Druh učebního materiálu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
Advertisements

Člověk a společnost Dějepis Světové války Pod vládou hákového kříže VY_32_INOVACE_20 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka.
NÁZEV: PROTEKTORÁT ČECHY A MORAVA
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_OSVZ_ZSVb Anotace: Seznámit žáky se základními pojmy a.
ROZBITÍ ČESKO – SLOVENSKA PhDr. Jana Žáková
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Autor výukového materiálu:
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_ INOVACE _07_CJL_3 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: DOMOV
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Ilona Čechová 30. a 40. léta v ČSR VY_32_INOVACE_1B11.
Nejdůležitější letopočty dějepisu 9.ročníku
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Druhá světová válka (I. část)
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Opakování Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny ČR Číslo projektu:
II.světová válka - úvod Název sady materiálů: Dějepis pro 9. ročník Název materiálu: VY_32_INOVACE_D_9_2820_II_světová_válka_úvod Autor: Mgr. Kočíř Petr.
Metodický list Název materiálu: Poloha a povrch ČR - kvíz Autor materiálu: Mgr. Markéta Tesárková Jazyk: český Zařazení materiálu Šablona: Inovace a zkvalitnění.
Anotace Žáci se prostřednictvím prezentace seznamují s vynálezy v 2.pol. 19.století Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření březen 2012 Ročník V. Vzdělávací.
Jméno autora Mgr. Jiří Kozák Datum vytvoření VY_32_Inovace_D_9_14_20 Ročník 9 Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Dějepis.
Anotace Žáci pomocí prezentace se seznamují se státními symboly. Učí se je pojmenovávat i popisovat. Aktivně odpovídají na otázky označené v prezentaci.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti –
S AMOSTATNÉ Č ESKOSLOVENSKO Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se situací za doby trvání prvního samostatného.
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Druh učebního materiálu
Druh učebního materiálu
Druh učebního materiálu
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
MANUFAKTURY A PRVNÍ STROJE
Události českých dějin v datech 16. a 20.stol.:
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Druh učebního materiálu
Druhá republika.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Druh učebního materiálu
Druh učebního materiálu
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Druh učebního materiálu
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
2. světová válka Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_15_Česká historie.
Zánik první republiky.
Druh učebního materiálu
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
REVOLUČNÍ ROK 1848 DUM - 15.
Postavení Židů v Evropě 4
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Anotace: Seznámení se s obdobím 2. světové války
Jméno autora Datum vytvoření Listopad 2011 DUM 03 Ročník Vzdělávací
2. světová válka v Nedašově VY_32_Inovace_07SJ-4
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_19_Vlastivědný kvíz
Druhá republika –
Druh učebního materiálu
ČESKÁ REPUBLIKA VY_32_INOVACE_06-21 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Transkript prezentace:

Druh učebního materiálu Anotace Žáci se prostřednictvím prezentace seznamují s novým obdobím Protektorátu Čech a Moravy Autor Mgr. Lenka Cílková Datum vytvoření květen 2012 Ročník V. Vzdělávací oblast obor tématický okruh ČLOVĚK A JEHO SVĚT Vlastivěda Lidé a čas Téma-název učebního materiálu PROTEKTORÁT Čech a Morava DUM - 20 Druh učebního materiálu Prezentace

PROTEKTORÁT Čechy a Morava DUM - 20

15. 3. 1939 – obsazení území Česko-Slovenska německými vojsky

16. 3. 1939 – Hitler vyhlásil zřízení Protektorátu Čechy a Morava území Čech a Moravy, které bylo připojeno k Německu ! NASTÁVÁ ŠESTILETÉ OBDOBÍ OKUPACE !

Nad Pražským hradem zavlála vlajka s německým znakem – hákovým křížem

Znak protektorátu

Vlajka protektorátu

Protektorátní bankovky

Hitlerův rozkaz

CITACE OBRAZOVÉHO MATERIÁLU Vstup - http://www.praha.eu/public/b/db/49/125066_4_na_motocyklech.jpg Mapa - http://leccos.com/pics/pic/ceskoslovensko-_mapa_1939.jpg Vlajka s hákovým křížem - http://www.kcprymarov.estranky.cz/img/mid/2238/a--zacalo-obdobi-nemecke-okupace-csr.jpg Vlajka s hákovým křížem - http://www.jmsieber.cz/muzeum/inc/getimageg.php?isprew=1&id=9483 Znak - http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bohemia_Moravia_Greater_Arms_1939-1945.svg Peníze - http://nd01.jxs.cz/573/090/7c95d59d98_37489101_o2.jpg Peníze 1 - http://www.penize.cz/clanky/gallery/63068-zvolte-nejkrasnejsi-bankovku-padesatikoruna-za-35-tisic?fotoid=63095#gallery Pražský hrad v r. 1939 - http://img.cas.sk/img/1/full/642753-img-adolf-hitler-nacista.jpg Rozkaz - http://www.komenskeho66.cz/materialy/dejepis/9%20vyhlaska%20o%20zrizeni%20protektoratu.jpg