Jak anonymní jsem? Noc vědců, Brno, 25.9.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Web Michal Žůrek Jak se na něj dívám já..
Advertisements

Čínské pořekadlo.
Jak na web První krůčky Lukáš Reindl. Co je potřeba Budeme potřebovat počítač, na kterém běží alespoň nějaký jednoduchý textový editor (ve Windows Notepad.
Historie a princip INTERNET.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Česká republika-demokratický stát
Základy práce s počítačem – lekce V.
Informatika Internet.
WWW stránky – Struktura, adresování, hosting Mgr. Lenka Švancarová.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2.
Počítačová bezpečnost
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_241 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Identita a anonymita na internetu Jan Vobořil Iuridicum Remedium, o.s. Cross
Doména Pro připojení do internetu musí mít každý počítač přidělenu tzv. IP adresu, která se skládá z dekadických čísel. Pro připojení do internetu musí.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Internetové prohlížeče
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Inzerát Cíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátuCíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátu.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Reklama a její význam pro podnikání Draženov Blížejov Studánka září 2010.
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
WWW – hypertextový informační systém
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
NázevInternet Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaArpanet,
Další služby W2K8 R2 serveru. Remote Desktop Services K čemu je to dobré? – Když potřebujete, aby se na server přes RDP mohly naráz přihlásit více než.
Ústava ČR Pavel Šuranský.
Digitální stopy Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
IBM Global Services Ing. Stanislav Bíža, Senior IT Architect, CISA © 2005 IBM Corporation Rizika napadení webových aplikací Konference ISSS 2005 Title.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Sociologie 13 Sociologie politiky. politika správa veřejných záležitostí – Záležitosti týkající se velké části občanů, nebo všech (oproti soukromým záležitostem)
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Internet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
INTERNET.
Počítačová síť a internet Radek Pinc
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
Network Marketing NINJA by Daniel Sikora Chcete-li vydělávat prostřednictvím síťového marketingu, potřebujete síť spolupracovníků.
1 Co je YouTube?  Veřejně dostupné úložiště digitálních videozáznamů  Nabízí přehledné vyhledávání, třídění a sdílení  Zcela zdarma.
INTERNET DOLEJŠÍ JIŘÍ. NĚCO O INTERNETU INTERNET JE SVOBODNÝ. INTERNET VLASTNĚ NIKOMU NEPATŘÍ, PROTO NA NĚJ NIKDO NEMÁ LICENCI, NIKDO JEJ NECENZURUJE.
Google Street View na českých mapách. Co to je ? Služba postavená nad internetovými mapami Googlu Dostupná na: Nabízí.
Teorie státu.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Praktické ukázky Zlín Fakulta informatiky, Masarykova univerzita, Brno Laboratoř Bezpečnosti a aplikované kryptografie.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 7 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – záhlaví a zápatí Co se všechno naučíme??? Jak vkládat.
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Internetový prohlížeč Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Používání internetových.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_16_16_internetový prohlížeč.
Vyhledávání v Internetu
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internetové prohlížeče
Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
VOLEBNÍ PROGRAM ČESKÁ PIRÁTSKÁ STRANA INTERNET JE NAŠE MOŘE.
Využívání Internetu, diskusní skupiny,
VY_32_INOVACE_1_10_Internet
Název materiálu: Internetový prohlížeč Mozila Firefox
NIELSEN EVERYDAY PRICE AND PROMOTION ANALYTICS
nové aplikace Hypoteční konfigurátor!!
Web Application Scanning
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Office 365.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Jak anonymní jsem? Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Cookies Historie stránek Nastavení prohlížeče IP adresa Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Co o mě ví server? (http://www.getip.com/) Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Nástroj Lightbeam (Firefox plugin) Noc vědců, Brno, 25.9.2015

K čemu to vlastně kdo potřebuje? Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Ochrana: Soukromé brouzdání Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Panopticlick.eff.org – běžný prohlížeč Váš prohlížeč je nejspíše unikátní mezi 5,870,001 dosud testovanými prohlížeči http://panopticlick.eff.org/ Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Jak anonymní tedy jsem? Hmm, moc ne  Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Nastesti existuje TOR project Pochazi od americke armady, nyni nezavisle vyvijen Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Jak TOR funguje? Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Noc vědců, Brno, 25.9.2015

TOR – a co o mě teď ví server? Chachá, tak v Holandsku tedy nejsem  Jak je možné, že se plete? Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Co lze přes TOR navštívit? Běžné servery Skryté služby (*.onion) http://freepress3xxs3hk.onion/ Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Proč je anonymita důležitá? Ochrana před represivními režimy (cenzura) Ochrana svých údajů před nevyžádanou reklamou (dělají firmy) Ochrana před profilováním (dělají i naše vlády) Demokracie potřebuje svobodné občany Anonymita podporuje svobodné názory Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Materiály a programy najdete na Děkuji za pozornost! Materiály a programy najdete na http://crcs.cz/nocvedcu2015 Noc vědců, Brno, 25.9.2015

Noc vědců, Brno, 25.9.2015