Realtivsatz Střední odborná škola Otrokovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Restaurant Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Zeitangaben Střední průmyslová škola Otrokovice
Infinitiv mit zu/B Střední odborná škola Otrokovice
Temporalsätze/A Střední odborná škola Otrokovice
Infinitiv mit zu/A Střední odborná škola Otrokovice
Im Café bezahlen Střední odborná škola Otrokovice
Zustandspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Im Café bestellen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné
Účtování materiálových zásob, způsob A
Snímače polohy I Střední odborná škola Otrokovice
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Čistá mzda a částka k výplatě
Souvislé příklady na účtování DHM
Ocelové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
Tagesablauf Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z.
Negation Střední průmyslová škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Vlčková Dostupné.
Konjunktiv I/A Střední odborná škola Otrokovice
Tvarosloví – zájmena Střední odborná škola Otrokovice
Vorgangspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Výměna schodišťových stupňů
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Gegenstände – Übungen Střední odborná škola Otrokovice
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Propojení dat mezi MS-Word a MS-Excel
Urlaub – Übungen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Vlastnosti číslicových součástek
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Bankovní systém ČR Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Souvislý příklad na zásoby
Typy a výpočty hospodářského výsledku
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyIntegrovaná střední škola technická, Benešov PředmětNěmecký jazyk Tematický okruh Mit allen Sinnen TémaVedlejší.
RELATIVPRONOMEN RELATIVSÄTZE.
Skloňování přídavných jmen po členu určitém
Transkript prezentace:

Realtivsatz Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Vlčková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /1 Autor Mgr. Iva Vlčková Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-NJ/4-NJ-2/6 Název DUM Realtivsatz Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Německý jazyk Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální a skupinové výuce. Slouží k nácviku gramatiky, doplňuje a fixuje znalosti dosavadních gramatických struktur. Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Vedlejší věty vztažné Datum 21. 10. 2012

Realtivsatz Náplň učiva Užití vztažných spojek Spojky vztažné Vztažné spojky s předložkami Cvičení

Vedlejší věty vztažné Tyto věty rozvíjí podstatné jméno. Podstatné jméno blíže určují. Obsahují informaci pro posluchače doplňující. V češtině nejčastěji začínají na vztažné zájmeno „který“

Vztažné spojky Rod mužský der - který dessen - jehož dem - kterému, jemuž den - kterého, jehož

Vztažné spojky Rod ženský die - která deren - kterou, jejíž der - které, se kterou, o které… die - kterou

Vztažné spojky Rod střední das které dessen kterého, jehož dem kterému

Vztažné spojky Množné číslo Spojky jsou v jednotlivých pádech pro všechny rody stejné die - kteří deren - kterých, jejichž denen - kterým die - které

Slovosled ve vedlejších větách Po vztažných spojkách následuje: Podmět + ostatní větné členy + určitý slovesný tvar Zde stojí to auto, které si včera koupil. Hier steht das Auto, das er gestern gekauft hat. Zabalíme jen ty věci, které bezpodmínečně potřebujeme. Wir packen nur die Sachen ein, die wir unbedingt brauchen. To je ten vědec, který objevil tuto novou metodu. Das ist der Wissenschaftler, der diese neue Methode erfand.

Vztažná zájmena s předložkami To je ten kolega, s jehož ženou jsme dlouho spolupracovali. Das ist der Kollege, mit dessen Frau wir lange zusammenarbeiteten. Vedle vztažných zájmen ve 2.pádě stojí podstatné jméno, které se k němu vztahuje. Teprve potom následuje podmět. V ostatních případech se pád vztažného zájmene řídí pádem předložky. Hledám tu knihu, o níž jsi tak často hovořil. Ich suche das Buch, von dem du so oft gesprochen hast.

Doplňte správný tvar vztažné spojky Man muss auf die Kinder aufpassen, ……… sich nicht so gut konzentrieren können. Wir haben über die Erfolge gesprochen, über ……… sie sich so viel freuten. Es war das Thema, an ……….. Ich so lange geaebeitet habe. Es sind die Sachen, ……… wir so gesucht haben. Es waren die Kinder, mit ……………. Eltern wir im Kontakt standen. Er ging zu dem Arzt, ………………… sie ihm emphohlen haben. Wo liegt die Zeitung, ……….. ich gekauft habe? Wir haben die Burg besichtigt, von ………… wir so viel gelesen haben. Wie war das Konzert, ……………. Gestern stattfand? Was sagst du zu dem Ausflug, an …… er teilnahm?

Kontrolní otázky Jaké nové spojky jsme se naučili? Jakým způsobem lze rozšířit informaci o substantivu? Jaký je slovosled po spojkách vztažných? Jak ovlivňují předložky podobu vedlejších vět vztažných?

Seznam obrázků:

Seznam použité literatury: