Zustandspassiv Střední odborná škola Otrokovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Restaurant Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Zeitangaben Střední průmyslová škola Otrokovice
Infinitiv mit zu/B Střední odborná škola Otrokovice
Realtivsatz Střední odborná škola Otrokovice
Temporalsätze/A Střední odborná škola Otrokovice
Infinitiv mit zu/A Střední odborná škola Otrokovice
Im Café bezahlen Střední odborná škola Otrokovice
Im Café bestellen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: PaedDr. Hana Mikolajková Datum: Název: VY_32_INOVACE_8.2.1.
Účtování materiálových zásob, způsob A
Snímače polohy I Střední odborná škola Otrokovice
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Čistá mzda a částka k výplatě
Souvislé příklady na účtování DHM
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Tagesablauf Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z.
Negation Střední průmyslová škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Vlčková Dostupné.
Konjunktiv I/A Střední odborná škola Otrokovice
Vorgangspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Výměna schodišťových stupňů
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Gegenstände – Übungen Střední odborná škola Otrokovice
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Použití obilovin v kuchyni
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
Urlaub – Übungen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Vlastnosti číslicových součástek
Návaznost obchodních písemností Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Účtování materiálových zásob, způsob B
Účtování nákladů – příklady souvztažností
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Souvislý příklad na zásoby
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Transkript prezentace:

Zustandspassiv Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Vlčková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /3 Autor Mgr. Iva Vlčková Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-NJ/4-NJ-2/10 Název DUM Zustandspassiv Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Německý jazyk Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 18 – 19 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce. Náplň: Slouží k nácviku nové gramatiky. Fixuje a rozšiřuje znalosti dosavadních gramatických struktur – trpný rod Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Pasivum Datum 17. 2. 2013

Zustandspassiv Inhalt Vorgangspassiv x Zustandspassiv Zustandspassiv – Formen Infinitiv Passiv Kontrollfragen

Vorgangspassiv x Zustandspassiv Jaký je rozdíl mezi následujícími výroky? Text se překládá. Text je přeložen. Text byl překládán. Text byl přeložen. Děj není vyjádřen v jeho průběhu, ale vyjadřuje výsledek děje. Udává, do jakého stavu byl uveden podmět.

Zustandspassiv – Formen Přítomný čas Obchod je otevřen. Das Geschäft ist geöffnet. Préteritum Obchod byl otevřen. Das Geschäft war geöffnet. Perfekt Das Geschäft ist geöffnet gewesen. Plusquamperfekt Das Geschäft war geöffnet gewesen. Sein + příčestí minulé trpné Pomocné sloveso sein je v příslušném tvaru – osoba, čas

Infinitiv Passiv Příčestí + werden gemacht werden gebaut werden erledigt werden Ve spojení s modálními slovesy. Alle Fenster müssen geöffnet werden. Neue Methoden sollten möglichst bald eingeführt werden. Das Schloss muss renovioert werden. Die Bestellung muss noch heute erledigt werden.

Kontrollfragen Ergänzt das richtige Verb für Zustands – oder Vorgangspassiv Die Suppe …… zu versalzen. Alle Unterlagen …… Schon vorbereitet. In der Schweiz …… nicht nur Deutsch gesprochen. Alle Plätze …… schon besetzt. Der Roman …… von ihm übersetzt. Der Roman …… schnell verkauft. Wir …… gestern informiert. …………… das Geschäft noch geöffnet? Das Weihnachtsgebäck …… Drei Tage gebacken. Das Gebäck …… schon gebacken. Von wem …… der Salat zubereitet? Der Salat …… Schon zubereitet. Alle Leute …… davon überzeugt. Wir ……… von ihm überzeugt worden. Übersetzt Kolik kusů musí být vyrobeno? Proč musí být ta ulice na týden uzavřena? Všechny pokoje mají být brzy uklizeny. Ve které nemocnici má být vyšetřen?

Seznam obrázků:

Seznam použité literatury: