Tvoření složek a zástupců

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Advertisements

VY_III/2_INOVACE_34_Práce s oknem ve Windows Práce s oknem ve Windows Miroslav Kaňok.
Jak vytvořit složku. Menu Pokud chceme vytvořit složku, máme 2 způsoby. První způsob : Druhý způsob : Krok 1 Krok 2 Krok 3.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
5.0 WINDOWS. Windows  Je operačním systémem počítače – základním programem, který oživuje počítač.  Existuje několik druhů:  - Windows 98  - Windows.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Základní pojmy v informatice –II.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
VY_III/2_INOVACE_35_Složky, soubory a programy Složky, soubory a programy Miroslav Kaňok.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
Soubory a složky Bohumil Bareš. Opakování - 4 základní pojmy 1.Ikona: je jakýkoliv obrázek na ploše přes který dvojklikem můžete otevřít jednu z níže.
Co je to multiatribut a jak se využívá? Zuzana Illková.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Práce se složkami Složky slouží k přehlednému uspořádání dat Můžeme do nich ukládat různé programy, hudbu, fotky… Lze jich vytvořit libovolné množství.
VY_III/2_INOVACE_32_Hlavní panel a nabídka Start Hlavní panel a nabídka Start Miroslav Kaňok.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Popis a ovládání Plocha I
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Malování – popis programu
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce v OS Windows - soubory Autor: Jaroslav.
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Pracovní prostředí počítače
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Identifikátor materiálu: EU
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): VY_32_INOVACE_TE_1 Název školy: Základní škola Velké Opatovice, okres Blansko Název programu: Operační program Vzdělávání.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
TECHNICKÉ KRESLENÍ Autor: Luboš Šlechta Datum: Třída: 8 - 9
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Jiroušová název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška28 Microsoft PowerPoint 2010 – 2.část Anotace: Výklad nového učiva - pokračování Autor:
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Název materiálu: Autorská práva - stahování obrázků z internetu Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce ,
Název materiálu: Nastavení vlastní domovské stránky Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Orientace na pracovní ploše počítače
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Bezpečnost a hygiena práce u počítače
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Název materiálu: Internetová adresa
Název materiálu: Internetový prohlížeč Mozila Firefox
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: mgr
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 18– SPUŠTĚNÍ PREZENTACE. Název školy:
Pracovní prostředí počítače
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
MS Word - práce s obrázky
Kopírování, přesouvání a mazání souboru
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
MS Word - označení, mazání, vkládání a kopírování textu
Malování - nástroje grafického editoru
Malování - uložení a otevření obrázku
MS Word - otevření a uložení souboru
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Použití pravého a levého tlačítka myši
Interní zařízení počítače
Transkript prezentace:

Tvoření složek a zástupců Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, 739 01 Baška Tvoření složek a zástupců Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2012 Ověření ve výuce 19.11. 2012, 4.třída Vyučovací předmět: Informatika Vzdělávací oblast : Základy práce s počítačem Číslo materiálu: VY_32_inovace_13_ICT I.

Složka neboli adresář se používá ke třídění dat Vytvoření nové složky Jednotlivé složky na disku C:

Vytvoření nové složky - po stisknutí tlačítka nová složka se objeví rámeček, kam napíšeme název složky

Kliknutím na nový se otevře další okno Pomocí pravého tlačítka myši též můžeme vytvořit novou složku Kliknutím na nový se otevře další okno Kde můžeme vytvořit novou složku

Zástupce je ukazatel, který pomáhá s otevíráním programů Obsahuje pouze cestu k programu (složce nebo souboru) Poznáme ho podle malé šipky na ikoně

Vytvoření zástupce Označíme soubor, složku, program Zmáčkneme pravého tlačítko myši Dáme odeslat a vybereme plocha (vytvořit zástupce)

Vytvoření zástupce Nastavíme kurzor na místo, kde chceme vytvořit zástupce Zmáčkneme pravé tlačítko myši Zvolíme nový a vybereme zástupce Objeví se nová tabulka, Zmáčkneme procházet Najdeme program, složku nebo soubor pro který tvoříme zástupce

Zde vyhledáme konkrétní program, soubor nebo složku

Vyzkoušíme Na ploše klikneme na pravé tlačítko myši, vytvoříme zástupce složky 4.třída, kterou najdeme na K: (aplikace)\ informatika \ 4.třída Nastavíme se do složky K:\ informatika \4.třída označíme složku s vaším příjmením a vytvoříme zástupce na ploše pomocí pravého tlačítka myši a dáme odeslat - plocha

Použité zdroje: KOVÁŘOVÁ, Libuše. Informatika pro základní školy. Vyd. 2. Kralice na Hané, 2009. ISBN 978-80-7402-017-93. Print screen ze systému Windows7 Professional