Prvouka pro 2. tř. Houby III/2 6
Houby Základní dělení hub je na houby: Jedlé – můžeme je bez obav jíst a připravovat z nich různé pokrmy. Nejedlé – nejsou jedovaté. Pouze nemají dobrou chuť a nehodí se k přípravě pokrmů. Jedovaté – jsou velice nebezpečné. Při jejich požití může dojít až ke smrti strávníka. Sbíráme pouze takové houby, které dobře známe.
Houby Jedlé houby – hřib, babka, kozák, klouzek Nejedlé houby - choroš, hadovka smrdutá Jedovaté houby – muchomůrka červená, muchomůrka zelená, závojenka olovnatá Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3
Zdroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Erik Hillebrand Obr. 1 Soubor:Suillus luteus 2.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-03-10]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Suillus_luteus_2.jpg>. Obr. 2 Soubor:Phallus impudicus docs009 (b).jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia[online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-03-10]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Phallus_impudicus_docs009_(b).jpg>. Obr. 3 Soubor:Amanita phalloides.jpg. In Wikipedia : the free encyclopedia [online]. St. Petersburg (Florida) : Wikipedia Foundation, [cit. 2011-03-10]. Dostupné z WWW: <http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Amanita_phalloides.jpg>.