni_ulohy_o_pohybu
Škoda Felicia jede rychlostí 90 km/h
Slovní úlohy o pohybu Varianta 1: Pohyby proti sobě (1. část)
Převody jednotek obsahu
Zopakujeme si jednotky délky, které už znáš.
Rychlost, dráha a čas Autor: Lukáš Polák.
Převody jednotek délky
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slovní úlohy o pohybu.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.
Převody jednotek délky
Co je pohyb?.
Slovní úlohy o pohybu.
Převody jednotek obsahu
Lanové dráhy visuté pozemní.
Transkript prezentace:

Petr a Kamil jdou vedle sebe, každý rychlostí 3 km h-1. Vůči čemu je tato rychlost? Jakou rychlost má Petr vůči Kamilovi?

Kamil zrychlí a jde dál rychlostí 4 km h-1. Jakou má nyní rychlost Kamil vůči Petrovi? Jakou rychlost má Petr vůči Kamilovi? Jak to bude půjdou-li proti sobě?

Po dvoukolejné trati jede v jednom směru osobní vlak délky 160 m stálou rychlostí 54 km h–1, v protisměru rychlík délky 240 m. a) Jak velkou rychlostí jede rychlík, který míjí strojvůdce osobního vlaku po dobu 6 s? b) Po jakou dobu míjí osobní vlak strojvůdce rychlíku?